Μεγάλο βραβείο αρχιτεκτονικής σε ομάδα από την Κύπρο

Η εταιρεία XO ARCHITECTS & SIGMA & CO. ARCHITECTS βραβεύτηκε με το βραβείο Grand Prix στο διαγωνισμό αρχιτεκτονικής THE BIG SEE ARCHITECTURE AWARD 2019 στην κατηγορία αρχιτεκτονικής τοπίου και αστικού χώρου για το έργο ανάπλαση και ανάδειξη χώρων στην συνοικία Μούτταλου.
 • To ‘Εργο ‘Ανάπλαση και Ανάδειξη Χώρων στην Συνοικία Μουττάλου’ κέρδισε το βραβείο – Grand Prix Award στην κατηγορία ‘Τοπίο & Aστικός Χώρος’ στα βραβεία BIG SEE ARCHITECTURE AWARDS 2019. Στις 17 Απριλίου οι αρχιτέκτονες του Έργου, Χρύσω Ονησιφόρου – XO Architects και Ηλιάνα Σωκράτους – Sigma &Co. Architects εκπροσώπησαν την ομάδα του Έργου στην τελετή απονομής των βραβείων BIG SEE Annual Award Ceremony στη Λιουμπλιάνα, της Σλοβενίας.

  «Το Έργο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς το παρελθόν ταξιδεύει και μπορεί να χρησιμεύσει ως εφαλτήριο για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους πολίτες», σχολίασε η κριτική επιτροπή.

  Στο φετινό BIG SΕΕ Awards υπήρξαν περίπου 300 υποψηφιότητες για τα βραβεία Grand Prix σε τρεις κατηγορίες:Κατοικία, Δημόσια και Εμπορική Αρχιτεκτονική και Τοπίο & Αστικός Χώρος. Στο σύνολο δόθηκαν 4 grand prix βραβεία, 2 στην κατηγορία κατοικίας, 1 στην Δημόσια και Εμπορική Αρχιτεκτονική και 1 στην κατηγορία Τοπίο & Αστικός Χώρος.

   

  Το BIG SEE είναι η νεότερη, πιο πρόσφατη και πιο έξυπνη αναδυόμενη πλατφόρμα κάτω από την ομπρέλα BIG. Το SEE είναι η Νοτιοανατολική Ευρώπη. Και συγκεντρώνει 19 χώρες και 350 εκατομμύρια ανθρώπους σε αυτό που νιώθουμε, ισχυριζόμαστε και αναφωνούμε είναι η πιο συναρπαστική και πιο δημιουργική περιοχή στον κόσμο.

  «Εμείς εδώ στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης έχουμε μια μοναδική ανάληψη της Ευρώπης και του μεγαλύτερου κόσμουπέραν αυτού. Είμαστε σε θέση να βγούμε έξω από την κοινή Ευρωκεντρική άποψη και να προσφέρουμε κάτι λίγο διαφορετικό – διαφορετικό από την άποψη της ερμηνείας και της παραγωγής. Επειδή υπάρχουν πολλά που πρέπει να γνωρίζετε, να βλέπετε και να δοκιμάζετε – και πολύ λίγα κανάλια μέσω των οποίων μπορείτε να αποκτήσετε το μήνυμα εκεί έξω και να γυρίσετε το βλέμμα πίσω εδώ, όπου η Ευρώπη άρχισε να επιστρέφει.»

  Και οι 19 χώρες; Από την περιοχή της Αδριατικής-Ιονίου, της Βαλκανικής-Μεσογείου και της περιοχής του Δούναβη: Αλβανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κύπρος, Τσεχία, Ελλάδα, Κροατία, Το Μαυροβούνιο, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία,

  Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα Γεώργιος Γιαννίκος – Πολιτικός Μηχανικός, Νικόλας Ονησιφορόυ – QS, Τερέζα Παναγιώτου – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Κώστας Τούρβας – Μηχανολόγος Μηχανικός, Δήμος Πάφου – Εργοδότης, Miltiades Neophytou Civil Engineering Contractors & Developers Ltd -Κυρίως Εργολάβος, Υπεργολάβοι: A. Karamanos Metal Works Ltd, KS Socratous electrical installations, Amfiaraos Ltd, Green Forest, Skoutaris Steel Ltd, Air Control Ltd,G.J Renovations, αλλά και σε όλους όσοι με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου.

   

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  Στην Κύπρο για σεμινάριο ο Παντελής Βούλγαρης

  Ένα σεμινάριο με τίτλο «Σκηνοθετώντας μια ιστορία» θα παρουσιάσει το τριήμερο 16-18 Μαρτίου ο ...

  Απεβίωσε ο αγαπητός ηθοποιός Κώστας Τσάκωνας

  Την τελευταία του πνοή άφησε το απόγευμα της Τετάρτης, 04 Νοεμβρίου 2015 ο αγαπημένος ...

  Φεστιβάλ Φέγγαρος με Θανάση Παπακωνσταντίνου

  Έχει καθιερωθεί ως μια από τις ξέγνοιαστες και ποιοτικές δραστηριότητες του καλοκαιριού: το φεστιβάλ ...

  Ανακοίνωση για ακρόαση χορευτών

  Η Ομάδα duoART [Dance Theatre] καλεί σε ακρόαση το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012,  επαγγελματίες ...

  Έργα που είχαν κατασχέσει οι Ναζί, αξίας 1 δισ. ευρώ, εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα στο Μόναχο

  Ένας ολόκληρος θησαυρός εργων τέχνης η τιμή εκτίμησης των οποίων αγγίζει το ένα δισ. ...

  Φυρογένη, Κατσαρής και Α. Χαραλάμπους στην «Αντιγόνη» του Εθνικού

  Στις 15 & 16 Ιουλίου ανεβαίνει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου η συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου ...

  X