Το Euphoria είναι η νεανική σειρά για να τη δουν ενήλικες

Κάθε γενιά έχει τη σειρά της. Μόνο που γεμίσαμε με σειρές για τους νεαρούς, τους λεγόμενους millennials, οι οποίοι ζουν σε έναν εικονικό κόσμο, δεν έχουν άποψη, είναι προσκολλημένοι στα smartphones λες και η προηγούμενη γενιά δεν περνούσε τις ώρες της στο game boy ή το Nintendo. Η γενιά όμως αυτή φαίνεται να εξιτάρει περισσότερο από ποτέ τους δημιουργούς, αφού εκτός από τη διαχείριση της εικονικής πραγματικότητας, οι νέοι θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι και με όσα συνήθως απασχολούν τους νέους. Πρωτίστως, τη σεξουαλική τους ωρίμανση και τον τρόπο που αυτή δεν θα τους οδηγήσει σε άλλα μονοπάτια. Και δευτερευόντως τα ναρκωτικά που είναι πάντα ένα must watch θέμα, ειδικά αν αφορά τους νέους. Όλα αυτά, το “Euphoria” του HBO έρχεται να τα καταγράψει με ένα μάλλον τολμηρό και σοκαριστικό τρόπο.

Στο επίκεντρο και στην αφήγηση της σειράς συναντάμε τη Ρου, η οποία επιστρέφει σπίτι από την καλοκαιρινή παραμονή της σε κέντρο αποτοξίνωσης, μετά από μια παρ’ ολίγον μοιραία υπερβολική δόση. Ευθύς αμέσως μας ανακοινώνει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να σταματήσει να παίρνει ναρκωτικά, ενώ ξεκάθαρο είναι και το status της σαν outsider στο σχολείο της. Στην ίδια σειρά βλέπουμε και άλλους νέους, οι οποίοι με έναν ή τον άλλον τρόπο κατρακύλησαν στα ναρκωτικά, ενώ έχουν μια διαφορετική θεώρηση γύρω από το σεξ.

Σε αντίθεση με τις άλλες σειρές του είδους, στο “Euphoria” κάθε ιστορία έχει το δικό της flashback. Εκεί βλέπουμε τη διαμόρφωση του χαρακτήρα του κάθε νέου, αλλά και γιατί στην ουσία έφτασε να είναι αυτός ο οποίος είναι σήμερα. Στην ουσία είναι μια νεανική αλλά συνάμα ενοχική σειρά για ενήλικες, αφού οι νέοι δεν άλλαξαν ποτέ. Αυτό που άλλαξε είναι ο τρόπος που τους μεγαλώνουν οι γονείς. Ο κάθε ένας από αυτούς κουβαλά τις αμαρτίες των γονιών του, οι οποίοι ήταν αυτοί που στην ουσία οδήγησαν το παιδί τους (έστω και πολλές φορές άθελά τους) σε μια μη αναστρέψιμη κατάσταση. Η Τζουλς, ένα trans κορίτσι είναι καινούργια στο σχολείο και προσπαθεί να εξορκίσει το ζοφερό παρελθόν της (νοσηλείες με το ζόρι σε ψυχιατρικά ιδρύματα, τον κλονισμό της μητέρας της που δεν μπορούσε να διαχειριστεί την αναζήτηση σεξουαλικής ταυτότητας του παιδιού της) δημιουργώντας περιστασιακές σεξουαλικές σχέσεις με ώριμους και μάλλον σκάρτους άντρες.

Αν σας σοκάρουν οι σκηνές βίας και σεξ ίσως θα πρέπει να την αποφύγετε αυτή τη σειρά, αφού τα… παλλόμενα πέη είναι φάτσα φόρα σε πολλές σκηνές της σειράς. Ωστόσο, είναι σαν να αποφεύγεις τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι νέοι. Ανένταχτα, απροσάρμοστα, αλλά όλα με ευθύνη των ανθρώπων που είναι γύρω τους και διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα τους. Άλλωστε, κανένας νέος δεν γεννήθηκε νέος. Κι ούτε παρέμεινε νέος. Όταν μεγάλωσε ξεκίνησε το μεγάλο πρόβλημα. Το λέει κι ο ποιητής, πριν από εμάς.

  • Μιχάλης Σταύρου

    Γεννήθηκε (1983), μπλα μπλα, σχολείο μπλα μπλα, πανεπιστήμιο για τα Μέσα Ενημέρωσης (Πάντειο) μπλα, μπλα, δημοσιογραφία σε τηλεόραση, sites, εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο. Πλέον ενεργός «Πολίτης». Γράφει για όσα του αρέσουν και όσα τον εκνευρίζουν.

You May Also Like

When the see us: Όταν το σύστημα σε κάνει ό,τι θέλει

Ακόμη και αν έχεις ακούσει ή διαβάσει για την ιστορία των πέντε εφήβων του ...

G. Versace: Κάθε περιουσία έχει το… έγκλημά της

Πολύκροτες υποθέσεις που άφησαν ιστορία. Αυτό ήταν το σκεπτικό του Ryan Murphy, όταν έφτιαχνε ...

Στο Russian doll η Nadia πεθαίνει. Και δεν είναι spoiler

Δεν θα γίνει ποτέ μέρος της ποπ κουλτούρας η σειρά “Russian doll”, παρόλο που ...

Στο Ramy το “μαύρη κωμωδία” είναι ρατσιστικό

“Να βρεις μια γυναίκα δική μας, όχι από αυτές τις λευκές”, προτρέπουν οι φίλου ...

SMILF: Και ναι, είναι αυτό που κατάλαβες

Single είναι η λέξη που αντιστοιχεί στο S αν σε μπερδεύουν τα αρχικά και ...

Deadwater fell: Κακό χωριό τα λίγα σπίτια

Κουρασμένος από τη δουλειά σκέφτεσαι την κίνηση στους δρόμους που έχεις αφού τελειώσεις. Τη ...

X