Οι street artists Ella & Pitr ολοκλήρωσαν τον περασμένο Ιούνιο το πιο πρόσφατο έργο τους στο Παρίσι, καλύπτοντας μια επιφάνεια 25.000 τετραγωνικών μέτρων και σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ που οι ίδιοι κατείχαν.

Το καινούριο έργο του γαλλικού διδύμου της street art φέρει τον τίτλο «Quel temps fera-t-il demain?», που σημαίνει «Τι καιρό θα κάνει αύριο;»: μια συμβολική υπενθύμιση για το κεντρικό ερώτημα της επόμενης γενιάς σε έναν πλανήτη που είναι αντιμέτωπος με την κλιματική αλλαγή.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε αυτό το έργο που βρίσκεται στο Paris Expo Porte de Versailles της γαλλικής πρωτεύουσας, μια γιαγιά κοιτάζει νυσταλέα τ’ αυτοκίνητα που περνούν από τη διπλανή Περιφερειακή, καθώς μια πλαστική σακούλα πετά στον αέρα πάνω από τη νυσταγμένη φιγούρα. Οι Ella & Pitr απέκτησαν πρόσβαση στην οροφή του Συνεδριακού Κέντρου του Paris Expo μέσω της Art en Ville, ένωσης που φέρνει καλλιτέχνες σε επαφή με ιδιοκτήτες κτηρίων για να χρησιμοποιήσουν ως «καμβά» για τα έργα τους χώρους χωρίς χρήση στην πόλη.

Quel temps fera-t-il demain…? par Ella & Pitr. Paris. Juin 2019 from Art en ville on Vimeo.

Οι Ella & Pitr κατείχαν και το προηγούμενο ρεκόρ για το μεγαλύτερο γκράφιτι στον κόσμο, με το έργο Λίλιθ και Όλαφ που δημιούργησαν στη Νορβηγία το 2015, στο πλαίσιο του ετήσιου NuArt street art festival. Το έργο είχε εμβαδόν 21.000 τετραγωνικά μέτρα και δημιουργήθηκε στην οροφή του κτηρίου της εταιρείας οικοδομών Block Berge Bygg.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

POP UP FESTIVAL 2015 – open call

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Pop-up Festival 2015, ο Δήμος Λευκωσίας σε συνεργασία με ...

Νέο άλμπουμ και περιοδεία από τον Μπομπ Ντίλαν

Ο Μπομπ Ντίλαν ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει τον Μάιο νέο άλμπουμ, το 37ο της ...

Που θα πάνε τα βραβεία του 68ου Φεστιβάλ Βενετίας

Γράφει ο Ιάκωβος Γωγάκης Τι είδαμε, τι μας άρεσε και τι όχι, σε ένα ...

Τα βραβεία του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ανατροπές ρόλων, φύλων, θεσμών και ηθικών κανόνων, νέες κοινωνικές σχέσεις και πολιτισμικά σύμβολα που ...

Έτοιμη η ταινία Fish n’ Chips, του Ηλία Δημητρίου

A fishy smell of happiness. Αυτό είναι το tagline της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας ...

Μήνυμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες από την κυπριακή μουσική σκηνή

Μήνυμα υπέρ της ειρήνης και της αλληλεγγύης προς τους Σύριους πρόσφυγες έδωσαν στις 29 ...

X