4ο Φεστιβάλ «Açık Kapı / Ανοιχτή Πόρτα / Open Door»

Το 4ο Φεστιβάλ «Açık Kapı/ Ανοιχτή Πόρτα/Open Door» ξεκίνησε στις 15 Σεπτεμβρίου και συνεχίζεται μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από επιτροπή που αποτελείται από το χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση Σχέδιο Τεχνικής Βοήθειας Civil Space και από οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών (ΟΚΠ).

Αυτή τη χρονιά, 72 κοινωνικές οργανώσεις ανοίγουν τις πόρτες τους και οργανώνουν διάφορες δραστηριότητες για όλους. Οι οργανώσεις που συμμετέχουν εργάζονται σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, όπως ο πολιτισμός, η τέχνη, η υγεία, η οικολογία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η αγροτική ανάπτυξη. Το Φεστιβάλ ενθαρρύνει τις κοινωνικές οργανώσεις να αναλάβουν δραστηριότητες και πρωτοβουλίες δημοσίου όφελους και δημιουργεί ευκαιρίες για αυτές τις οργανώσεις να προωθήσουν το έργο τους και να πλησιάσουν το κοινό ».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η Emilie Crozet, Διευθυντής Προγράμματος της Κοινωνίας των Πολιτών της Υπηρεσίας Υποστήριξης Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τους στόχους του φεστιβάλ: «Το 4ο κοινωνικό φεστιβάλ « Açık Kapı/ Ανοιχτή Πόρτα/Open Door», χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει στόχο να αυξήσει την προβολή κοινωνικών οργανώσεων, να προωθήσει τον εθελοντισμό και να συμβάλει στην προώθηση των σχέσεων των οργανώσεων αυτών με τα ΜΜΕ και τον επιχειρηματικό τομέα για μια ισχυρότερη και πιο ανοικτή κοινωνία των πολιτών».

 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Και το Θεατρικό Μουσείο γιορτάζει στις 18 Μαΐου

Με ένα βιωματικό εργαστήρι γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, το ...

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου|16 – 18 Ιουνίου 2017

  Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάφου (PIFF) επιστρέφει με την δεύτερη διοργάνωση του ...

Το Σάββατο η κηδεία του Γιάννη Σπανού

To Σάββατο 2 Νοεμβρίου στη γενέτειρά του, το Κιάτο Κορινθίας, θα γίνει η κηδεία ...

Horstail Knickerbelt / the Office

Προβάλλεται στην γκαλερί the Office η ταινία των Delgado Fuchs με τίτλο “Horsetail Knickerbelt”, ...

Τζαζ συναυλία με Μεσογειακό χρώμα και Σεμινάριο στο Windcraft Music Centre

O διάσημος σαξοφωνίστας Gilad Atzmon και ο καταξιωμένος κιθαρίστας Ofer Ganor συναντούν τον κοντραμπασίστα ...

Πινακοθήκη Λεβέντη : Νέοι αστερισμοί

Γράφει η Χριστίνα Λάμπρου / Φωτογραφίες Ελένη Παπαδοπούλου Πόσο σημαντική μπορεί να είναι σήμερα ...

X