The Animattikon Project τον Αύγουστο στην Πάφο

Τη θερινή έκδοση του The Animattikon Project, μια εκδήλωση αφιερωμένη στην τέχνη του animation, διοργανώνει το Κέντρο Τεχνών Κίμωνος, σε συνεργασία Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το ξενοδοχείο Anassa με στόχο την πολιτιστική αποκέντρωση. 

Φέτος είναι η τρίτη χρονιά που το Animattikon Project επιστρέφει και η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα το καλοκαίρι. Tο Animattikon Project ιδρύθηκε το 2017 από το Κέντρο Τεχνών Κίμωνας, στα πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ΠΑΦΟΣ 2017 με σκοπό την προώθηση της τέχνης του animation στην Πάφο και την Κύπρο γενικότερα.

Η θερινή έκδοση του Animattikon Project προτείνει μία σειρά από προβολές ταινιών και εργαστήρια δημιουργίας animation για παιδιά.

Προβολές

Το παιδικό πρόγραμμα προβολών, προστίθεται στην ανακοίνωση, περιλαμβάνει μια σειρά από ταινίες animation για παιδιά από τους διεθνείς συνεργάτες του Animattikon, δηλαδή το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros από την Ελλάδα και το διεθνές φεστιβάλ animation Viborg Animation Festival από τη Δανία. Θα προβληθούν επίσης ταινίες για παιδιά από το αρχείο του Animattikon Project.

Παράλληλα το Animattikon Project υποδέχεται τον Αμερικάνο σκηνοθέτη BrettIngram για να προβάλει τα ντοκιμαντέρ του, που αφορούν σπουδαίους δημιουργούς animation, με ιδιαίτερη έμφαση τον σπουδαίο animator Bruce Bickford που απεβίωσε τον Απρίλιο του 2019, στου οποίου τη μνήμη είναι αφιερωμένη και η εκδήλωση. Οι προβολές και οι παρουσιάσεις θα γίνουν παρουσία του ίδιου του BrettIngram και θα ακολουθούνται από συνομιλίες του με το κοινό.

Εργαστήρια

Τα εργαστήρια θα απευθύνονται σε παιδιά και θα διοργανωθούν από διακεκριμένους animators από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, εργαστήρια θα διοργανώσουν οι Παναγιώτα Μιχαήλ και Μάριος Ματθαίου από την Κύπρο, ο Thomas Kunstler από την Ιταλία (και τώρα κάτοικος Ελλάδας), το στούντιο Cabeza Volador από Ισπανία και η Juliette Marchand από τη Γαλλία (και τώρα κάτοικος Δανίας).

Σκοπός τους είναι να παρουσιάσουν στα παιδιά τις βασικές αρχές δημιουργίας animation. Οι ταινίες που θα προκύψουν από αυτά θα προβληθούν σε μία από τις εκδηλώσεις του πενθήμερου.

Η θερινή έκδοση του Animattikon Project, που διοργανώνεται από τις 6 μέχρι τις 11 Αυγούστου, στοχεύει στο να συμβάλει στην πολιτιστική αποκέντρωση και να ενθαρρύνει τη συμμετοχή παιδιών, νέων και ενηλίκων σε δραστηριότητες που άπτονται της τέχνης του animation, καταλήγει η ανακοίνωση.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Το πάρτι στη Βουλιαγμένη, αναβιώνει στο Μέγαρο

Τριάντα χρόνια μετά τη θρυλική συναυλία-πάρτι που πραγματοποίησε στην παραλία της Βουλιαγμένης ο Λουκιανός ...

O Βέρνερ Χέρτσογκ έρχεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Πολυπράγμων, αταξινόμητος και πάντα καλλιτεχνικά ανορθόδοξος, ο Βέρνερ Χέρτσογκ έρχεται στην Αθήνα, καλεσμένος της ...

Έφυγε από τη ζωή ο Αριστείδης Κουδουνάρης

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 28 Δεκεμβρίου, απεβίωσε στα 82 του χρόνια ο ...

Έκθεση για την πρώτη γενιά Κύπριων καλλιτεχνών της ακαδημίας Σουρικώφ

Το Μουσείο τεχνών Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα παρουσιάζει την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 την ...

Θερινός Κινηματογράφος στα Κάτω Πολεμίδια

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις οι οποίες εντάσσονται στο πρόγραμμα του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2018», που διοργανώνει ...

«Καρδινάλιος Αμαρτία»: Άλλο ένα κοινωνικοπολιτικό σχόλιο από τον Banksy

Μπορεί να είναι γνωστός ως ο κορυφαίος της τέχνης του γκράφιτι, ο ευφυέστατος Banksy ...

X