Αιτήσεις συμμετοχής στη 19η Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου 2019 δέχονται από την 1η Απριλίου οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και ο συνδιοργανωτής τους, το Θέατρο Ριάλτο.

Η Πλατφόρμα Χορογραφίας είναι η νέα ονομασία της γνωστής Πλατφόρμας Σύγχρονου Χορού η οποία από φέτος αλλάζει όχι μόνο όνομα αλλά και μορφή, και χρόνο πραγματοποίησης. Έτσι, ενώ γνωρίζαμε την πλατφόρμα ως ένα τριήμερο θεσμό κάθε Μάρτη στο Θέατρο Ριάλτο, η διοργάνωση μετακινείται χρονικά στον Νοέμβριο και δη -για τη φετινή χρονιά- από την 1η μέχρι τις 3 του μήνα.

Δύο κατηγορίες συμμετεχόντων εισάγονται από φέτος καθώς και «Βραβείο Νέου χορογράφου»

Οι νέοι και… οι έμπειροι

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη 19η πλατφόρμα, η οποία «αποσκοπεί στη στοχευμένη παραγωγή νέων έργων σύγχρονης χορογραφίας καθώς και στην ανάδειξη νέων σύγχρονων δημιουργών», εφαρμόζεται η εισαγωγή δύο κατηγοριών συμμετεχόντων: οι δύο αυτές κατηγορίες διαφοροποιούν τους χορογράφους με περισσότερα από πέντε ολοκληρωμένα έργα στο ενεργητικό τους από τους «νέους χορογράφους» (με λιγότερα από πέντε ολοκληρωμένα έργα αλλά που να έχουν παρουσιάσει τουλάχιστον δύο). Επιπλέον, για την ενίσχυση των νέων χορογράφων εισάγεται το στοιχείο της καθοδήγησης από μέντορα-χορογράφο και το «Βραβείο Νέου Χορογράφου».

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ταυτόχρονα με τη διοργάνωση της «Πλατφόρμας Χορογραφίας Κύπρου – 2019», η Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού θα παρουσιάσει ένα παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

+ Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στην πλατφόρμα διαρκεί μέχρι τις 30 Απριλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τις πληροφορίες και έντυπο υποβολής συμμετοχής από την ιστοσελίδα της Πλατφόρμας Χορογραφίας Κύπρου www.cyprusdanceplatform.com, του Θεάτρου Ριάλτο www.rialto.com.cy καθώς και των Πολιτιστικών Υπηρεσιών (www.moec.gov.cy/politistikes_ypiresies, (Σύνδεσμος «Θεσμοί-Διοργανώσεις»).

Η υποβολή των συμπληρωμένων αιτήσεων θα γίνεται μόνο στη διεύθυνση του www.cyprusdanceplatform.com.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Από στραγγαλισμό ο θάνατος του Μένη Κουμανταρέα

Στραγγαλισμό δείχνει ως αιτία θανάτου του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα το πόρισμα των ιατροδικαστών Ν. ...

Το Χρυσό Λιοντάρι στον “Joker” του Αμερικανού Τοντ Φίλιπς

Το Χρυσό Λιοντάρι του 76ου κινηματογραφικού φεστιβάλ της Βενετίας απέσπασε απόωε η ταινία “Joker” ...

Προτεραιότητα η ασφάλεια των έργων που θα επιστραφούν

Το θέμα του χώρου όπου θα μεταφερθούν οι 210 πίνακες ζωγραφικής Ελληνοκυπρίων καλλιτεχνών από ...

7ο Φεστιβάλ Χορού Dance Waves

Στις 11 και 12 Νοεμβρίου πραγματοποιείται στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο της Λευκωσίας η φετινή ...

Καλλιόπη Βέττα και Γιάννης Κ. Ιωάννου στο Πάρκο Ελιούθκια

Στο πλαίσιο των εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτισμού, φιλοξενούνται στο Πάρκο Ελιούθκια η εντυπωσιακή ...

Όταν η Τεχνολογία συναντά την Τέχνη στην Κύπρο / Culture Shift Hackathon

Το Βρετανικό Συμβούλιο και η Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία στην Λευκωσία, σε συνεργασία με την ...

X