Μια πρωτότυπη/devised παράσταση παρουσιάζει το σύνολο SRSLYyours στον ΘΟΚ, στις 17 και 18 Μαΐου 2019.

Ο λόγος για το Tea Ceremony, έναν μονόλογο που ερμηνεύει ο Μάριος Ιωάννου σε σκηνοθεσία Achim Wieland. H παράσταση παρουσιάζεται στα αγγλικά.

Το Tea Ceremony είναι μια παράσταση που συνδυάζει επινοημένο (devised) και «σωματικό» κείμενο και κινείται στο όριο του χρονικού διαστήματος που απαιτεί το σερβίρισμα του τσαγιού, με «οικοδεσπότη» τον βραβευμένο Κύπριο ηθοποιό Μάριο Ιωάννου.

Πώς η ηρεμία, η δοτικότητα, η ευγένεια, η πολυτέλεια και οι απολαύσεις που συμβολίζει μια γκέισα γίνονται το μέσο ανάδειξης της φτώχειας και της βίας που μαστίζουν τις άτυχες χώρες της γης; Πώς καταφέρνει μια τελετή τσαγιού να χωρέσει τον πόνο του θεού και του ανθρώπου;

«…ο σκηνοθέτης Achim Wieland και ο ερμηνευτής Μάριος Ιωάννου αποδομούν το συγκεκριμένο κλισέ με εκπληκτική ευρηματικότητα και με πολύ ξεκάθαρο σκοπό. Δανείζονται τη φόρμα με περισσή προσοχή στις λεπτομέρειες και σεβασμό και ταυτόχρονα την υπονομεύουν τόσο που την αναποδογυρίζουν» – Νόνα Μολέσκη / Φιλελεύθερος (Ιούνιος 2018)

Στο Tea Ceremony, η Γκέισα του Μάριου Ιωάννου ως σύμβολο ομορφιάς, κομψότητας και σαγήνης, αμφισβητεί τον ίδιο της το ρόλο, προκαλεί και προσκαλεί το κοινό σε ένα ταξίδι με σαφείς αναφορές στην παιδική κακοποίηση, το εμπόριο σώματος και ψυχής, την απληστία, τον πόνο και την ασχήμια που επιφέρει η εμμονή των ανθρώπων στις εφήμερες απολαύσεις και στο προσωπικό συμφέρον.

Η παράσταση, που παρουσιάζεται στα αγγλικά, είναι ένα κοινωνικο-πολιτικό σχόλιο στην εκμετάλλευση του ισχυρού εις βάρος του αδύναμου και στο υπέρτατο τίμημα που πληρώνει η ανθρωπότητα στο σκοτεινό και αδηφάγο σύστημα που την σαγηνεύει.

Η παράσταση Tea Ceremony παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Ριάλτο τον Μάιο 2018 και είναι το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της συνεργασίας του Διεθνούς Συνόλου SRSLYyours, με καλλιτέχνες από την Κύπρο, τη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ιαπωνία.

+ Tea Ceremony, 17 και 18 Μαΐου στις 21:00 στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ. Πληροφορίες και κρατήσεις τηλ. 77772717. 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Έκθεση στο Λεβέντειο: «Μηχανισμός των Αντικυθήρων»

Ομοιώματα όπως επίσης πληροφοριακό υλικό παρουσιάζουν τον περίφημο Μηχανισμό των Αντικυθήρων στο Λεβέντειο Δημοτικό ...

Παγκόσμια Μέρα Ταινίας Μικρού Μήκους

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, το οποίο συνδιοργανώνουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ...

Summer, Winter, Mud στο Θέατρο Ριάλτο

Η χορογράφος Demmie Da Costa και η ομάδα της παρουσιάζουν τη χορευτική παράσταση «SUMMERWINTERMUD»  ...

Έκθεση ζωγραφικής του Γκαρθ Φροστ

Έκθεση ζωγραφικής με νέα έργα από τον Γκαρθ Φροστ παρουσιάζει η γκαλερί Γκλόρια από ...

«Κρεβάτι από Ψευδάργυρο» από την ΕΘΑΛ

Η ΕΘΑΛ ανεβάζει στις 24 Οκτωβρίου 2018 το έργο του διακεκριμένου με Βραβεία BAFTA ...

Το ρεπερτόριο του Μαΐου στο Ριάλτο

Πλούσιο το πρόγραμμα του θεάτρου Ριάλτο για τον μήνα Μάϊο. Θέατρο, μουσική, κινηματογράφος, χορός σε ...

X