11χρονες μαθήτριες βραβεύθηκαν σε διαγωνισμό διηγήματος

Κατέλαβαν την τρίτη θέση στο Πρόγραμμα «Ελλάδα-Κύπρος-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες» με το διήγημα «Μακάρι να 'ταν όνειρο»

Το τρίτο βραβείο στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ελλάδα-Κύπρος-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες», στην κατηγορία «Διηγήματα», κέρδισε το International School of Paphos (ISOP), για τη συμμετοχή μαθητριών του με το διήγημα «Μακάρι να ΄ταν όνειρο».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το ISOP εκπροσωπήθηκε στο Πρόγραμμα από έξι μαθήτριες της Ε’ τάξης του δημοτικού σχολείου, τις Αθηνά Μιχαηλίδου, Ιωάννα Βασιλείου, Έφη Ονησιφόρου, Αλεξάνδρα Παλά, Αριάδνη Μασέδο και Αγγελίνα Περικλέους, οι οποίες, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Ελεάνας Χαραλάμπους, έγραψαν το διήγημα «Μακάρι να’ταν όνειρο». Το διήγημα πραγματεύεται τα γεγονότα και τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Αγάπη και η Δικαιοσύνη είναι δύο έννοιες που μπορούν να υπερνικήσουν κάθε κακό και να σταματήσουν τον πόλεμο.

Στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του σχολικού έτους 2018-2019 συμμετείχαν γύρω στις 14,500 μαθητές, από 245 σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, με 1,850 περίπου έργα. Οι απονομές στα σχολεία που βραβεύθηκαν έγιναν στη Λευκωσία στις 19 Απριλίου 2019. Σκοπός του Προγράμματος, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και υλοποιείται με την έγκριση των Υπουργείων Παιδείας της Ελλάδας και της Κύπρου, είναι η δημιουργία μιας «εκπαιδευτικής γέφυρας» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, η οποία θα ενισχύει τη συνεργασία ανάμεσα στα σχολεία όλου του ελληνισμού.

Το International School of Paphos συγχαίρει τις έξι μαθήτριες και την καθηγήτριά τους για την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά που επέδειξαν έτσι ώστε να επιτευχθεί αυτή η διάκριση, χαρίζοντας παράλληλα, ακόμα μία μεγάλη επιτυχία στο σχολείο.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Mπερλινάλε 2015: Taxi και Ελευθερία

Ανταπόκριση από το Βερολίνο: Πανίκκος Χρυσάνθου Αν η πρώτη μέρα του Βερολίνου φέτος ανήκε ...

«Η Οδύσσεια των λέξεων» του Νίκου Μαθιουδάκη

Στη μελέτη του Η ΟΔΥΣ[Σ]ΕΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ο Νίκος Μαθιουδάκης παρουσιάζει την οδύσσεια των ...

Ζωντανή συνέντευξη με τον Φοίβο Δεληβοριά

Ο Street Radio και το Π + Φ  πραγματοποιούν μια ζωντανή συνέντευξη με τον ...

Αφήγηση ιστοριών από την Μαρίνα Κατσαρή

 Η αφηγήτρια Μαρίνα Κατσαρή στο νέο της εγχείρημα, «Αυταπάτες», μόνη επί σκηνής, «εισβάλλει» στις ...

Nicosia gets back in the zone!

Στην εφαρμογή της πρότασής της για τον πολιτισμό προχωρά η Λευκωσία, έτσι όπως καθορίστηκε ...

Από την Οδύσσεια στον Καβάφη

Mε αφορμή την παράσταση «Από την Οδύσσεια στον Καβάφη» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Αυγούστου συνέντευξη ...

X