«Perfect Adventures»| Έκθεση του Alec Cumming

Η EDIT GALLERY στη Λεμεσό παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Alec Cumming στη Κύπρο με τίτλο Perfect Adventures.

Ο Alec Cumming είναι ένας εικαστικός καλλιτέχνης από την Μεγάλη Βρετανία που δημιουργεί ποικιλόμορφα και πολυσύνθετα ζωγραφικά έργα τα οποία αντιστέκονται στον εύκολο χαρακτηρισμό. Τα έργα του περιλαμβάνουν περίπλοκα δομημένες συνθέσεις που συνδυάζουν συγχρόνως στοιχεία αφηρημένης και εικονιστικής τέχνης. Αυτή η πολλαπλότητα στη ζωγραφική του Cumming προέρχεται μέσα από τις περιπέτειες του. Έχοντας ζήσει πολλά χρόνια στην Ινδία και κάνοντας συνεχώς ταξίδια ο καλλιτέχνης αντλεί έμπνευση από τις εμπειρίες που αποκομίζει μέσω αυτών, τις οποίες μεταφράζει σε έναν οπτικό διάλογο στον καμβά.

Η έκθεση ‘Perfect Adventures’ παρουσιάζει την καινούργια δουλειά του Alec Cumming μέσα από την οποία συνεχίζει να εξερευνά την ιδέα των στιγμών. Ο καλλιτέχνης συνδυάζει άψογα την αναπαράσταση και την αφαίρεση, το φανταστικό και το πραγματικό. Στην καινούργια του δουλειά εστιάζει στις πρόσφατες του περιπέτειες και στο υλικό που συγκέντρωσε από τα ταξίδια του στην Ινδία, την Ισπανία, την Καλιφόρνια αλλά και την Κύπρο.

Τα ερεθίσματα που παίρνει μέσα από τα ταξίδια του, τα ερμηνεύει σε ένα «παγκόσμιο» λεξιλόγιο συμβόλων και σχημάτων. Ζωγραφίζει στον καμβά αυτά που προλαβαίνει να συγκρατήσει με μια ματιά. «Αυτό το αστείο πράγμα που κάνει ο εγκέφαλος όταν καταγράφει κάτι ευχάριστο και απολαυστικό που ‘αναγκάζει’ τα μάτια να παραμείνουν για μια στιγμή σε εκείνο το σημείο…Το είδος της χημικής αντίδρασης που συμβαίνει στον εγκέφαλο και τον προκαλεί να εστιάσει σε ένα σημείο που συνειδητά ή υποσυνείδητα μας ικανοποιεί

Όλες αυτές οι τέλειες στιγμές όπου το πραγματικό και το φανταστικό συναντιόνται αυθόρμητα, δημιουργούν μια ιστορία την οποία ο καλλιτέχνης καλεί τον θεατή να ανακαλύψει. Τα έργα φαίνονται να είναι ταυτόχρονα τόσο στοχαστικά όσο και διαδραστικά, καθώς ο Cumming υποκινεί καινούργιες συζητήσεις μεταξύ του ιδίου και του θεατή, του κόσμου και της εικόνας, του αντικειμένου και της εντύπωσης.

Σχετικά με τον καλλιτέχνη

Ο Alec Cumming γεννήθηκε και ζει στη πόλη Norwich του Ηνωμένου Βασιλείου και εργάζεται παγκοσμίως. Σπούδασε ζωγραφική στο Norwich School of Art and Design και έχει στο ενεργητικό του αρκετές ατομικές εκθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία και το Λος Άντζελες. Ο Alec είναι ο νεότερος καλλιτέχνης που έχει κάνει ατομική έκθεση με το με το British Council στην Ινδία και έχει διακριθεί το 2016 στη φουάρ τέχνης στην Ινδία. Έχει επίσης συμμετάσχει σε αρκετά artist residencies, πιο πρόσφατα στο Dove Street Studios (Norwich) και στο Μουσείο Goa Chitra (Goa, Ινδία).

Ο Alec Cumming παρουσιάστηκε στη λίστα Saatchi με τους πιο ισχυρούς επενδυτικά ανερχόμενους καλλιτέχνες και έχει κατονομαστεί ως καλλιτέχνης με ανοδική πορεία στον κόσμο της τέχνης «rising star in the art world».

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με:

The Edit Gallery

Έλενα Ιωαννίδου | elena@theeditgallery.com | +357 25 251710

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Έργα της Erica Eyres στο Korai Project Space

Fascinated Witness είναι ο τίτλος της έκθεσης της Erica Eyres που εγκαινιάζεται στο Korai ...

Περί Φουάρ* | Foire, Art Fair, Art Forum

Γράφει ο Δημήτρης Αληθεινός Μια από τις εκθέσεις τέχνης που περιμένουν με ενδιαφέρον κάθε ...

Μπιενάλε Βενετίας: Αργυρός Λέοντας στη Χάρις Επαμεινώνδα

Η Χάρις Επαμεινώνδα είναι η νικήτρια του Αργυρού Λέοντα που απονέμει κάθε διετία η ...

Κατεδαφίστηκαν οι «Ιέρειες της Αφροδίτης»

Στην κατεδάφιση ενός μικρού ερειπωμένου κτηρίου, στον τοίχο του οποίου βρισκόταν μια τοιχογραφία του ...

Το τριπλό τεστ της διύλισης στο NiMAC

Στο πλαίσιο της αναδρομικής θεώρησης του έργου της που παρουσιάζεται στον Πολυχώρο «Γκαράζ» μέχρι ...

«Ζωγραφίζοντας Πέρα από την Εικόνα»

«Ζωγραφίζοντας Πέρα από την Εικόνα» είναι η πρώτη ατομική έκθεση του Παναγιώτη Δουκανάρη. Η ...

X