Στην προσπάθεια να εστιάσει στο συλλογικό και παράλληλα ευαίσθητο θέμα της πληθώρας προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε κοινωνικό επίπεδο, ο Κύπριος χορογράφος Παναγιώτης Τοφή ξεκινάει μία ερευνητική μελέτη προς τη δημιουργία μιας διερευνητικής παράστασης κίνησης.

Γυναίκες από οποιοδήποτε επαγγελματικό υπόβαθρο, εθνικότητα και θρησκεία, άνω των δεκαοκτώ ετών, είναι ευπρόσδεκτες να δοκιμάσουν αυτό το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ταξίδι αυτοανακάλυψης.

Οι συμμετέχουσες καλούνται να μοιραστούν, μέσω σωματικής κίνησης, την προσωπική τους εμπειρία με θεματικές: την ανδρική κυριαρχία, την απώλεια και την απομόνωση.

ΠΩΣ

Μέσω της βιντεογράφησης ενός σύντομου αυτοσχεδιασμού: μιας σειράς σωματικών κινήσεων που εκφράζουν και απεικονίζουν την προσωπική τους εμπειρία σε σχέση με την ανδρική κυριαρχία, την απώλεια και την απομόνωση. Το βίντεο δεν πρέπει να υπερβαίνει το ένα λεπτό σε διάρκεια.

Τα βίντεο που θα υποβληθούν θα χρησιμοποιηθούν σαν αρχικό υλικό προς τη δημιουργία μιας διερευνητικής σόλο παράστασης κίνησης, με ερμηνευτή τον Παναγιώτη Τοφή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου στο πλαίσιο της 19ης Πλατφόρμας Χορογραφίας Κύπρου.

Τα βίντεο που θα ληφθούν αποτελούν μέρος του ερευνητικού και αναπτυξιακού μέρους του έργου και δεν θα μοιραστούν, ούτε θα παρουσιαστούν δημοσίως με οποιονδήποτε τρόπο. Τα ονόματα των συμμετεχουσών θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα της τελικής παρουσίασης. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει η ανάγκη για ανωνυμία, παρακαλώ όπως συμπεριληφθεί μια σημείωση του αιτήματος αυτού.

Τα βίντεο θα πρέπει να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση throughmethem@gmail.com με θέμα: “Υποβολή βίντεο”.

Παρακαλείστε να συμπεριλάβετε το πλήρες σας όνομα και χώρα διαμονής. Οι πληροφορίες αυτές θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα της τελικής παράστασης. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παραμείνετε ανώνυμη για οποιονδήποτε λόγο παρακαλώ συμπεριλάβετε μια σημείωση του αιτήματος αυτού.

Κατα τη διάρκεια του αυτοσχεδιασμού δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε αντικείμενο. Σε περίπτωση που το μέγεθος του αρχείου βίντεο είναι πολύ μεγάλο για να το στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρακαλώ όπως στείλετε μέσω της ιστιοσελίδας: www.wetransfer.com

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ throughmethem@gmail.com

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Η Αριάννα Οικονόμου χορογραφεί τον Διαμαντή

Το έργο «Sketching a Dance/ Ο κόσμος της Κύπρου με Γυναίκες» είναι μια χορογραφική ...

Παραγωγές του Φεστιβάλ Κύπρια στο Θέατρο Ριάλτο

Πέντε αξιόλογες παραστάσεις από το Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια φιλοξενεί στη σκηνή του το Θέατρο ...

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με Άκραμ Καν και Μπέλα Ταρ

Ο διάσημος Βρετανός χορογράφος Άκραμ Καν (Akram Khan) και ο κορυφαίος Ούγγρος σκηνοθέτης Μπέλα ...

Οι περιπέτειες του Δον Κιχώτη

Από τον πολιτιστικό οργανισμό Arts Embrace μια διαδραστική μουσικοχορευτική παιδική παράσταση, βασισμένη στο μυθιστόρημα ...

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών

Η Όλγα Σελλά παρακολούθησε τη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του Φεστιβάλ Αθηνών και ...

Dance Waves Festival: Δυο βραδιές γεμάτες σύγχρονο χορό

Δυο βραδιές γεμάτες σύγχρονο χορό, με εννέα επιλεγμένες δεκάλεπτες παραστάσεις, τέσσερεις από την Κύπρο ...

X