Σινεμά στην αυλή: Υπαίθριες προβολές σε όλη την Κύπρο                    

Ταινίες που ικανοποιούν όλα τα γούστα προβάλλονται σε τέσσερα συνολικά θερινά σινεμά εκτός πρωτεύουσας μέχρι το τέλος καλοκαιριού

Την τιμητική του έχει αυτή την περίοδο ο θερινός κινηματογράφος σε διάφορες τοποθεσίες του νησιού, προσφέροντας ένα πλούσιο πρόγραμμα στο σινεφίλ κοινό της Κύπρου. Πέρα από τις προβολές της πρωτεύουσας, τέσσερα συνολικά θερινά σινεμά εκτός Λευκωσίας συνεχίζουν τη λειτουργία τους μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, δύο εκ των οποίων προέρχονται από την επαρχία Λάρνακας και δύο από την επαρχία Πάφου.

Σινεμά Αττικον

Συγκεκριμένα το Θερινό Σινεμά Αττικόν σε συνεργασία με τα Kcineplex δίνει την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει πρόσφατες ταινίες που προβλήθηκαν ή και προβάλλονται παράλληλα στα κλειστά σινεμά, με ένα πρόγραμμα που θα διαρκέσει μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου. Από σήμερα μέχρι και τις 21/08 προβάλλεται η ταινία «Dora and the Lost City of Gold» (20:15 & 22:15), ενώ ακολουθεί η ταινία «Once Upon a Time in Hollywood» μεταξύ 22/08 και 27/08 (22:00). Το πρόγραμμα συνεχίζεται με την ταινία «Red Joan» στις 28/08 (22:15) και τις επόμενες μέρες- μεταξύ 29/08 και 04/09 ακολουθούν οι ταινίες «The Secret Life of Pets 2» (20:15) και «The Escape Plan 3: The Extractors» (22:00).

Διαβάστε επίσης: Μαραθώνιος Θερινών Προβολών 2019 στο «Κωνστάντια»

Κέντρο Τεχνών Κίμωνος

Στον κήπο του Κέντρου Τεχνών Κίμωνος, στην Πάφο, συνεχίζονται επίσης οι θερινές προβολές με τις ταινίες: «No Man’s Land» του Danic Tanovic (16/08), «Dr. Stangelove or: How Ι Learned to Stop Worrying and Love the Bomb» του Stanley Kubrick (23/08), «Four Lions» του Chris Morris (30/08), «This is England» του Shane Meadows (06/09) και «Taxi Driver» του Martin Scorsese (13/09). Όλες οι προβολές αρχίζουν στις 21:00.

Καφενείο Αθηαινώ

Στην επαρχία της Λάρνακας και συγκεκριμένα στην Αθηαίνου, στον ατμοσφαιρικό χώρο του καφενείο Αθηαινώ απομένουν τέσσερις  βραδιές θερινού σινεμά για τον μήνα Αύγουστο. Στις 21/08 συγκεκριμένα θα προβληθεί το έργο «The Son of Big Foot» στις 20:45 ενώ στις 22/08 ακολουθεί η προβολή του «Aladdin» (21:00). Προβολές θα πραγματοποιηθούν και την Τετάρτη 28/08 αλλά και την Πέμπτη 29/08 ωστόσο λεπτομέρειες για τις ταινίες θα δοθούν σύντομά από τη σελίδα @Athieno.Diatiriteo στο Facebook. Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μουσείο Πιερίδη

Μία πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρνακας αποτελεί το θερινό σινεμά που στήθηκε στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Πιερίδη, όπου συνεχίζονται οι προβολές μέχρι τον Σεπτέμβριο. Σειρά στο πρόγραμμα έχει η ταινία «Rumble: The Indians Who Rocked the World», η οποία θα προβληθεί στις 21/08 ενώ ακολουθεί στις 28/08 η προβολή του έργου «Shoplifters». Στο πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου συμπεριλαμβάνονται οι ταινίες «8 ½»  (04/09) και «La Dolce Vita» (11/09). Όλες οι προβολές αρχίζουν στις 20:30.

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Η κριτική επιτροπή του 9oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου

Tο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, ετοιμάζει και φέτος ένα πλούσιο καθώς ...

Φεστιβάλ Βενετίας 2019 | Τιμητική διάκριση στον Γαβρά

Το ιστορικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, που αποτελεί τμήμα της Μπιενάλε Τεχνών της Βενετίας, ...

Dunkirk : Η μάχη της Δουνκέρκης στη μεγάλη οθόνη

Διάρκεια: 106 λεπτά Είδος Ταινίας: Πολεμική, Δραματική, Θρίλερ Παραγωγή: ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία, 2017 ...

Βafta καλύτερης ταινίας στο ‘Τρεις πινακίδες έξω από το Εμπινγκ, Μιζούρι”

Στην ταινία “Οι Τρεις Πινακίδες έξω από το Eμπινγκ, Μιζούρι” του Βρετανού σκηνοθέτη Μάρτιν ...

Μέρες βρετανικού σινεμά

Τρεις εμβληματικές προσωπικότητες της Βρετανίας, η φήμη των οποίων ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας ...

Avant Premiere για το «Tully»

Tο ραδιόφωνο του ΠΟΛΙΤΗ 107,6 fm, δίνει την ευκαιρία σε 250 ακροατές να διεκδικήσουν ...

X