Δάφνη Γεωργιάδη

Ποια είσαι;
Είμαι η Δάφνη Γεωργιάδη και είμαι 29 χρονών. Έχω καταγωγή από Κω και Πάφο, αλλά γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λευκωσία. Στα 18 μου έφυγα για σπουδές στο Παρίσι, όπου έζησα για πέντε χρόνια και τα τελευταία έξι χρόνια ζω στη Ζυρίχη της Ελβετίας.

Τι κάνεις;
Σπούδασα αρχιτεκτονική -Bachelor και Master- στο ENSA Paris Val de Seine. Μετά συνέχισα στη Λωζάννη κάνοντας δεύτερο μεταπτυχιακό στον τομέα της πολεοδομίας και του αειφόρου σχεδιασμού. Σήμερα εργάζομαι ως αρχιτέκτονας στη Ζυρίχη και το ενδιαφέρον μου επικεντρώνεται στην ετοιμασία τρισδιάστατων (3D) εικόνων διαφόρων έργων. Ευχαριστιέμαι όταν δίνω στον πελάτη να καταλάβει τη σχεδιασμένη ιδέα. Παράλληλα, ασχολούμαι με τη φωτογραφία. Μέσω του προσωπικού μου website και ως ταξιδιάρα αρχιτέκτονας, ξεκίνησα να γράφω για τα διάφορα ταξίδια και τις εμπειρίες μου, εμπλουτίζοντάς τα με φωτογραφίες. Μέσω της φωτογραφίας προσπαθώ να παρουσιάσω τον κόσμο μέσα από τα μάτια μου. Η φύση, οι εποχές, η καθημερινότητα, η κουλτούρα και οι άνθρωποι της κάθε χώρας που επισκέπτομαι είναι πηγές έμπνευσης και προβληματισμού.

Τι θέλεις;
Στόχος μου είναι η δημιουργία. Η γέννηση μιας καινούργιας ιδέας με συναρπάζει. Μόλις πριν από λίγους μήνες, ένα ακόμη έργο μου άρχισε το δικό του ταξίδι. Η νέα μου ιστοσελίδα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν τη δουλειά μου στην αρχιτεκτονική και τη φωτογραφία, είναι ένας τρόπος να με γνωρίσει ο κόσμος, να εμπνευστεί μαζί μου και να με εμπιστευτεί. Αρχές Σεπτεμβρίου παρουσίασα τη δεύτερη ατομική μου έκθεση φωτογραφίας. Συνεχίζοντας από εκεί που έκλεισε η έκθεση, στόχος μου είναι να δω ακόμη πιο πολλές διαφορετικές εικόνες, να γνωρίσω τον κόσμο και να ονειρεύομαι. Όταν ονειρεύομαι, τότε δημιουργώ. Ελπίζω η επόμενή μου δημιουργία να είναι ο συνδυασμός της φωτογραφίας με την αρχιτεκτονική. Μέχρι τότε, σας “προκαλώ” και σας προσκαλώ να επισκεφθείτε τη σελίδα μου https://www.dggthetravellingarchitect.com/ και να ταξιδέψουμε παρέα.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Σταυρούλα Κωνσταντή

Η Σταυρούλα Κωνσταντή παίζει μουσική όπου βρεθεί κι όπου σταθεί Τι κάνεις; Παίζω μουσική. ...

Εύα Καλομοίρη

Η Εύα Καλομοίρη κάνει βόλτες στον χορό, στο θέατρο και στις -θετικές- σκέψεις της ...

Στέλλα Ίσσα

Ποια είσαι; Είμαι η Στέλλα Ίσσα. Το Στέλλα από τη μαμά μου από την ...

Μαρία Πανοσιάν

12.6.2011 H Μαρία Πανοσιάν γράφει μουσική και θέλει να της δώσει εικόνα Τι κάνεις; ...

Παρασκευή Λοΐζου

Επιμέλεια: Θεοδώρα Χρυσοστόμου Ποια είσαι; Ονομάζομαι Παρασκευή Λοΐζου, είμαι 29 ετών. Μεγάλωσα στις Βρυξέλλες ...

Έλενα Ζένιου

4.12.2011 Η Έλενα Ζένιου προσπαθεί να επιβεβαιώσει τη θεωρία της ότι όλα είναι αγάπη ...

X