Για ένα «ανατρεπτικό και εξωφρενικό βιβλίο, που ακροβατεί μεταξύ λογικού και παράλογου, παράδοξου και συνηθισμένου, θανάτου και μη θανάτου, έρωτα και μίσους» γίνεται λόγος, σχετικά με το μυθιστόρημα του Πάνου Βασιλείου «Έχω 33 στιγμές να ζήσω» που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αρμίδα.

«Μέσα από την τρέλα και το θράσος του [το βιβλίο] παρουσιάζει τον παραλογισµό της σηµερινής κοινωνίας, γεννά προβληµατισµούς και ξυπνά στον αναγνώστη κοιµισµένα υπαρξιακά ερωτήµατα την ίδια ώρα που τον παρασέρνει σε ένα κοχλιακό ταξίδι ξεκινώντας στο όριο της κοινωνίας και φτάνει στα κατάβαθα του εαυτού» σημειώνεται ακόμα.

Ο Θάνος είναι µια ιδιαίτερη περίπτωση: ευφυής, εγωκεντρικός, αυτοκαταστροφικός, µισογύνης, αλκοολικός, θυµωµένος µε τον κόσµο ολόκληρο, φιλοθάνατος, ένας ψυχολόγος που προσπαθεί να βοηθήσει άλλους να βρουν το νόηµα και τον εαυτό τους την ίδια ώρα που παραλύει και παραληρεί µπροστά στο δικό του εσωτερικό χάος.

 Ο Θάνος είναι µια ιδιαίτερα ιδιαίτερη περίπτωση: πάσχει από δύο ανίατες ασθένειες.

 Ο Θάνος είναι µια µοναδικά ιδιαίτερα ιδιαίτερη περίπτωση: είναι ο πρώτος αθάνατος.

Ο συγγραφέας Πάνος Βασιλείου.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου και για αυτό θα μιλήσουν οι Παντελής Παντελή (κλινικός ψυχολόγος, ψυχαναλυτικός ψυχοθεραπευτής) και Πάνος Αγαπητός (ιστορικός, εκπαιδευτής ενηλίκων, μέλος κυπριακής σημειωτικής εταιρίας). Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Έλενα Χειλέτη.

+ Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στο Αμφιθέατρο 1 του Τ.Ε.ΠΑ.Κ. [κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος, Λεμεσός]. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό. Θα ακολουθήσει δεξίωση. Πληροφορίες στη σελίδα του βιβλίου στο Facebook και στις Εκδόσεις Αρμίδα, τηλ. 22358028 και info@armidapublications.com

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Βουβό κύμα / Το τελευταίο πέρασμα του Λουζιτάνια

Του Erik Larson Εκδόσεις Ίκαρος Ο Erik Larson στο Βουβό Κύμα εξετάζει, με τρόπο ...

Πολιτιστική βραδιά με τη συγγραφέα Δάφνη Σουμάν

Το Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών σας προσκαλεί στην πολιτιστική βραδιά με τη συγγραφέα ...

«Η Φλόγα», η τελευταία ποιητική συλλογή του Λέοναρντ Κοέν

«Η Φλόγα» είναι ο τίτλος της ποιητικής συλλογής που ο Κοέν θέλησε και πέτυχε ...

Αναβάλλεται η συνάντηση με τη συγγραφέα Μάρω Δούκα

Την αναβολή της επίσκεψης της Μάρως Δούκα στην Κύπρο ανακοίνωσε το Βιβλιοτρόπιο. Όπως αναφέρεται ...

“Γράψατε μόνον επί λευκού χάρτου Βίκτωρ Ουγκώ”…

“Μη γράφετε εν πεζώ ή εμμέτρω λόγω επαίνους προς τιμήν του. Γράψατε μόνον επί ...

X