«Η Κυπριακή Άνοιξη» και φέτος στο Μόναχο της Γερμανίας

Για 14η χρονιά διοργανώθηκε η σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων «Η Κυπριακή Άνοιξη» στο Μόναχο της Γερμανίας, η οποία ολοκληρώθηκε στα τέλη του Μάη με συναυλία από το «Τακούσιης-Καραπατάκης Πρότζεκτ» του Μάριου Τακούσιη και του Γαβριήλ Καραπατάκη.

«Οι καλλιτέχνες ενώνουν δύο διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, αυτόν της δημοτικής μουσικής, ενσωματώνοντας στοιχεία από Κύπρο, Κρήτη, Ελλάδα και Μικρά Ασία, και αυτόν της κλασικής τζαζ, διατηρώντας τα στοιχεία της αλληλεπίδρασης, του αυτοσχεδιασμού και της ελευθερίας στην έκφραση» αναφέρει ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Προσθέτει ότι «στο Μόναχο, οι μουσικοί συνέπραξαν με τη σπουδαία ερμηνεύτρια και τραγουδοποιό Βάκια Σταύρου, η οποία ως φιλοξενούμενη των δύο μουσικών, παρουσίασε δικά της τραγούδια».

Στις εκδηλώσεις «Κυπριακή Ανοιξη 2019»  συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: Σταύρος Λάντσιας, Μιχάλης Καλκάνης, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, Ελεονώρα Ρούσου, Έλενα Μουζάλα, Νικόλας Μελής, Μανώλης Νεοφύτου, το Κουαρτέτο Εγχόρδων ‘Προμηθέας’ (Nίκος Πίττας – Ηρακλής Μιτέλλας, Νικόλας Παπαγεωργίου, Μιράντα Παπανεοκλέους),  το σχήμα  ‘Τρίο Τεκκέ & Dave De Rose’ (Αντώνης Αντωνίου, Λευτέρης Μουμτζής, Colin Somerville, Dave De Rose), Μάριος Τακούσιης, Γαβριήλ Καραπατάκης, Βάκια Σταύρου.

Η πολιτιστική σειρά «Κυπριακή Ανοιξη» διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Μόναχο το 2006, με πρωτοβουλία της Μορφωτικής Ακολούθου της Κυπριακής Πρεσβείας στο Βερολίνο, Γιώργας Σολομώντος. Συμμετείχαν μέχρι σήμερα πέραν των 250 καλλιτεχνών από διάφορους καλλιτεχνικούς τομείς.

(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΒΑ)

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Εκθεση του Σωκράτη Σωκράτους στο Point

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Point παρουσιάζει από τις 28 Μαΐου έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους ...

Inflating the public: Pop-up event στη Λευκωσία

Πέντε εγκαταστάσεις σε πέντε τοποθεσίες της Λευκωσίας παρουσιάζει ο μη κυβερνητικός οργανισμός Urban Gorillas, ...

«Nostalgia 80s Party» is back

Αυτή την Παρασκευή και μετά απο έναν ολόκληρο χρόνο, τα “Nostalgia Parties θέτουν τον ...

Δωρεάν είσοδος σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους

Ελεύθερη είναι σήμερα, 18 Απριλίου, η είσοδος σε Μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, στο πλαίσιο ...

Η Rocío Toral Mancheno στον ARTo

Το ίδρυμα ARTos φιλοξενεί στις 15 Ιουνίου για ένα βράδυ μόνο, την προσωπική έκθεση ...

Μουσικό Χωριό Φέγγαρος στον Κάτω Δρυ

Η Λουβάνα Δίσκοι διοργανώνει το πρώτο Μουσικό Χωριό Φέγγαρος στην Κύπρο, σε στενή συνεργασία ...

X