Ο κυπριακός κινηματογράφος στο βρετανικό φεστιβάλ Encounters

Ειδικό αφιέρωμα στον σύγχρονο Κυπριακό κινηματογράφο διοργανώνει το διεθνούς κύρους φεστιβάλ κινηματογράφου Encounters που διεξάγεται στο Μπρίστολ της Αγγλίας, μεταξύ 24-29 Σεπτεμβρίου 2019. Το φεστιβάλ Encounters αποτελεί τη σημαντικότερη διοργάνωση στον χώρο του μικροφίλμ, του animation και της εικονικής πραγματικότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο με το διαγωνιστικό του τμήμα να αποτελεί επίσημη οδό προς τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές διακρίσεις διεθνώς: την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου (Όσκαρ), τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (BAFTA), και την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.

Το ειδικό αφιέρωμα στην Κύπρο, το οποίο θα λάβει χώρα την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο Watershed στο Μπρίστολ, διοργανώνεται σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Τμήμα της Ύπατης Αρμοστείας της Κύπρου στο ΗΒ και στηρίζεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Για την επιμέλεια του προγράμματος έχουν προσκληθεί οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου (ISFFC), Αλεξία Ρόιτερ και Ιωακείμ Μυλωνάς, όπως επίσης ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Animafest, Γιώργος Τσαγγάρης, οι οποίοι έχουν ετοιμάσει τρία προγράμματα με σύγχρονες κυπριακές ταινίες μικρού μήκους και ένα πρόγραμμα με ταινίες animation, αντίστοιχα. Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθεί και η βραβευμένη ταινία μεγάλου μήκους Παύση, της Τώνιας Μισιαλή. Κύπριοι σκηνοθέτες, όπως οι Σπύρος Χαραλάμπους και Άντονι Πέτρου, θα παρευρεθούν στο φεστιβάλ για να παρουσιάσουν τις ταινίες τους, όπως επίσης η Τώνια Μισιαλή, η οποία θα συμμετέχει στην κριτική επιτροπή του φεστιβάλ.

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.encounters.film

www.culturalchc.co.uk

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Η Άννα και η Αποκάλυψη»: σύντομα στα KCineplex

Η ODEON και η AUDIO VISUAL παρουσιάζουν την πιο τρομακτικά χριστουγεννιάτικη ιστορία! «Η Άννα και ...

Διαδικτυακές προβολές από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Ψυχραιμία, νηφαλιότητα και καλή διάθεση προτρέπει και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος στις πρωτόγνωρες συνθήκες ...

18ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation Κύπρου στην Ύπαιθρο, «Όψεις του Κόσμου»

Με καινούριες ταινίες, με διακεκριμένους διεθνείς καλεσμένους και για πρώτη χρονιά με ένα πρόγραμμα ...

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου τον Οκτώβριο

Η ένατη έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου (ISFFC) σηκώνει αυλαία στις ...

«Θεός, κόσμος, άνθρωπος και κοινωνία στον Κινηματογράφο»

Ενα σεμινάριο με θέμα «Θεός-Κόσμος-Ανθρωπος και Κοινωνία στον Κινηματογράφο» θα δώσει ο δρ Παναγιώτης ...

X