Οι street artists Ella & Pitr ολοκλήρωσαν τον περασμένο Ιούνιο το πιο πρόσφατο έργο τους στο Παρίσι, καλύπτοντας μια επιφάνεια 25.000 τετραγωνικών μέτρων και σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ που οι ίδιοι κατείχαν.

Το καινούριο έργο του γαλλικού διδύμου της street art φέρει τον τίτλο «Quel temps fera-t-il demain?», που σημαίνει «Τι καιρό θα κάνει αύριο;»: μια συμβολική υπενθύμιση για το κεντρικό ερώτημα της επόμενης γενιάς σε έναν πλανήτη που είναι αντιμέτωπος με την κλιματική αλλαγή.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε αυτό το έργο που βρίσκεται στο Paris Expo Porte de Versailles της γαλλικής πρωτεύουσας, μια γιαγιά κοιτάζει νυσταλέα τ’ αυτοκίνητα που περνούν από τη διπλανή Περιφερειακή, καθώς μια πλαστική σακούλα πετά στον αέρα πάνω από τη νυσταγμένη φιγούρα. Οι Ella & Pitr απέκτησαν πρόσβαση στην οροφή του Συνεδριακού Κέντρου του Paris Expo μέσω της Art en Ville, ένωσης που φέρνει καλλιτέχνες σε επαφή με ιδιοκτήτες κτηρίων για να χρησιμοποιήσουν ως «καμβά» για τα έργα τους χώρους χωρίς χρήση στην πόλη.

Quel temps fera-t-il demain…? par Ella & Pitr. Paris. Juin 2019 from Art en ville on Vimeo.

Οι Ella & Pitr κατείχαν και το προηγούμενο ρεκόρ για το μεγαλύτερο γκράφιτι στον κόσμο, με το έργο Λίλιθ και Όλαφ που δημιούργησαν στη Νορβηγία το 2015, στο πλαίσιο του ετήσιου NuArt street art festival. Το έργο είχε εμβαδόν 21.000 τετραγωνικά μέτρα και δημιουργήθηκε στην οροφή του κτηρίου της εταιρείας οικοδομών Block Berge Bygg.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

3ο Διεθνές Εικαστικό Φεστιβάλ Εγκαταστάσεων ΕΦΕ | Ανοικτό κάλεσμα

“Δοχείο & Περιεχόμενο’’ ” Το ποτήρι θεωρεί ότι είναι δοχείο για το νερό αλλά ...

Χριστούγεννα στην γκαλερί Art Seen

Με μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και την παρουσίαση τριών εκδόσεων, η γκαλερί Art Seen επανέρχεται στα ...

Το πρόγραμμα του 16ου Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Χορού Νέας Κίνησης

Για εφτά ημέρες και νύχτες, χορευτές και χορογράφοι που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο θα παρουσιάσουν ...

Νέο λογότυπο για το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου

Το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ) παρουσιάζει το νέο του λογότυπο, σε ...

Αρχιτέκτονες συζητούν την «Ανοικοδόμηση μιας μοιρασμένης πόλης»

Μια διάλεξη από τον Χανς Στίμαν, παρουσιάσεις και μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα ...

Απεβίωσε η Κύπρια ηθοποιός Μάρω Καυκαρίδου

«Έφυγε» σε ηλικία 73 ετών, την Τρίτη 6 Αυγούστου, η Κύπρια ηθοποιός Μάρω Καυκαρίδου, ...

X