Sold out η όπερα Aida στον ναό της Χατσεψούτ της Αιγύπτου

Η διάσημη όπερα του Βέρντι επιστρέφει στο Λούξορ της Άνω Αιγύπτου ύστερα από δύο δεκαετίες σαν «ένα μήνυμα ειρήνης και ασφάλειας»

Περίπου 4 χιλιάδες θα είναι οι τυχεροί θεατές που θα παρακολουθήσουν την Όπερα Aida στον εμβληματικό ναό της Χατσεψούτ, στην Άνω Αίγυπτο, στις 26 και 28 Οκτωβρίου 2019.

Όπως ανακοίνωσε από το Κάιρο ο Μοχάμεντ Οσμάν, μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Προώθησης του Λούξορ, έχουν ήδη εξαντληθεί τα εισιτήρια των δύο παραστάσεων της παραγωγής, που ήδη θεωρείται από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα για αυτό τον χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εκατόν πενήντα ερμηνευτές της όπερας και περφόρμερ της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ουκρανίας, με επικεφαλής την μαέστρο Οξάνα Λενέβ, θα συμμετέχουν στις παραστάσεις. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Γερμανός σκηνοθέτης Μάικλ Στορμ. Συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Βέλγος τενόρος Mickael Spadaccini στο ρόλο του Αιγύπτιου διοικητή Radames, η Κορεάτισσα σοπράνο Sae-Kyung Rim ως η Πριγκίπισσα Aida, ο Έλληνας βαρύτονος Άρης Αργύρης στο ρόλο του Αιθίοπα βασιλιά Αμονάσρο και η Τσέχα μέτζο σοπράνο Elissa Weiskova στο ρόλο της Amneri.

Όπως δήλωσε ο Αιγύπτιος αξιωματούχος, η παρουσίαση της όπερας Aida «δεν είναι μόνο ένα μοναδικό καλλιτεχνικό θέαμα, αλλά δίνει επίσης μεγάλη ώθηση στην αιγυπτιακή οικονομία και τον τουρισμό και αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να προσελκύσει τους επισκέπτες στην πανάρχαια πόλη μέσω της διοργάνωσης περισσότερων παρόμοιων παραστάσεων στην ευρύτερη περιοχή της Κοιλάδας των Βασιλέων κατά τη χειμερινή περίοδο».

Η διάσημη όπερα του Βέρντι παρουσιάστηκε ξανά στο Λούξορ το 1987 και το 1997. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών, η επιστροφή της Άιντα στον ναό της Χατσεψούτ ύστερα από δύο δεκαετίες είναι «ένα μήνυμα ειρήνης και ασφάλειας από την Αίγυπτο στον υπόλοιπο κόσμο.»

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Η ZENTRALKAPELLE BERLIN φέρνει Βερολινέζικο αέρα στην Κύπρο!

Η Βερολινέζικη ομάδα πνευστών θα βρίσκεται στην Κύπρο αρχές Οκτωβρίου για δύο εμφανίσεις με ...

Ταινία για τους Ramones επιδιώκει η χήρα του Johny

Στην αποκάλυψη ότι έχει στα χέρια της προσφορές για την παραγωγή βιογραφικής ταινίας για ...

Stones | Μια παράσταση χωρίς λόγια

Μια παράσταση χωρίς λόγια η οποία «εξυμνεί τον θρίαμβο του ανθρώπινου πνεύματος απέναντι στις ...

«Δεν θέλαμε η Σωτήρα να γίνει πεδίο αντιπαράθεσης»

«Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν σχετίζεται τόσο με το θεατρικό έργο αλλά με ...

H «Βιβλιοθήκη-Σκουληκότρυπα» στην Κίνα

Μια βιβλιοθήκη που προτίθεται «να είναι μια σκουληκότρυπα η οποία υπερβαίνει τον χρόνο και ...

«Μιλώντας στα παιδιά για τον καρκίνο» στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κοινού στη διάλεξη με θέμα ‘Μιλώντας στα παιδιά για ...

X