11χρονες μαθήτριες βραβεύθηκαν σε διαγωνισμό διηγήματος

Κατέλαβαν την τρίτη θέση στο Πρόγραμμα «Ελλάδα-Κύπρος-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες» με το διήγημα «Μακάρι να 'ταν όνειρο»

Το τρίτο βραβείο στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ελλάδα-Κύπρος-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες», στην κατηγορία «Διηγήματα», κέρδισε το International School of Paphos (ISOP), για τη συμμετοχή μαθητριών του με το διήγημα «Μακάρι να ΄ταν όνειρο».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το ISOP εκπροσωπήθηκε στο Πρόγραμμα από έξι μαθήτριες της Ε’ τάξης του δημοτικού σχολείου, τις Αθηνά Μιχαηλίδου, Ιωάννα Βασιλείου, Έφη Ονησιφόρου, Αλεξάνδρα Παλά, Αριάδνη Μασέδο και Αγγελίνα Περικλέους, οι οποίες, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Ελεάνας Χαραλάμπους, έγραψαν το διήγημα «Μακάρι να’ταν όνειρο». Το διήγημα πραγματεύεται τα γεγονότα και τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Αγάπη και η Δικαιοσύνη είναι δύο έννοιες που μπορούν να υπερνικήσουν κάθε κακό και να σταματήσουν τον πόλεμο.

Στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του σχολικού έτους 2018-2019 συμμετείχαν γύρω στις 14,500 μαθητές, από 245 σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, με 1,850 περίπου έργα. Οι απονομές στα σχολεία που βραβεύθηκαν έγιναν στη Λευκωσία στις 19 Απριλίου 2019. Σκοπός του Προγράμματος, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και υλοποιείται με την έγκριση των Υπουργείων Παιδείας της Ελλάδας και της Κύπρου, είναι η δημιουργία μιας «εκπαιδευτικής γέφυρας» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, η οποία θα ενισχύει τη συνεργασία ανάμεσα στα σχολεία όλου του ελληνισμού.

Το International School of Paphos συγχαίρει τις έξι μαθήτριες και την καθηγήτριά τους για την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά που επέδειξαν έτσι ώστε να επιτευχθεί αυτή η διάκριση, χαρίζοντας παράλληλα, ακόμα μία μεγάλη επιτυχία στο σχολείο.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Σίγησε η φωνή του Stand By Me

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο Μπεν Ε. Κινγκ, διάσημος τραγουδιστής ...

O White Walker στο Cyprus Comic Con 2019

Το Cyprus Comic Con 2019 ανακοινώνει τον δεύτερο special guest που θα παρευρεθεί στην ...

Εκδήλωση τιμής στον διακεκριμένο ζωγράφο John Corbidge

Θέλοντας να τιμήσει έναν διεθνώς διακεκριμένο ζωγράφο που συνέδεσε τη ζωή και το έργο ...

Μήνυμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες από την κυπριακή μουσική σκηνή

Μήνυμα υπέρ της ειρήνης και της αλληλεγγύης προς τους Σύριους πρόσφυγες έδωσαν στις 29 ...

Στον ποιητή Κώστα Βασιλείου το βραβείο Ε.Λ.Κ

Πραγματοποιήθηκε ψες, Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης Αμμοχώστου στη Λευκωσία η ...

Η ευκαιρία τεσσάρων πόλεων

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως Η μεγαλύτερη πρόκληση στον τομέα του πολιτισμού έφτασε για τις ...

X