Αιτήσεις συμμετοχής στη 19η Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου 2019 δέχονται από την 1η Απριλίου οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και ο συνδιοργανωτής τους, το Θέατρο Ριάλτο.

Η Πλατφόρμα Χορογραφίας είναι η νέα ονομασία της γνωστής Πλατφόρμας Σύγχρονου Χορού η οποία από φέτος αλλάζει όχι μόνο όνομα αλλά και μορφή, και χρόνο πραγματοποίησης. Έτσι, ενώ γνωρίζαμε την πλατφόρμα ως ένα τριήμερο θεσμό κάθε Μάρτη στο Θέατρο Ριάλτο, η διοργάνωση μετακινείται χρονικά στον Νοέμβριο και δη -για τη φετινή χρονιά- από την 1η μέχρι τις 3 του μήνα.

Δύο κατηγορίες συμμετεχόντων εισάγονται από φέτος καθώς και «Βραβείο Νέου χορογράφου»

Οι νέοι και… οι έμπειροι

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη 19η πλατφόρμα, η οποία «αποσκοπεί στη στοχευμένη παραγωγή νέων έργων σύγχρονης χορογραφίας καθώς και στην ανάδειξη νέων σύγχρονων δημιουργών», εφαρμόζεται η εισαγωγή δύο κατηγοριών συμμετεχόντων: οι δύο αυτές κατηγορίες διαφοροποιούν τους χορογράφους με περισσότερα από πέντε ολοκληρωμένα έργα στο ενεργητικό τους από τους «νέους χορογράφους» (με λιγότερα από πέντε ολοκληρωμένα έργα αλλά που να έχουν παρουσιάσει τουλάχιστον δύο). Επιπλέον, για την ενίσχυση των νέων χορογράφων εισάγεται το στοιχείο της καθοδήγησης από μέντορα-χορογράφο και το «Βραβείο Νέου Χορογράφου».

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ταυτόχρονα με τη διοργάνωση της «Πλατφόρμας Χορογραφίας Κύπρου – 2019», η Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού θα παρουσιάσει ένα παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

+ Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στην πλατφόρμα διαρκεί μέχρι τις 30 Απριλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τις πληροφορίες και έντυπο υποβολής συμμετοχής από την ιστοσελίδα της Πλατφόρμας Χορογραφίας Κύπρου www.cyprusdanceplatform.com, του Θεάτρου Ριάλτο www.rialto.com.cy καθώς και των Πολιτιστικών Υπηρεσιών (www.moec.gov.cy/politistikes_ypiresies, (Σύνδεσμος «Θεσμοί-Διοργανώσεις»).

Η υποβολή των συμπληρωμένων αιτήσεων θα γίνεται μόνο στη διεύθυνση του www.cyprusdanceplatform.com.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Αυλαία σήμερα για τις αθηναϊκές «Νύχτες Πρεμιέρας»

Πανέτοιμο για άλλη μια επιτυχημένη διοργάνωση εμφανίζεται το 17ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας ...

Πρώτη ματιά στην Πινακοθήκη Λεβέντη

Περισσότερα από 800 έργα και αντικείμενα τέχνης τα οποία αποτελούν τις σημαντικές Συλλογές του ...

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ξεσπαθώνει!

Κείμενο του Αλκίνοου Ιωαννίδη ως απάντηση σε έναν Άγγλο που του είπε πως οι ...

Το Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου… στην οθόνη του Ριάλτο

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια σειρά από παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου του Λονδίνου σε ...

Πέθανε η συγγραφέας Χάρπερ Λι, συγγραφέας του «To Kill A Mockingbird»

Η συγγραφέας Χάρπερ Λι, γνωστή για το μυθιστόρημά της «To Kill A Mockingbird» (Όταν ...

Ακαδημία Αντιλήψεων 2020 από το Ε.ΚΑ.ΤΕ

Το Επιμελητήριο Καλών Τεχνών (E.KA.TE.) παρουσιάζει με υπερηφάνεια την 3η έκδοση της Ακαδημίας Αντιλήψεων ...

X