Cyprus Jazz Workshop για 5η χρονιά

Καθηγητές από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη (Ισπανία, Ιταλία), την Ταϊλάνδη και την Κύπρο θα διδάξουν στο εργαστήρι που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 23 μέχρι τις 28 Ιουνίου 2019

Το Τμήμα Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά τον πετυχημένο θεσμό του καλοκαιρινού Μουσικού Εργαστηρίου με τίτλο Cyprus Jazz Workshop (CJW) από τις 23-28 Ιουνίου 2019.

Το εντατικό εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Πανεπιστημίου και κατά τη διάρκειά του θα διεξάγονται ολοήμερα μαθήματα μουσικής από τις 9:00πμ μέχρι τις 5:30μμ. Οι ακροάσεις και εγγραφές θα γίνουν την Κυριακή 23 Ιουνίου από τις 10:00πμ – 1:00μμ, ενώ τα μαθήματα θα αρχίσουν τη Δευτέρα 24 Ιουνίου μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουνίου από τις 9:30πμ μέχρι τις 6μμ.

Το εξαήμερο μουσικό εργαστήρι θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου με την τελική συναυλία στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στις 8:30μμ. Θα συμμετέχουν όλοι οι διδάσκοντες και σπουδαστές.

Κάθε απόγευμα θα δίνονται μικρές συναυλίες στις 5.30-6μμ από τους διδάσκοντες.

Η τελική συναυλία και όλες οι απογευματινές εμφανίσεις είναι δωρεάν και ανοικτές για το κοινό.

Το εργαστήριο διοργανώνεται σε συνεργασία με σημαντικούς Οργανισμούς όπως το Jazz Education Abroad, Los Angeles College of Music, Antigua Instruments και τις εταιρείες Jamie Aebersold Jazz Books, Really Good Music & Eric Richards Music. Σε αυτό θα διδάξουν σπουδαίοι καθηγητές από ΗΠΑ, Ευρώπη (Ισπανία, Ιταλία), Ταϊλάνδη και Κύπρο. Στο καθηγητικό σώμα περιλαμβάνονται φέτος οι: Gene Aitken (διεύθυνση), Mariano Abello (σαξόφωνο), David Glenn (τρομπόνι), Dr. Kyle Gregory (τρομπέτα), Γιώργος Κρασίδης (σαξόφωνο), Gonzalo Maestre (ντραμς), Cahit Kutrafali (ηλ. μπάσο), Λοΐζος Παφίτης (ηλ. κιθάρα), Jeremy Siskind (πιάνο), Μάριος Τούμπας (πιάνο), Ιωάννα Τρουλλίδου (τραγούδι) και Jimmy Lee (σαξόφωνο). Φέτος, για πρώτη φορά, θα συμμετέχει ως special guest artist ο Ιταλός σαξοφωνίστα Rosario Giuliani.

Το Μουσικό Εργαστήριο είναι ανοικτό για άτομα όλων των ηλικιών, για όλα τα μουσικά όργανα (ακόμα και για όλα τα τοξοτά και νυκτά έγχορδα όπως βιολοντσέλο, μαντολίνο, ούτι, μπουζούκι κ.α.) και για όλα τα επίπεδα. Στα μαθήματα θα περιλαμβάνονται καθημερινά Jazz Improvisation/Jazz Theory, Jazz Master Classes, Jazz Combos και Jazz Big Bands.

Το CJW απευθύνεται σε νέους μουσικούς, σπουδαστές μουσικής, δασκάλους, ερασιτέχνες μουσικούς, ακόμη και σε άτομα που δεν είχαν ποτέ επαφή με την τζαζ μουσική, αλλά και σε ακροατές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες και ποιοτικές μουσικές εκδηλώσεις.

Το εργαστήρι στοχεύει στη δημιουργία μουσικών σχημάτων τα οποία θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε αυθόρμητα happenings. Επιδιώκει, επίσης, να δώσει την ευκαιρία στους μουσικούς που θα συμμετάσχουν να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να δημιουργήσουν μουσικές συνεργασίες ώστε να καλλιεργηθούν «μουσικές φιλίες».

Με βάση την ακρόαση της πρώτης ημέρας, οι συμμετέχοντες θα διαχωριστούν σε ομάδες, ανάλογα με το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται.

+ Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα €175. Για περισσότερες πληροφορίες και για ηλεκτρονική εγγραφή μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.jazzeducationabroad.org.

Προπαρασκευαστικό Μουσικοπαιδαγωγικό Εργαστήριο

Για πρώτη φορά φέτος θα διοργανωθεί, παράλληλα με το CJW (23-28/6), προπαρασκευαστικό μουσικό εργαστήριο για παιδιά 9-14 χρονών το οποίο θα περιλαμβάνει ψυχαγωγικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες με κεντρικό άξονα τη μουσική. Το προπαρασκευαστικό
εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τις 9 μέχρι τις 3.30μμ και σε αυτό θα διδάξουν οι δρ Γιάννης Μυράλης, δρ Μαρία Γεροσίμου, Σάββια Κοζάκου, Άντρια Νικοδήμου, καθώς και η Ιταλίδα καθηγήτρια Maria Luisa Bigai από το Κονσερβατόριο της Νάπολη. Οι σύγχρονες μουσικοπαιδαγωγικές δραστηριότητες που θα υιοθετηθούν θα εστιάζουν στην καλλιέργεια της μουσικότητας και δημιουργικότητας, μέσα από την διασκέδαση και το παιχνίδι. Συγκεκριμένα, θα εστιάζουν σε θέματα ρυθμού και γραφικών παρτιτούρων, κινησιολογία και βιωματική προσέγγιση του ρυθμού, μουσικό πειραματισμό και εξερεύνηση και συμμετοχή σε μεγάλο μουσικό σύνολο. Απαραίτητο κριτήριο επιλογής είναι η δυνατότητα ανάγνωσης μουσικής σημειογραφίας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα

9.00-9.15 Ζέσταμα, γνωριμία
9.15-10.15 Ρυθμός και γραφικές παρτιτούρες
10.15-11.45 Χώρος, σώμα & ρυθμός
11.45-12.00 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
12.00-1.00 Μουσικός πειραματισμός και εξερεύνηση
1.00-2.00 ΓΕΥΜΑ
2.00-3.30 Μεγάλο μουσικό σύνολο

+ Κόστος: €150. Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για διευκρινήσεις τηλ. 22-713135 & 99-531387.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Βραβείο LUX 2014 | Girlhood

Με την ταινία Girlhood ξεκινά στις 3 Δεκεμβρίου η προβολή των τριών ταινιών οι ...

Pediaios Happening στις 25 και 26 Οκτωβρίου

Στον χώρο της Στέγης Χορού Λευκωσίας, στην παλαιά αγορά του Αγίου Ανδρέα, πραγματοποιείται το ...

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Πέτρος Φυσσούν

Την τελευταία του πνοή στα 83 του χρόνια, άφησε ο Έλληνας ηθοποιός Πέτρος Φυσσούν, ...

Διεθνές Συνέδριο: «Δίκαιο και Λογοτεχνία: Πτυχές μιας Πολυσύνθετης Σχέσης»

Στη μνήμη του φιλολόγου και λογοτέχνη Σάββα Παύλου [1951-2016] είναι αφιερωμένο το εξαιρετικά ενδιαφέρον διεθνές ...

Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής

Με θεματικό τίτλο «EAST music WEST», το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Φάρος επικεντρώνεται ...

Επαναπατρίζεται το ψηφιδωτό του Αποστόλου Ανδρέα

Πραγματοποιείται τη Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018, και ώρα 18.00 στο Μεγάλο Συνοδικό της Ιεράς ...

X