Το γνωστό έργο του Banksy στο Ντόβερ της Μεγάλης Βρετανίας, που συμβολίζει το Brexit και απεικονίζει έναν εργάτη να αποξηλώνει ένα αστέρι από τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, «εξαφανίστηκε» από τον τοίχο του κτηρίου όπου βρισκόταν από το 2017.

Κάτοικος του Ντόβερ δήλωσε στο CNN ότι μια σκαλωσιά στήθηκε το Σάββατο μπροστά στον τοίχο του κτηρίου του Castle Amusements και ότι το γιγάντιο έργο του Banksy είχε εξαφανισθεί το επόμενο πρωί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN, το κτήριο ανήκει στην οικογένεια Godden η οποία είχε ήδη εκφράσει την πρόθεσή της να το πουλήσει αμέσως μετά την αποκάλυψή του, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του 2017, της Telegraph. Μάλιστα, το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε τότε ότι είναι η δεύτερη φορά που ο Banksy επιλέγει κτήριο που ανήκει στο κτηματομεσιτικό γραφείο της οικογένειας Godden.

Στις δηλώσεις του 2017, η οικογένεια ανέφερε ότι διερευνά τρόπους διατήρησης, αφαίρεσης ή πώλησης του έργου και πως τα έσοδα από τυχόν πώλησή του θα δίνονταν στις τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο το έργο του Banksy αφαιρέθηκε ή βάφτηκε με άσπρη μπογιά, αν και για την αφαίρεσή του, θα χρειαζόταν να αφαιρεθεί ο ίδιος ο τοίχος. Το κτήριο, πάντως, είναι προγραμματισμένο να κατεδαφιστεί.
Το έργο είχε γίνει σημείο αναφοράς στο Ντόβερ, το λιμάνι από όπου ξεκινούν και όπου καταλήγουν τα φέρι μπόουτ που συνδέουν την Βρετανία με την Γαλλία.
  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

H Σίλια Φιλίππου εκθέτει στην Γκαλερί Γκλόρια

«Όψεις και απόψεις» είναι ο τίτλος της έκθεσης της Σίλιας Φιλίππου, η οποία εγκαινιάζεται ...

«Η ζωή είναι ένα θέατρο» στην Γκαλερί Opus 39

Η Γκαλερί Opus 39 παρουσιάζει την έκθεση του Μιχάλη Καλλιγιάννη, με τίτλο «Η ζωή είναι ...

“One Face” στην Παλιά Λευκωσία

Ο Ιταλοβέλγος καλλιτέχνης Sibomana βρέθηκε στην Κύπρο το περασμένο καλοκαίρι και ζωγράφισε το πρόσωπο ...

Κερενίδης – Πέπε: «Η τέχνη αποδομεί το προφανές»

Έργα από την ιδιωτική συλλογή Κερενίδη Πέπε παρουσιάζει αυτό το διάστημα το The Island ...

«Ταξίδι από το Εγώ στο ΕΜΕΙΣ»: Έκθεση φωτογραφίας στη Λεμεσό

Στη Λεμεσό πραγματοποιείται η πρώτη κινητή έκθεση φωτογραφίας του Wheeling2help*, με τίτλο «Ταξίδι από ...

Meditations: Γλυπτά και χώροι στον φακό φωτογράφων του Magnum

Το κοινό σε Λεμεσό, Λευκωσία, Λάρνακα και Πάφο θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί ...

X