Το γνωστό έργο του Banksy στο Ντόβερ της Μεγάλης Βρετανίας, που συμβολίζει το Brexit και απεικονίζει έναν εργάτη να αποξηλώνει ένα αστέρι από τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, «εξαφανίστηκε» από τον τοίχο του κτηρίου όπου βρισκόταν από το 2017.

Κάτοικος του Ντόβερ δήλωσε στο CNN ότι μια σκαλωσιά στήθηκε το Σάββατο μπροστά στον τοίχο του κτηρίου του Castle Amusements και ότι το γιγάντιο έργο του Banksy είχε εξαφανισθεί το επόμενο πρωί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN, το κτήριο ανήκει στην οικογένεια Godden η οποία είχε ήδη εκφράσει την πρόθεσή της να το πουλήσει αμέσως μετά την αποκάλυψή του, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του 2017, της Telegraph. Μάλιστα, το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε τότε ότι είναι η δεύτερη φορά που ο Banksy επιλέγει κτήριο που ανήκει στο κτηματομεσιτικό γραφείο της οικογένειας Godden.

Στις δηλώσεις του 2017, η οικογένεια ανέφερε ότι διερευνά τρόπους διατήρησης, αφαίρεσης ή πώλησης του έργου και πως τα έσοδα από τυχόν πώλησή του θα δίνονταν στις τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο το έργο του Banksy αφαιρέθηκε ή βάφτηκε με άσπρη μπογιά, αν και για την αφαίρεσή του, θα χρειαζόταν να αφαιρεθεί ο ίδιος ο τοίχος. Το κτήριο, πάντως, είναι προγραμματισμένο να κατεδαφιστεί.
Το έργο είχε γίνει σημείο αναφοράς στο Ντόβερ, το λιμάνι από όπου ξεκινούν και όπου καταλήγουν τα φέρι μπόουτ που συνδέουν την Βρετανία με την Γαλλία.
  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ομαδική έκθεση χαρακτών στην γκαλερί Γκλόρια

Δεκατέσσερις καλλιτέχνες συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση χαρακτικής που παρουσιάζει η Γκαλερί Γκλόρια από τις ...

PASHIAS και Δάφνη Νικήτα «στο πάτωμα»

Μια ζωντανή performance στη Λεβέντειο Πινακοθήκη παρουσιάζουν ο εικαστικός PASHIAS και η ποιήτρια Δάφνη ...

Παρουσίαση εργασιών Θερινού Εργαστηρίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου και το Τμήμα ...

Θεματική έκθεση «Explore the Ice Age»

Από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 7 Νοεμβρίου 2018 η Ελληνική Τράπεζα και το ...

Φίλιππος Γιαπάνης : Μέσα από την γλυπτική απέκτησα την ελευθερία μου

Ο γλύπτης Φίλιππος Γιαπάνης, ο οποίος επεξεργάζεται κυρίως αλουμίνιο, κάθε που ολοκληρώνει ένα έργο ...

Ταινίες της Jumana Manna στο The Island Club

Τρεις ταινίες της Παλαιστίνιας καλλιτέχνη Jumana Manna προβάλλει στις 24 Ιανουαρίου το The Island ...

X