4ο Φεστιβάλ «Açık Kapı / Ανοιχτή Πόρτα / Open Door»

Το 4ο Φεστιβάλ «Açık Kapı/ Ανοιχτή Πόρτα/Open Door» ξεκίνησε στις 15 Σεπτεμβρίου και συνεχίζεται μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από επιτροπή που αποτελείται από το χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση Σχέδιο Τεχνικής Βοήθειας Civil Space και από οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών (ΟΚΠ).

Αυτή τη χρονιά, 72 κοινωνικές οργανώσεις ανοίγουν τις πόρτες τους και οργανώνουν διάφορες δραστηριότητες για όλους. Οι οργανώσεις που συμμετέχουν εργάζονται σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, όπως ο πολιτισμός, η τέχνη, η υγεία, η οικολογία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η αγροτική ανάπτυξη. Το Φεστιβάλ ενθαρρύνει τις κοινωνικές οργανώσεις να αναλάβουν δραστηριότητες και πρωτοβουλίες δημοσίου όφελους και δημιουργεί ευκαιρίες για αυτές τις οργανώσεις να προωθήσουν το έργο τους και να πλησιάσουν το κοινό ».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η Emilie Crozet, Διευθυντής Προγράμματος της Κοινωνίας των Πολιτών της Υπηρεσίας Υποστήριξης Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τους στόχους του φεστιβάλ: «Το 4ο κοινωνικό φεστιβάλ « Açık Kapı/ Ανοιχτή Πόρτα/Open Door», χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει στόχο να αυξήσει την προβολή κοινωνικών οργανώσεων, να προωθήσει τον εθελοντισμό και να συμβάλει στην προώθηση των σχέσεων των οργανώσεων αυτών με τα ΜΜΕ και τον επιχειρηματικό τομέα για μια ισχυρότερη και πιο ανοικτή κοινωνία των πολιτών».

 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Echo Wants Her Voice Back – Παρουσίαση δίσκου

Echo Wants Her Voice Back (EWHVB) είναι το καλλιτεχνικό όνομα της Κύπριας μουσικοσυνθέτιδας Ελένης ...

«Έφυγε» ο Τονίνο Γκουέρα, εκ των στενών συνεργατών του Αγγελόπουλου

Ο συγγραφέας, σεναριογράφος και ποιητής Τονίνο Γκουέρα άφησε στην Ιταλία την τελευταία πνοή του στις 21 ...

Βραβείο στη Μυρσίνη Αριστείδου στο Φεστιβάλ Βερολίνου

Με το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής του τμήματος Generation της φετινής Μπερλινάλε φεύγει από το Βερολίνο ...

Η νέα ταινία του Λάνθιμου στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Κύπρου

Το «Nimic» είναι η νέα μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Ματ ...

Το “Ιερό Ελάφι” του Γιώργου Λάνθιμου στις Κάννες

Όπως αναμενόταν, ο έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος θα συμμετάσχει στο διαγωνιστικό τμήμα του 70ού ...

“Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού” στο Πάνθεον

  Το 2009, ο Γιώργος Λάνθιμος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις Κάννες με τον ...

X