Στην προσπάθεια να εστιάσει στο συλλογικό και παράλληλα ευαίσθητο θέμα της πληθώρας προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε κοινωνικό επίπεδο, ο Κύπριος χορογράφος Παναγιώτης Τοφή ξεκινάει μία ερευνητική μελέτη προς τη δημιουργία μιας διερευνητικής παράστασης κίνησης.

Γυναίκες από οποιοδήποτε επαγγελματικό υπόβαθρο, εθνικότητα και θρησκεία, άνω των δεκαοκτώ ετών, είναι ευπρόσδεκτες να δοκιμάσουν αυτό το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ταξίδι αυτοανακάλυψης.

Οι συμμετέχουσες καλούνται να μοιραστούν, μέσω σωματικής κίνησης, την προσωπική τους εμπειρία με θεματικές: την ανδρική κυριαρχία, την απώλεια και την απομόνωση.

ΠΩΣ

Μέσω της βιντεογράφησης ενός σύντομου αυτοσχεδιασμού: μιας σειράς σωματικών κινήσεων που εκφράζουν και απεικονίζουν την προσωπική τους εμπειρία σε σχέση με την ανδρική κυριαρχία, την απώλεια και την απομόνωση. Το βίντεο δεν πρέπει να υπερβαίνει το ένα λεπτό σε διάρκεια.

Τα βίντεο που θα υποβληθούν θα χρησιμοποιηθούν σαν αρχικό υλικό προς τη δημιουργία μιας διερευνητικής σόλο παράστασης κίνησης, με ερμηνευτή τον Παναγιώτη Τοφή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου στο πλαίσιο της 19ης Πλατφόρμας Χορογραφίας Κύπρου.

Τα βίντεο που θα ληφθούν αποτελούν μέρος του ερευνητικού και αναπτυξιακού μέρους του έργου και δεν θα μοιραστούν, ούτε θα παρουσιαστούν δημοσίως με οποιονδήποτε τρόπο. Τα ονόματα των συμμετεχουσών θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα της τελικής παρουσίασης. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει η ανάγκη για ανωνυμία, παρακαλώ όπως συμπεριληφθεί μια σημείωση του αιτήματος αυτού.

Τα βίντεο θα πρέπει να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση throughmethem@gmail.com με θέμα: “Υποβολή βίντεο”.

Παρακαλείστε να συμπεριλάβετε το πλήρες σας όνομα και χώρα διαμονής. Οι πληροφορίες αυτές θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα της τελικής παράστασης. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παραμείνετε ανώνυμη για οποιονδήποτε λόγο παρακαλώ συμπεριλάβετε μια σημείωση του αιτήματος αυτού.

Κατα τη διάρκεια του αυτοσχεδιασμού δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε αντικείμενο. Σε περίπτωση που το μέγεθος του αρχείου βίντεο είναι πολύ μεγάλο για να το στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρακαλώ όπως στείλετε μέσω της ιστιοσελίδας: www.wetransfer.com

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ throughmethem@gmail.com

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Kenophobia: διαδραστική παράσταση σύγχρονου χορού

Η δημιουργική πλατφόρμα Once In a Blue Moon σε  συνεργασία με την ομάδα Fibre ...

Τα «Μεγάλα Μπαλέτα» φέρνουν στην Κύπρο κορυφαίους χορευτές

Μια μαγευτική χορευτική εκδοχή της αγάπης, ανάμεσα στο κλασικό μπαλέτο και το σύγχρονο χορό ...

4ο Διεθνές φεστιβάλ video dance Moving Images

4ο Διεθνές φεστιβάλ Moving Images: 26 επιλεγμένες τελικές συμμετοχές. Όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικές. ...

Μήνυμα για τη σημασία του χορού με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Χορού

Ο χορός είναι εκεί που ο πολιτισμός μοιράζεται και τα σύνορα παρέρχονται στο χώρο ...

Οι Ασώματες Δυνάμεις χόρεψαν στο Dance Bridges Festival στην Καλκούτα

Συμμετοχή της Κύπρου με την ομάδα χορού Ασώματες Δυνάμεις / Μάχη Δημητριάδου Lindahl  στο ...

Η «Λίμνη των Κύκνων» έρχεται από τη Ρωσία…στην Κύπρο

Το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, η Λίμνη ...

X