Almost family: Το what’s next του «Πάμε πακέτο» έγινε σειρά

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι έγινε αφότου έκλεισαν οι κάμερες στη δακρύβρεχτη εκπομπή «Πάμε πακέτο»; Δηλαδή, ποιο ήταν το αποτέλεσμα των ιστοριών που βλέπαμε σε εκείνη την εκπομπή; Για παράδειγμα, δύο αδέλφια ξανασμίγουν μετά από είκοσι περίπου χρόνια. Ωραία, συγκινητική ιστορία. Όταν στέγνωσαν τα δάκρυα; Κατάφεραν να χωρίσουν την περιουσία τους; Μάλωσαν για τα κληρονομικά, όπως γίνεται με όλες τις κλασικές οικογένειες; Κατάφεραν να κρατήσουν επαφή, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν κοινά βιώματα, παρά μόνο ένας συγγενικός, οικογενειακός δεσμός;

Αυτό το what’s next του «Πάμε πακέτο» είναι εν ολίγοις η ιστορία της σειράς «Almost family», παρά το γεγονός πως το βασικό της θέμα είναι μια πολύ σοβαρή ιστορία. Στη σειρά, η τακτοποιημένη ζωή της βασικής ηρωίδας αναστατώνεται μετά τη σοκαριστική αποκάλυψη πως ο πατέρας της, επιτυχημένος και διάσημος μαιευτήρας, χρησιμοποίησε σε πολλές περιπτώσεις εξωσωματικής γονιμοποίησης το δικό του… γενετικό υλικό. Σε πολλούς ενδεχομένως το στόρι να θυμίσει το «Sisters», το οποίο μπορείτε να βρείτε στο Netflix. Και σε εκείνη τη σειρά, όπως και σε αυτήν την αυστραλιανή παραγωγή, δεν εξετάζονται οι σοβαρές, κοινωνικές, νομικές και άλλες παράμετροι, όπως θα ανέμενε κανείς. Είναι η αφελής, σχεδόν σαπουνοπερική, ματιά. Η μία κοπέλα νιώθει τόσο μόνη στη ζωή που θεωρεί πως της άξιζε μια αδελφή, γι’ αυτό και βλέπει αυτή την εξέλιξη ως μια καλή ευκαιρία για να χαρεί την αδελφική αγάπη που πάντα ζήλευε. Μια άλλη ηρωίδα, υιοθετημένη, μεγάλωσε σε μια προβληματική οικογένεια και νιώθει πλέον πως ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί αυτή η αδικία που ζούσε τόσα χρόνια. Παρά το γεγονός πως αρχικά επιχειρείται μια καταγραφή των περιστατικών του γιατρού, στο τέλος η σειρά παρασύρεται από τα μελοδραματικά στοιχεία των ιστοριών της. Τα οποία όμως παρουσιάζονται με τόσο γλαφυρό και έξυπνο τρόπο, που είναι σχεδόν εθιστική σαπουνόπερα για να κάτσεις να τη δεις.

Στην ουσία, η πηγή έμπνευσης της σειράς είναι για ακόμα μια φορά η πραγματική ζωή. Έχουν κατά καιρούς υπάρξει διάφορες καταγγελίες για γιατρούς που έκαναν ακριβώς το ίδιο πράγμα, χωρίς τη συναίνεση των ασθενών τους. Σύμφωνα με τους «The New York Times», επειδή τέτοιες περιπτώσεις είναι συχνές, ο καθηγητής νομικής Dr. Jody Madeira ακολουθεί πάνω από 20 υποθέσεις σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής, αλλά και σε άλλες χώρες όπως η Αγγλία, η Νότιος Αφρική, η Γερμανία και η Ολλανδία. Το 1970 και το 1980 ο γιατρός γονιμότητας Donald Cline γονιμοποίησε αρκετές γυναίκες με το δικό του σπέρμα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 30 άνθρωποι να πιστεύουν πως είναι βιολογικά του παιδιά. Ο γιατρός δήλωσε ένοχος το 2017. Έμεινε για έναν χρόνο στη φυλακή με αναστολή. Και αυτή είναι μόνο μία από τις περιπτώσεις. Ίσως κάποτε το Netflix, που γουστάρει αυτού του είδους τις περίεργες ιστορίες, να το κάνει ένα καλοφτιαγμένο ντοκιμαντέρ για τα πραγματικά γεγονότα. Μέχρι να γίνει, όμως, θα βλέπουμε τη σαπουνόφουσκα της ιστορίας, αφού έτσι κι αλλιώς αγαπούμε περισσότερο το παραμύθι από την αλήθεια.

 

  • Μιχάλης Σταύρου

    Γεννήθηκε (1983), μπλα μπλα, σχολείο μπλα μπλα, πανεπιστήμιο για τα Μέσα Ενημέρωσης (Πάντειο) μπλα, μπλα, δημοσιογραφία σε τηλεόραση, sites, εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο. Πλέον ενεργός «Πολίτης». Γράφει για όσα του αρέσουν και όσα τον εκνευρίζουν.

You May Also Like

To “The good cop” είναι τόσο κακή σειρά, όσο είναι και καλή

Δεν έχουμε καταλάβει τι παίζει ακριβώς με το “The good cop”. Τη μια θέλεις ...

Patrick Melrose: Ο Cumberbatch δίνει παράσταση

“Τα παράθυρα είναι άχρηστα, αν δεν μπορείς να πηδήξεις από αυτά”. Με αυτή την ...

Butterfly: Ας μιλήσουμε (επιτέλους) για το σήμερα

“Θέλω ο γιος μου να μείνει γιος μου. Θέλω να μην αλλάξει. Βρείτε τρόπο ...

The Act: Όχι δεν είναι… μαμά!

Για αυτή τη σειρά θα γράφαμε την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο ήταν η μέρα της ...

Sharp objects: Οι πληγές μένουν πάντα ανοιχτές

Κάθε καλοκαίρι η τηλεόραση μπαίνει στο mute και εμείς ψάχνουμε δολοφόνους από ενδιαφέρουσες σειρές ...

Θανατηφόρα διλήμματα στο Mary Kills People

«Θέλω να επιλέξω εγώ τη μέρα που θα πεθάνω». Αυτή η ατάκα που λέει ...

X