Blast from the past

ΥΠΠΑΝ και Πολιτιστικές Υπηρεσίες δεν βαρέθηκαν να αναμασούν τα «θα» του πολιτισμού;
  • Τουλάχιστον απογοητευτική ήταν η παρουσίαση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) για το έργο των Πολιτιστικών Υπηρεσιών και του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.
  • Ο διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών Παύλος Παρασκευάς έκανε έναν απολογισμό του έργου των ΠΥ σε βάθος χρόνου. Και πέντε χρόνια πριν, αν όχι δέκα, τα ίδια πράγματα θα ακούγαμε αν γινόταν παρόμοια παρουσίαση.
  • Με όλο τον σεβασμό στον κ. Παρασκευά. Ο ίδιος δεν βαρέθηκε να αναφέρεται στη δημιουργία του… Πολιτιστικού Χωριού της Λέμπας; Ο Στας Παράσκος, που είχε την ιδέα, έφυγε από κοντά μας πριν από πέντε χρόνια. Το Υπουργικό Συμβούλιο έλαβε την απόφαση για τη δημιουργία του Πολιτιστικού Χωριού το 2007!

  Διαβάστε ακόμη: Πολιτισμός σε αναμονή, η παρουσίαση του πολιτιστικού έργου του ΥΠΠΑΝ

  • Ακολουθεί #10yearchallenge: «Οι εργασίες για τη διαμόρφωση του Πολιτιστικού Χωριού στη Λέμπα έχουν αρχίσει (ετοιμάζεται το κτηριολογικό πρόγραμμα ώστε να προκηρυχθούν προσφορές). Το Πολιτιστικό Χωριό αναμένεται να συμβάλει στην προβολή της Κύπρου ως χώρου ανάπτυξης της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας μέσα από προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών». Τάδε έφη ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου στον απολογισμό ενός χρόνου στο ΥΠΠ… το 2009!
  • Κατάθλιψη; Όχι ακόμα.
  • Στον χαιρετισμό του, ο υπουργός Κώστας Χαμπιαούρης ανέφερε ότι «επιστέγασμα των προσπαθειών μας, όπως προβλέπεται και στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι η δρομολογούμενη ίδρυση Υφυπουργείου Πολιτισμού».
  • Βεβαίως, τίποτα άλλο δεν ελέχθη, παρά την επιμονή μας να μάθουμε περισσότερα. Η πρόταση βρίσκεται προς έγκριση στο Υπουργείο Οικονομικών, αρκέστηκαν να πουν ο κ. Χαμπιαούρης και ο κ. Παρασκευάς.
  • Επιστροφή στο 2009 και στην ομιλία του Ανδρέα Δημητρίου, που είχε πει πως ολοκληρώθηκε η μελέτη για τη δημιουργία Ενιαίας Αρχής Πολιτισμού (που μετά έγινε Υφυπουργείο Πολιτισμού) και μάλιστα κατατέθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση.
  • «Οσονούπω», ήταν σε γενικές γραμμές η απάντηση του κ. Χαμπιαούρη σε ό,τι αφορά το Υφυπουργείο Πολιτισμού.
  • Άλλη είναι η άποψη του Υπουργείου Οικονομικών, πάντως, που μετά το Υφυπουργείο Ναυτιλίας το οποίο προσπέρασε τεχνηέντως το Πολιτισμού, ετοιμάζεται να ανακοινώσει την ίδρυση του Υφυπουργείου Καινοτομίας. Το Πολιτισμού ολοένα και απομακρύνεται.
  • Ε, ναι. Όλα θα τα υλοποιήσουμε; Να κρατήσουμε και ένα πολιτιστικό έργο σε εκκρεμότητα για τον επόμενο.
  • Μερόπη Μωυσέως

   Σπούδασε στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Καλύπτει το πολιτιστικό ρεπορτάζ στο Παράθυρο της εφημερίδας Πολίτης από το 2005. Ζει στη Λευκωσία | meropi.m@politis-news.com

  You May Also Like

  Πάφος και πολιτισμός

  «Δεν υπάρχει καθαρή απάντηση» στο ερώτημα για τη χρησιμότητα της όπερας που πραγματοποιεί ετήσια ...

  All is by my side

  Της Κατερίνας Ηλιάδη kateliadi@politis-news.com Το 2003, όταν άνοιξαν κάποια οδοφράγματα και μπόρεσαν οι άνθρωποι ...

  Για ποια εμπιστοσύνη μίλησε η υπουργός;

  Ο δανεισμός έργων του Πικάσσο είναι απόδειξη εμπιστοσύνης στον επαγγελματισμό του Κυπριακού Μουσείου και ...

  Στιγμές

  Την περασμένη Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου, απονεμήθηκε το βραβείο Γ. Φ. Πιερίδης, της Ένωσης Λογοτεχνών ...

  Όλα για τον ΘΟΚ μου

  Γράφει η Μερόπη Μωυσέως * Sold Out είναι οι παραστάσεις της παραγωγής του ΘΟΚ ...

  Αλέ ρετούρ

  * Ελπίζω να γνωρίζετε ότι ο νέος υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας είναι ...

  X