Η Κίκα Γεωργίου παίζει στο “The New Pope” με τον Τζούντ Λο

Η Κίκα Γεωργίου συνεργάστηκε με τον Πάολο Σορεντίνο στην επικείμενη τηλεοπτική σειρά ῾The New Pope῾ που έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις αρχές του Σεπτέμβρη. Στη σειρά, μια συνεργασία του Sky Atlantic, HBO και Canal+  και συνέχεια της σειράς ῾The Young Pope῾, ο Τζούντ Λο υποδύεται τον Πάπα Pius XIII δίπλα στον Τζον Μάλκοβιτς, την Σάρον Στόουν και Μέριλυν Μάνσον ανάμεσα σε άλλους.

 

Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Είχα λάβει ένα ημέηλ από την ατζέντη μου στο Λονδίνο για μια ακρόαση για παραγωγή του Πάολο Σορεντίνο που είναι ο αγαπημένος μου σκηνοθέτης.
Αποφάσισα να το δουλέψω και να το παλέψω όσο μπορώ έτσι ετοίμασα ένα βίντεο το οποίο πέρασε από την πρώτη φάση ακροάσεων και έπειτα από τη δεύτερη και την τρίτη φάση. Δύο μέρες μετά το τέλος των ακροάσεων με πήραν τηλέφωνο και μου ανακοίνωσαν ότι θα είμαι μέρος του καστ. Ετσι ταξίδεψα αρχικά στη Βενετία για δέκα μέρες και μετά στη Ρώμη και στη Βενετία ξανά, για τρεις μέρες στην κάθε πόλη.
Και ο ρόλος;
Υποδύομαι την Ντόνα Ντιβίσα Ρόσσα (Dona Divisa Rossa) που σημαίνει η γυναίκα με την κόκκινη στολή. Ένας ρόλος πιο μυστήριος, είναι η αρχηγός μιας ομάδας θρησκευτικών εξτρεμιστών η οποία υποστηρίζει φανατικά τον συγκεκριμένο πάπα που υποδύεται ο Τζούντ Λο. Δεν γνωρίζω τον πραγματικό όγκο που έχει ο ρόλος μου στο όλο σενάριο γιατί δεν επιτρέπεται να διαβάσω οποιοδήποτε άλλο μέρος του σεναρίου εκτός από τις σκηνές μου. Η αρχική συμφωνία ήταν για δύο επεισόδια αλλά σιγά, σιγά μεγάλωσε. Είναι ένας ρόλος που προστέθηκε μετά, έτσι δεν γνωρίζω αν θα κρατηθεί και για την επόμενη σεζόν.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από το πλατό μιας διεθνούς τηλεοπτικής παραγωγής;

Το μέγεθος της παραγωγής είναι τόσο μεγάλο, συγκεκριμένα στοίχισε 60 εκατομμύρια ευρώ, που σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με παραγωγές στην Κύπρο ή την Ελλάδα. Υπάρχει μια αυστηρή ιεραρχεία με επικεφαλής τον σκηνοθέτη, σε αυτή την περίπτωση τον Παόλο Σορεντίνο που όλοι θαύμαζαν και ήταν πρόθυμοι να υπηρετήσουν το όραμα του. Όλα πήγαν ρολόι απο κάθε άποψη, οι συνθήκες ήταν άριστες. Στα γυρίσματα επικρατούσε μια ψυχραιμία γενικά, μια πολύ ήρεμη ενέργεια. Όλοι ήταν πολύ θετικοί, ευγενικοί και ήρεμοι. Είναι πολύ ξεκούραστη εμπειρία για έναν ηθοποιό. Έχεις βοηθό για οτιδήποτε χρειαστείς. Όλα είναι έτοιμα στο πλατό και απλά περιμένεις να σε καλέσουν για να γυρίσεις τη σκηνή σου και έπειτα επιστρέφεις στο καμαρίνι σου. Είναι σημαντική εμπειρία για έναν ηθοποιό να συμμετέχει σε μια παραγωγή σε διεθνές επίπεδο.

Πώς ήταν η συνεργασία σου με τον Πάολο Σορεντίνο;

Η δυσκολία του ρόλου θα έλεγα ότι ήταν στην ακρόαση γιατί δεν είχα καθόλου πληροφορίες για τον ρόλο, μόνο το ότι είναι εξτρεμίστρια. Η μόνη οδηγία που είχα ήταν ότι μπορώ να είμαι όσο υπερβολική θέλω. Από τη στιγμή που έγινε η ακρόαση, όταν έφτασα εκεί και γνώρισα τον κ. Σορεντίνο αμέσως ένιωσα ότι από τη στιγμή που με επέλεξε δεν ζητούσε κάτι παραπάνω από εμένα. Ήμουν έτοιμη, δεν ένιωθα ότι έπρεπε να αποδείξω τον εαυτό μου αλλά το αντίθετο, ένιωθα ότι ήθελε ακριβώς αυτό που είμαι και τίποτα παραπάνω. Ήταν μια πάρα πολύ ωραία εμπειρία, δεν ένιωθα ότι θα μπορούσα να έκανα κάτι για να απογοητεύσω.

 

+ Η σειρά The New Pope θα προβάλλεται από το αμερικανικό κανάλι HBO από τον Ιανουάριο 2020.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Οι DOTing στα γερμανικά βραβεία design

Ο καθρέφτης της σειράς DOTing, του Κύπριου Industrial Designer Κωνσταντίνου Οικονομίδη υπό την επιμέλεια ...

Τα «Ημερολόγια Καραντίνας της κυρίας Τεπενδρή» από τον Κωνσταντίνο Κακανιά

Από την επιβολή στην Καλιφόρνια του «Μένουμε Σπίτι» τον περασμένο Μάρτιο λόγω της πανδημίας, ...

5η διοργάνωση Προγράμματος PLAY ανακοίνωσαν ΚΚΔΙΘ και ΘΟΚ

Την πραγματοποίηση της πέμπτης διοργάνωσης του Προγράμματος PLAY, υπό τον τίτλο «PLAY#5 – PLAY ...

Ετοιμάζεται για τις Κάννες η ταινία Kod Adi Venus

Ετοιμάστηκε και δόθηκε στη δημοσιότητα το δεύτερο -αλλά πρώτο με διαλόγους- τρέιλερ της ταινίας ...

Νέο βιβλίο από τον Μίλαν Κούντερα

Ο Γαλλοτσέχος συγγραφέας Μίλαν Κούντερα εξέδωσε ένα νέο έργο μυθοπλασίας με τίτλο La fete de ...

H Tracey Emin εκθέτει στο Leopold Museum

Where I Want to Go είναι ο τίτλος της νέας έκθεσης της Tracey Emin, ...

X