Μια πρωτότυπη/devised παράσταση παρουσιάζει το σύνολο SRSLYyours στον ΘΟΚ, στις 17 και 18 Μαΐου 2019.

Ο λόγος για το Tea Ceremony, έναν μονόλογο που ερμηνεύει ο Μάριος Ιωάννου σε σκηνοθεσία Achim Wieland. H παράσταση παρουσιάζεται στα αγγλικά.

Το Tea Ceremony είναι μια παράσταση που συνδυάζει επινοημένο (devised) και «σωματικό» κείμενο και κινείται στο όριο του χρονικού διαστήματος που απαιτεί το σερβίρισμα του τσαγιού, με «οικοδεσπότη» τον βραβευμένο Κύπριο ηθοποιό Μάριο Ιωάννου.

Πώς η ηρεμία, η δοτικότητα, η ευγένεια, η πολυτέλεια και οι απολαύσεις που συμβολίζει μια γκέισα γίνονται το μέσο ανάδειξης της φτώχειας και της βίας που μαστίζουν τις άτυχες χώρες της γης; Πώς καταφέρνει μια τελετή τσαγιού να χωρέσει τον πόνο του θεού και του ανθρώπου;

«…ο σκηνοθέτης Achim Wieland και ο ερμηνευτής Μάριος Ιωάννου αποδομούν το συγκεκριμένο κλισέ με εκπληκτική ευρηματικότητα και με πολύ ξεκάθαρο σκοπό. Δανείζονται τη φόρμα με περισσή προσοχή στις λεπτομέρειες και σεβασμό και ταυτόχρονα την υπονομεύουν τόσο που την αναποδογυρίζουν» – Νόνα Μολέσκη / Φιλελεύθερος (Ιούνιος 2018)

Στο Tea Ceremony, η Γκέισα του Μάριου Ιωάννου ως σύμβολο ομορφιάς, κομψότητας και σαγήνης, αμφισβητεί τον ίδιο της το ρόλο, προκαλεί και προσκαλεί το κοινό σε ένα ταξίδι με σαφείς αναφορές στην παιδική κακοποίηση, το εμπόριο σώματος και ψυχής, την απληστία, τον πόνο και την ασχήμια που επιφέρει η εμμονή των ανθρώπων στις εφήμερες απολαύσεις και στο προσωπικό συμφέρον.

Η παράσταση, που παρουσιάζεται στα αγγλικά, είναι ένα κοινωνικο-πολιτικό σχόλιο στην εκμετάλλευση του ισχυρού εις βάρος του αδύναμου και στο υπέρτατο τίμημα που πληρώνει η ανθρωπότητα στο σκοτεινό και αδηφάγο σύστημα που την σαγηνεύει.

Η παράσταση Tea Ceremony παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Ριάλτο τον Μάιο 2018 και είναι το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της συνεργασίας του Διεθνούς Συνόλου SRSLYyours, με καλλιτέχνες από την Κύπρο, τη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ιαπωνία.

+ Tea Ceremony, 17 και 18 Μαΐου στις 21:00 στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ. Πληροφορίες και κρατήσεις τηλ. 77772717. 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Dubitanda | Όλα υπό αίρεση στο Θέατρο Αποθήκες

Με μια νέα δράση που αποτελεί και ένα από τα «στοιχήματα» του νέου καλλιτεχνικού ...

Προβολή έργων του Ιταλού Cesare Pietroiusti στο Ground

Tρία βίντεο θα παρουσιάσουν την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του προγράμματος On-Screen ο ...

Pop Nouveau στoν πολυχώρο isnotgallery

Συνεχίζεται μέχρι τις 20 Οκτωβρίου η ομαδική έκθεση Pop Nouveau, στην οποία λαμβάνουν μέρος ...

Φωτογραφία 51 σε Λεμεσό και Πάφο

Το θεατρικό έργο «Φωτογραφία 51» της Άννα Ζίγκλερ έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Λονδίνο το ...

Δέκα λεπτά με τη σκηνοθέτη του έργου “Φυλές” Αθηνά Κάσιου

“Κάθε οικογένεια έχει τους δικούς της κώδικες. Γύρω μας υπάρχουν πολλές μικρές μικρές φυλές, ...

DELIVERING VIEWS #24|Παρουσίαση έκδοσης «Cyprus / New Documents»

Για το 24ο κεφάλαιο του Delivering Views – Delivering Texts, το πολιτιστικό ίδρυμα Φανερωμένης ...

X