Tree time, από την Πόλα Χατζήπαπα

Με ζωγραφική και άλλα παράλληλα δρώμενα επιλέγει η εικαστικός Πόλα Χατζήπαπα να εκφράσει την αγάπη της προς τα Δέντρα

Η Πόλα Χατζήπαπα παρουσιάζει τη νέα της εικαστική δουλειά μέσα από την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Tree Time» που εγκαινιάζεται στις 4 Νοεμβρίου στις 19:30 στον πολυχώρο Γκαράζ.

«Με ζωγραφική και άλλα παράλληλα δρώμενα επιλέγει η εικαστικός Πόλα Χατζήπαπα να εκφράσει την αγάπη της προς τα Δέντρα. Μια αγάπη -και ανάγκη- για επαφή μαζί τους που σίγουρα όπως λέει η ίδια, όλοι έχουμε βαθειά μέσα μας.

«Σαν δρομέας μεγάλων αποστάσεων και κυρίως σε μονοπάτια της φύσης, η επικοινωνία μου με τα δέντρα ήρθε όμορφα και αυθόρμητα», σημειώνει η ίδια. «Μια επικοινωνία σιωπηλή, με ένα ταπεινό σεβασμό και μια περιέργεια για γνώση και πληροφορίες για το οικοσύστημα. Με πινέλο, μπογιά και κολάζ αποτυπώνω στοιχεία των δέντρων που με ελκύουν και μου προκαλούν εντύπωση και θαυμασμό. Προσπαθώ να μεταφέρω στον καμβά τη μεγαλειότητα αιωνόβιων δέντρων και των «Δέντρων-Μητέρες», τον τρόπο που τρέφουν και προστατεύουν τα μικρά δεντρίλια τους, όπως ακόμα και την ευφυή επικοινωνία μεταξύ τους μέσω ενός περίπλοκου αλλά και μαγικού υπόγειου δικτύου.»

«Tree Time. Ώρα των Δέντρων», δηλώνει. «Επειδή θυμώνουμε όταν κόβονται δέντρα για χάρη του μπετόν, θυμώνουμε όταν καίγονται δάση για το χρήμα, όταν σχεδιάζονται έργα χωρίς δέντρα. Επειδή πολλοί τα παίρνουμε σαν δεδομένο και απαιτείται ξανά και ξανά μια υπενθύμιση για την τεράστια ζωτικής σημασίας συμβολή τους. Για τη ψυχή μας, για το μυαλό μας, για την υγεία μας. Αλλά και για όλο το οικοσύστημα του πλανήτη που αποκαλούμε σπίτι.»

+ Εγκαίνια στις 4 Νοεμβρίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί μικρή παρουσίαση της Πρωτοβουλίας Πολιτών «300,000 Δέντρα στην Λευκωσία» που στόχο έχει την κινητοποίηση και ενημέρωση πολιτών αλλά και την άσκηση πίεσης σε αρμόδιες αρχές για τη σημασία δεντροφυτεύσεων σε ατομικό και συλογικό επίπεδο.

Στη διάρκεια της έκθεσης θα προβληθούν ντοκιμαντέρ για τα δέντρα και θα πραγματοποιηθεί περίπατος στο Πάρκο Αθαλάσσας, λεπτομέρειες για τον οποίο θα ανακοινωθούν αργότερα.

Η έκθεση θα παραμείνει στο Γκαράζ μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2019. Ώρες λειτουργίας καθημερινά 10:00 – 13:00 και 17:00 – 20:00.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ιράν: Λευκή σημαία σε μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς

Η νέα δεκαετία ξεκίνησε με μια νέα πολιτική σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και του ...

“Είμαι Τζιαμαί που Είσαι”: Το Κυπριακό περίπτερο στην Biennale Αρχιτεκτονικής Βενετίας

Ο Γιώργος Χατζηχρίστου, η Alessandra Swiny και η Βερόνικα Αντωνίου,έχουν επιλεχθεί για να εκπροσωπήσουν ...

Cost of Living από τη θεατρική ομάδα «παράσιτα»

Η θεατρική ομάδα «παράσιτα» ανεβάζει για τη σεζόν 2019-20 το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο ...

«Γελώντας Άγρια» του Κρίστοφερ Ντουράνγκ από το ΘέΑΤΡΟ ΥΠΟΓΑίΑ

Η νεοσύστατη θεατρική ομάδα ΘέΑΤΡΟ ΥΠΟΓΑίΑ παρουσιάζει την πρώτη της θεατρική παραγωγή με το ...

Σαν σήμερα στις 14 Αυγούστου 1851, γεννιέται ο γλύπτης Γιαννούλης Χαλεπάς.

Είναι ο πιο διακεκριμένος γλύπτης της νεότερης Ελλάδας, με μυθιστορηματική ζωή ανάμεσα στην τρέλα ...

To CVAR γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείου

Το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείου 2018, με μια ...

X