Αιτήσεις συμμετοχής στη 19η Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου 2019 δέχονται από την 1η Απριλίου οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και ο συνδιοργανωτής τους, το Θέατρο Ριάλτο.

Η Πλατφόρμα Χορογραφίας είναι η νέα ονομασία της γνωστής Πλατφόρμας Σύγχρονου Χορού η οποία από φέτος αλλάζει όχι μόνο όνομα αλλά και μορφή, και χρόνο πραγματοποίησης. Έτσι, ενώ γνωρίζαμε την πλατφόρμα ως ένα τριήμερο θεσμό κάθε Μάρτη στο Θέατρο Ριάλτο, η διοργάνωση μετακινείται χρονικά στον Νοέμβριο και δη -για τη φετινή χρονιά- από την 1η μέχρι τις 3 του μήνα.

Δύο κατηγορίες συμμετεχόντων εισάγονται από φέτος καθώς και «Βραβείο Νέου χορογράφου»

Οι νέοι και… οι έμπειροι

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη 19η πλατφόρμα, η οποία «αποσκοπεί στη στοχευμένη παραγωγή νέων έργων σύγχρονης χορογραφίας καθώς και στην ανάδειξη νέων σύγχρονων δημιουργών», εφαρμόζεται η εισαγωγή δύο κατηγοριών συμμετεχόντων: οι δύο αυτές κατηγορίες διαφοροποιούν τους χορογράφους με περισσότερα από πέντε ολοκληρωμένα έργα στο ενεργητικό τους από τους «νέους χορογράφους» (με λιγότερα από πέντε ολοκληρωμένα έργα αλλά που να έχουν παρουσιάσει τουλάχιστον δύο). Επιπλέον, για την ενίσχυση των νέων χορογράφων εισάγεται το στοιχείο της καθοδήγησης από μέντορα-χορογράφο και το «Βραβείο Νέου Χορογράφου».

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ταυτόχρονα με τη διοργάνωση της «Πλατφόρμας Χορογραφίας Κύπρου – 2019», η Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού θα παρουσιάσει ένα παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

+ Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στην πλατφόρμα διαρκεί μέχρι τις 30 Απριλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τις πληροφορίες και έντυπο υποβολής συμμετοχής από την ιστοσελίδα της Πλατφόρμας Χορογραφίας Κύπρου www.cyprusdanceplatform.com, του Θεάτρου Ριάλτο www.rialto.com.cy καθώς και των Πολιτιστικών Υπηρεσιών (www.moec.gov.cy/politistikes_ypiresies, (Σύνδεσμος «Θεσμοί-Διοργανώσεις»).

Η υποβολή των συμπληρωμένων αιτήσεων θα γίνεται μόνο στη διεύθυνση του www.cyprusdanceplatform.com.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Θλίψη στο Πάφος2017 για την απώλεια του Γιάννη Κουνέλλη

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο του διεθνούς ...

Ξεκινά σήμερα το Συνέδριο για τον Ιάννη Ξενάκη

Στην παρουσία διεθνών μελετητών του έργου του Ιάννη Ξενάκη [1922-2001], αλλά και ανθρώπων που ...

Το Υπουργείο Παιδείας για τον Θ. Αγγελόπουλο

Ο Υπουργός και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκαν το θάνατο ...

Οι κυπριακές ταινίες στο Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2017»

Οι ταινίες Rosemarie και Το Αγόρι στη Γέφυρα είναι οι κυπριακές ταινίες που θα ...

Σχέδιο διαχείρισης για τη Χοιροκοιτία

Την ολοκλήρωση του Σχεδίου Διαχείρισης του αρχαιολογικού χώρου της Χοιροκοιτίας από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, ...

ΚΑΝΝΕΣ 2019: Ευρηματικότητα και χιούμορ από τον Παλαιστίνιο Ελία Σουλεϊμάν

Γράφει ο Νίνο Φένεκ Μικελλίδης* Η κωμωδία και το παράλογο χιούμορ ακολουθούν τον Παλαιστίνιο ...

X