Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας αποτελεί τον επόμενο σταθμό στην παγκόσμια περιοδεία της πιο πρόσφατης χορογραφικής δουλειάς του διεθνώς αναγνωρισμένου χορευτή και χορογράφου Άκραμ Καν από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το έργο με τίτλο Outwitting the Devil θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας στις 26 και 27 Οκτωβρίου, αποτελώντας ένα από τα highlights αυτού του φιλόδοξου νέου θεσμού του Δήμου Λευκωσίας.

Το έργο

Βασισμένο στο Έπος του Γιλγαμές, ένα από τα παλαιότερα σωζόμενα κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, το Outwitting the Devil εξετάζει το πώς ο άνθρωπος ανέκαθεν προσπαθούσε να ελέγξει τη φύση και πώς η φύση εκδικείται και καταστρέφει τελικά τον άνθρωπο.

Επί σκηνής οι χορευτές Ching-Ying Chien, Jasper Narvaez, Dominique Petit, Mythili Prakash, Sam Pratt και James Vu Anh Pham.

Μέσω μιας σύνθεσης μεταξύ κλασικού και σύγχρονου χορού, ο Άκραμ Καν εξετάζει αρχέγονα τελετουργικά και παραδόσεις, σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο πλανήτη.

Το έργο μας καλεί σε ένα τραπέζι όπου η ζωή, ο θάνατος και οι μύθοι που θυμόμαστε αμυδρά είναι ο άρτος που μοιραζόμαστε»

Εμπνευσμένο από ένα νέο, προσφάτως ανακαλυφθέν μέρος του Έπους του Γιλγαμές, το νέο αυτό έργο του χορογράφου φέρνει μαζί στη σκηνή μια εξαίρετη ομάδα έξι καλλιτεχνών διεθνούς εμβέλειας για να αποδώσουν ένα έπος για την τελετουργία και τη θύμηση. Σε ένα τοπίο από θρυμματισμένες πλάκες και πεσμένα είδωλα, οι έξι χαρακτήρες εμπορεύονται τον πλούτο και τις ιστορίες που τους απομένουν, αναζητώντας τη συμπλήρωση των κομματιών της αρχαίας γνώσης που χάνεται με το πέρασμα του χρόνου.

+ Εισιτήρια προς 22 και 18 ευρώ (μαθητές, συνταξιούχοι) στο www.soldoutticketbox.com, στα καταστήματα Stephanis και στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας (Δευτέρα-Παρασκευή 11:00-15:00 και μία ώρα πριν από την έναρξη των παραστάσεων του φεστιβάλ).

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ο PASHIAS μέντορας στο πρόγραμμα Artists in Progress 2020

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο PASHIAS θα βρίσκεται στη Στέγη Χορού Λευκωσίας ως μέντορας ...

Η «Λίμνη των Κύκνων» έρχεται από τη Ρωσία…στην Κύπρο

Το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, η Λίμνη ...

Achim Wieland στο τιμόνι του 5ου φεστιβάλ Buffer Fringe

Το Buffer Fringe Performing Arts Festival ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον Achim Wieland ...

Μουσικοχορευτική παράσταση από το Ανοικτό Σχολείο Δήμου Στροβόλου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής που γιορτάζεται στις 21 Ιουνίου, το Ανοικτό Σχολείο ...

Η Ευαγγελία Ράντου σε ένα διήμερο εργαστήρι στη Στέγη Χορού Λεμεσού

Η μοναδική και καταξιωμένη Ευαγγελία Ράντου θα ξεκινήσει ένα νέο και πολύ σημαντικό κύκλο ...

Το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε στο Θέατρο Ριάλτο

Το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε παρουσιάζει το νέο έργο της Ρούλας Κλεοβούλου «Αν δεν ξέρεις ...

X