Ακροάσεις για τις Δράσεις 2019-20 που θα πραγματοποιηθούν και φέτος στις Αποθήκες ΘΟΚ ανακοίνωσε ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου.

Τις Δράσεις για το τετράμηνο Δεκέβριος 2019 – Απρίλιος 2020 θα επιμεληθούν οι ηθοποιοί Ελένη Μολέσκη και Γιάννης Καραούλης. Κεντρικό θέμα των Δράσεων είναι η εφηβεία σε όλες τις εκφάνσεις της. Στο πλαίσιο των Δράσεων θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις για εφήβους και ενήλικο κοινό, σεμινάρια, προσκλήσεις εξειδικευμένων καλλιτεχνών και άλλες συναφείς εκδηλώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιμελητές των Δράσεων των Αποθηκών επιλέχθηκαν μέσα από  ανοιχτή πρόσκληση και ύστερα από τη διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων που κατατέθηκαν.

Οι ακροάσεις

Οι ακροάσεις που ανακοινώθηκαν από τον ΘΟΚ αφορούν τη συμπλήρωση της ομάδας των ηθοποιών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, με τίτλο «Νέος σε έρημο νησί».

Καλούνται σε ακρόαση άντρες επαγγελματίες ηθοποιοί, απόφοιτοι δραματικών σχολών.

Συγκεκριμένα καλούνται:

-άντρες ηθοποιοί σκηνικής ηλικίας έως 25 ετών

-άντρες ηθοποιοί σκηνικής ηλικίας 35 έως 45 ετών

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν ηλεκτρονικά το βιογραφικό τους σημείωμα με μία πρόσφατη φωτογραφία στο dramaturg@thoc.org.cy μέχρι την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019, ώρα 14:00, με την ένδειξη στο θέμα του email «Ακρόαση – Δράσεις 2019-2020».

Η επιλογή των ηθοποιών που θα λάβουν μέρος στην ακρόαση θα γίνει από τους επιμελητές των Δράσεων με βάση τα βιογραφικά τους σημειώματα. Απ’ όσους επιλεγούν θα ζητηθεί να προετοιμάσουν έναν σύντομο, σύγχρονο μονόλογο δικής τους επιλογής και ένα απόσπασμα από τα κείμενα των δύο παραστάσεων των δράσεων, το οποίο θα τους σταλεί μέσω email.

+ Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Κτίριο ΘΟΚ την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019. Οι ηθοποιοί θα ενημερωθούν αποκλειστικά μέσω email. Για περισσότερες πληροφορίες: dramaturg@thoc.org.cy

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Στιγμιότυπο από το πρόγραμμα Δράσεις 2018-19 στις Αποθήκες ΘΟΚ και την παράσταση «Λαχταρώ». 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Το Κέλυφος» ταξιδεύει στη Λάρνακα

Στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας περιοδεύει η  παραγωγή της Νέας Σκηνής του ΘΟΚ «Το κέλυφος» την ...

31o Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου: τα αποτελέσματα

 Το 31o Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώνει ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου κάθε χρόνο ...

NYXTA![YARD GAL] της Rebecca Prichard στη Λευκωσία

Μετά την μεγάλη επιτυχία της παράστασης ΨΥΧΩΣΗ (4.48 Psychosis) της Sarah Kane το Ινστιτούτο ...

«Ο Μονόλογος του Τσάρου» του Μαρκ Τουέιν από την Alpha Square

Ένα έργο πολιτικής σάτιρας, από τον πιο ευαίσθητο, πολιτικά και κοινωνικά, Αμερικανό συγγραφέα του ...

Επιπλέον παραστάσεις για την περφόρμανς «Δωμάτια»

Νέες παραστάσεις ανακοινώνει ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου μετά την εξάντληση εισιτηρίων των προγραμματισμένων παρουσιάσεων ...

«Τρωάδες» της ενσυναίσθησης

Η θλίψη που προκαλεί η ιστορία των Τρωάδων ήταν ίσως ο λόγος που δεν ...

X