Τελετή βράβευσης των 30ων Παγκύπριων Σχολικών Αγώνων Θεάτρου

 • Στην Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ Εύης Γαβριηλίδης, έγινε χθες 7 Μαΐου η βράβευση των σχολείων που διακρίθηκαν στους  30ους Παγκύπριους Σχολικούς Αγώνες Θεάτρου που συνδιοργανώνουν ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

   

  Το κτίριο του ΘΟΚ, γέμισε από νεαρούς δημιουργούς και ταλαντούχους εκπαιδευτικούς από τα σχολεία που βραβεύτηκαν φέτος.

  Στις 9:30 το πρωί πραγματοποιήθηκε η Τελετή Βράβευσης των Γυμνασίων την οποία προσφώνησε η κ. Σούλα Ζαβού, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ και η κ. Πόλα Χατζηνεοφύτου, Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής ΘΟΚ-ΥΠΠ για το θέατρο στην Εκπαίδευση, εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και στις 11:30 η Τελετή Βράβευσης των Λυκείων στην οποία παρέστη και προσφώνησε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης και η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ΘΟΚ Αντιγόνη Αθηαινίτη.  Οι τελετές άρχισαν με καλωσόρισμα από τη Λειτουργό Θεατρικής Ανάπτυξης Μαρίνα Μαλένη και ιδιαίτερη αναφορά στους ανθρώπους που με τη σκληρή δουλειά τους από τα πρώτα του βήματα, έφεραν το θεσμό των Σχολικών Αγώνων στο επιτυχημένο σημείο που βρίσκεται σήμερα όπως τον προκάτοχό της Ανδρέα Μιχαηλίδη, τους Προέδρους Ειδικής Επιτροπής ΘΟΚ-ΥΠΠ Ανδρέα Παπασταύρου, Αβραάμ Σέπο, Χρήστο Παντελίδη, Σπύρο Αντωνέλο, Πόλα Χατζηνεοφύτου, αλλά και τον Παναγιώτη Σέργη. Από αυτούς αρκετοί δεν είναι μαζί μας πια, αλλά το πνεύμα τους τιμάται και συνεχίζεται η καλή δουλειά τους.

  Τις 27 βραβευμένες θεατρικές ομάδες σχολείων τίμησαν με την παρουσία τους οι: Δρ Κώστας Χαμπιαούρης Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Αντιγόνη Αθηαινίτη Πρόεδρος Δ.Σ. ΘΟΚ, Σούλα Ζαβού Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΘΟΚ, Άντρη Χατζηγεωργίου, Αλέξης Τσιελεπής, Φλωρεντία Σάββα και Λοΐζος Λοΐζου, Μέλη Δ.Σ. ΘΟΚ, Πόλα Χατζηνεοφύτου, Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής ΘΟΚ-ΥΠΠ για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Σπύρος Αντωνέλλος, Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης και τα Μέλη των Επιτροπών Ειδικών των Αγώνων Τώνης Ιακωβίδης-Ελένη Μυλωνά, Νάτια Χαραλάμπους, Χαρά Γεωργιάδη-Φιλιώ Κυριάκου-Μαρία Κυριάκου, Χρήστος Παντελίδης.

  Στις βραβευμένες με πρώτο βραβείο ομάδες δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουν αποσπάσματα από τις παραστάσεις τους στην Κεντρική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου και να καταχειροκροτηθούν από το κοινό.  Πρόγραμμα παρουσιάστηκε και από το Σύνολο μελοδράματος των Μουσικών Σχολείων Λεμεσού και Πάφου υπό τη διεύθυνση του Μάριου Αντρέου.

  Επιστέγασμα των βραβεύσεων για τα τριαντάχρονα του θεσμού, η ανακοίνωση-έκπληξη στους συμμετέχοντες από τη Διευθύντρια της Εταιρείας Carbo One Limited Κατερίνα Χρίστου πως η εταιρεία θα καλύψει τα έξοδα για μετάβαση στην Ελλάδα για ένα τριήμερο ταξίδι μίας θεατρικής ομάδας Γυμνασίων και μίας θεατρικής ομάδας Λυκείων, όπου οι μαθητές και οι καθηγητές θα έχουν την ευκαιρία μεταξύ άλλων να παρακολουθήσουν παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου των Ικέτιδων, συμπαραγωγή του ΘΟΚ και του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας.

  Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου προσέφερε ένα πολυτελή τόμο της έκδοσης «Επίδαυρος» σε κάθε βραβευμένη ομάδα.

  Τέλος, σε όλους τους μαθητές/τριες και σε δύο καθηγητές από το κάθε σχολείο που συμμετείχε στους σχολικούς Αγώνες Θεάτρου, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου προσέφεραν για ένα χρόνο δωρεάν είσοδο, στο Μουσείο και στις παραστάσεις του ΘΟΚ αντίστοιχα.

   

   

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  Πρωτοχρονιά με το BanDaBanDo

  Μιλήσαμε με τους διοργανωτές της σειράς εκδηλώσεων “BanDaBanDo” του πρωτοχρονιάτικου πάρτι που θα γίνει ...

  «Το Κέλυφος» συστήνεται στα άτομα με οπτική αναπηρία

  Μια διαφορετική θεατρική εμπειρία βιώνουν τα άτομα με οπτική αναπηρία και όσοι συμμετέχουν μαζί ...

  H «Ειρήνη» διεκδικεί το Saatchi Gallery/ Deutsche Bank Art Prize 2017

  Μετά το πρώτο βραβείο της γκαλερί Saatchi Λονδίνου και το «Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2016» ...

  Αυτοί είναι οι νικητές των Βραβείων Θεάτρου ΘΟΚ

  Βαρνάβας Κυριαζής, Ανδρέας Τσέλεπος και Ελενα Κοτασβήλι είναι οι νικητές των φετινών Βραβείων Θεάτρου ...

  Η Ρωσία απαγορεύει την προβολή της μαύρης κωμωδίας “ο Θάνατος του Στάλιν”

  Η ταινία The Death of Stalin δε θα προβληθεί στους ρωσικούς κινηματογράφους καθώς θεωρήθηκε προσβλητική.  Ο ...

  Πρεμιέρες κάθε Πέμπτη, μειωμένο εισιτήριο κάθε Τρίτη

  Κάθε Πέμπτη θα προβάλλονται οι πρεμιέρες ταινιών στα K Cineplex, σε μια προσπάθεια να ...

  X