Τιμητική εκδήλωση για τον Γιώργο Νεοφύτου

Στόχος της εκδήλωσης, η οποία είναι ανοιχτή στο κοινό, είναι η προβολή του συνόλου του έργου ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή εκπροσώπους της κυπριακής δραματουργίας

Μια εκδήλωση προς τιμήν του Γιώργου Νεοφύτου, θεατρικού συγγραφέα με σημαντική συμβολή στο κυπριακό θεατρικό γίγνεσθαι, διοργανώνει στις 15 Απριλίου το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ).

Στόχος της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κινηματοθέατρο Παλλάς και είναι ανοιχτή στο κοινό, είναι η προβολή του συνόλου του έργου ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή εκπροσώπους της κυπριακής δραματουργίας όπως και της συμβολής του στο κυπριακό θεατρικό γίγνεσθαι.

Την επιστημονική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η θεατρολόγος Άντρη Χ. Κωνσταντίνου, η οποία και θα παρουσιάσει το σύνολο της δραματουργίας του Γιώργου Νεοφύτου, ενώ θα προβληθούν αποσπάσματα από οπτικογραφημένες παραστάσεις έργων του και από τηλεοπτικές σειρές, καθώς και συνεντεύξεις από ανθρώπους που συνεργάστηκαν με τον Γιώργο Νεοφύτου.

Οι Πόπη Αβραάμ, Βάσος Αργυρίδης, Κώστας Καζάκας, Σταύρος Λούρας, Μαρίνα Μαλένη, Λένια Σορόκου, Νεόφυτος Ταλιώτης, Ανδρέας Τσουρής, Μιχάλης Ττερλικκάς και Δέσποινα Μπεμπεδέλη καταθέτουν τις εμπειρίες από τη συνεργασία τους με τον Γιώργο Νεοφύτου, η κριτικός Νόνα Μολέσκη τοποθετείται για το σύνολο της δραματουργίας του και οι συγγραφείς Αντώνης Γεωργίου και Μελίνα Παπαγεωργίου δίνουν τη δική τους οπτική στον απόηχο της προσφοράς του Γιώργου Νεοφύτου.

Ο Γιώργος Νεοφύτου μέσα από το πολυσχιδές έργο του στο κυπριακό θέατρο, ως θεατρικός συγγραφέας και ως άνθρωπος που συνέβαλε στο θεατρικό γίγνεσθαι διατελώντας σε καίριες θέσεις (Γραμματέας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΚΔΙΘ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΘΟΚ), στήριξε την πραγματοποίηση ποικίλων δράσεων για ανάδειξη και προώθηση της κυπριακής δραματουργίας τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

+ Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 στις 19:30 στο Κινηματοθέατρο Παλλάς, Λευκωσία. Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες τηλ. 7000 2414

Η εκδήλωση διοργανώνεται με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, μέσα από το Πρόγραμμα «Πολιτισμός» 2019.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Φιλιώ Χαϊδεμένου

Συγγραφέας: Φιλιώ Χαϊδεμένου Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου Σκηνοθεσία: Βασίλης Ευταξόπουλος Είμαι ένας από τους τυχερούς ...

“Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή” στο Σατιρικό Θέατρο

Τη ξεκαρδιστική κωμωδία “Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή” των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου σε σκηνοθεσία ...

Δύο επιπλέον παραστάσεις για το έργο «Πέτα στον αέρα»

Μετά τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στην Λευκωσία και Λεμεσό το «Πέτα στον αέρα», η ...

«Δρόμοι Κροκοδείλων»: Εργαστήρια κίνησης και δραματουργίας στις Αποθήκες ΘΟΚ

Στο πλαίσιο των δράσεων Α’ Τριμήνου «Δρόμοι Κροκοδείλων», Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου διοργανώνει εργαστήρι ...

«Έξω από την πόρτα του Στάλιν» από το θέατρο Versus

Το Θέατρο Versus εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με το έργο «Έξω από την πόρτα ...

Δύο τελευταίες εβδομάδες για το «Saved»

Δύο τελευταίες εβδομάδες παραστάσεων για το  έργο SAVED του Άγγλου θεατρικού συγγραφέα  Edward Bond ...

X