Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον

Θα προβληθούν τρία ντοκιμαντέρ με θέμα παγκόσμιο κίνημα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την ασφάλεια παραγωγής τροφίμων, την αειφόρο παραγωγή και κατανάλωσή τους

Μετά το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών, οι Φίλοι της Γης επανέρχονται με ένα Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ συγκεκριμένης θεματολογίας, με προβολές σε Λεμεσό και Λευκωσία.

Τα τρία ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν εστιάζουν στο παγκόσμιο κίνημα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, στην ασφάλεια της παραγωγής τροφίμων, στην αειφόρο παραγωγή και κατανάλωσή τους. Μετά τις προβολές θα ακολουθεί συζήτηση και δεξίωση.

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

 • Disobedience: Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ της PF Pictures που παρουσιάζει τα απίστευτα πράγματα που απλοί άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να κάνουν για το περιβάλλον, ανταποκρινόμενοι στη μεγαλύτερη κρίση της παγκόσμιας ιστορίας. Απόντων των πολιτικών, οι πολίτες παίρνουν δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Το ντοκιμαντέρ προβάλλει τη δράση πολιτών ανά την υφήλιο κατά της βιομηχανίας των ορυκτών καυσίμων, η καύση των οποίων προκαλεί ρύπανση και αποτελεί την κύρια αιτία της κλιματικής αλλαγής.
 • Τετάρτη 28/8/2019, ώρα 19:30, Παλιό Ξυδάδικο, Λεμεσός
 • Πέμπτη 29/8/2019, ώρα 19:30, 1010Hall the ARt House, Λευκωσία

 

 • Autrement (avec des légumes): Ένα ντοκιμαντέρ για την GASAP, μια ομάδα που επενδύει στην γεωργική καλλιέργεια που είναι συνυφασμένη με την ποιότητα, την αλληλεγγύη και το σεβασμό στο περιβάλλον, τους ανθρώπους και τον κύκλο ζωής. Οι άνθρωποι αυτοί επικεντρώνονται στην ασφάλεια της παραγωγής τροφίμων, στην αειφόρο παραγωγή και κατανάλωσή τους.

Προβολή στα γαλλικά με αγγλικούς υπότιτλους.

 • Τετάρτη 11/9/2019, ώρα 19:30, Παλιό Ξυδάδικο, Λεμεσός
 • Πέμπτη 12/9/2019, ώρα 19:30, 1010Hall the ARt House, Λευκωσία

 

 • Humans and the land: Σε συνέχεια της ταινίας HUMAN, του διάσημου φωτογράφου και ντοκιμαντερίστα Υann Arthus – Bertrand, το ντοκιμαντέρ Humans and the land εστιάζει στους καλλιεργητές της γης και αποτελεί φόρο τιμής στους ανθρώπους που δίνουν τροφή στον κόσμο.

Προβολές σε διάφορες γλώσσες με αγγλικούς υποτίτλους.

 • Τετάρτη 18/9/2019, ώρα 19:30, Παλιό Ξυδάδικο, Λεμεσός
 • Πέμπτη 19/9/2019, ώρα 19:30, 1010Hall the ARt House, Λευκωσία

+ Όλες οι προβολές ξεκινούν στις 19:30. Το Παλιό Ξυδάδικο βρίσκεται στην οδό Γενεθλίου Μιτέλλα 34, 3036 Λεμεσός | Το 1010Hall the ARt House βρίσκεται στην οδό Γράμμου 19 & Αριάδνης 24, 1010 Λευκωσία.

 • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

  Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Ιστορία χωρίς τέλος» στο Wherehaus 612

Η θεατρική ομάδα Never Ending Story παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Ιστορία χωρίς τέλος», βασισμένη ...

Άθλια η κατάσταση στους αρχαιολογικούς χώρους στα κατεχόμενα

Σημερινό δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Χαβαντίς» αναφέρεται στην άθλια κατάσταση που επικρατεί στους αρχαιολογικούς ...

Η Εθνική Ορχήστρα της Συρίας ξανά μαζί με τον Damon Albarn στο Λονδίνο

Τα μέλη της δισκορπίστηκαν σε όλο τον κόσμο λόγω του εμφυλίου πολέμου, αλλά τώρα ...

Η Ελίνα Σοφοκλέους «παίζει» στην γκαλερί Αργώ

«Δεν σταματά κάποιος να παίζει γιατί γερνά, γερνά όταν σταματά να παίζει» – George ...

Διάσκεψη στη Λευκωσία για τα επτά απειλούμενα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς

Η 5η διάσκεψη του προγράμματος για τα επτά πιο απειλούμενα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, πραγματοποιείται ...

X