Αντρέας Κουντουρέσιης

Επιμέλεια: Θεοδώρα Χρυσοστόμου

Ποιος είσαι;

Ονομάζομαι Αντρέας Κουντουρέσιης, είμαι 27 χρονών, ζωγράφος από τη Λευκωσία. Με σπουδές στο Gray’s School of Art της Σκωτίας και σε έναν «κλασικής» προσέγγισης κλάδο στη ζωγραφική, το 2017 επέστρεψα στην Κύπρο. Από τον Νοέμβρη του ’17 λοιπόν, διατηρώ εργαστήρι στο Πολυεργαστηριακό Κέντρο Χρυσαλινιώτισσας.

Τι κάνεις;

Μέσω του χώρου που διατηρώ στην παλιά Λευκωσία, προσπαθώ να μετατρέψω το κύριο χόμπι μου σε επάγγελμα. Τα τελευταία δύο χρόνια, ακολουθώ ακάθεκτος τον δρόμο του εικαστικού. Ένας αρκετά δύσκολος δρόμος για τον κάθε καλλιτέχνη, με πολλά εμπόδια και προκλήσεις μαζί. Το σχεδόν αδύνατο όμως δεν σημαίνει ακατόρθωτο. Έχοντας ήδη συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις, ατομικές και ομαδικές, τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκομαι σε εξερεύνηση και εξέλιξη ερεθισμάτων που πιθανότατα να οδηγήσουν σε μια νέα θεματική πρόταση που ευελπιστώ να παρουσιαστεί στο κοινό το 2020.

Η θεματική των έργων μου περιστρέφεται γύρω από το μεταφυσικό, ρητορικό και φιλοσοφικό κομμάτι της ζωής, όπου οι ακτίνες του ήλιου συναντούν την άβυσσο της σκέψης. Η κάθε σκηνή επιδιώκει να δημιουργήσει διαφόρων ειδών ερωτήματα στον θεατή. Στα μεθόρια πλέον του ρεαλισμού και της μυθοπλασίας, η ζυγαριά στοιχείων αφήνεται στον καθένα να την ισορροπήσει.

Τι θέλεις;

Θα ήθελα να δω την τέχνη να αποκτά την υπόσταση που της αρμόζει, διότι μέχρι στιγμής οι πλείστες μορφές τέχνης δεν προωθούνται αρκετά, κυρίως μέσα από την παιδεία, που είναι η αρχή του παντός. Η σπίθα για δημιουργία είναι ένα χάρισμα που δεν πρέπει να στερείται από κανέναν για κανέναν. Συνεπώς, εύχομαι αυτή η σπίθα να κρατηθεί ζωντανή στις δυσκολίες των καιρών, έτσι ώστε και η δική μου πινελιά να προστεθεί στον χάρτη της τέχνης.

+ @andreas.kountoureshis.art | fb: AndreasKountoureshisArt | etsy.com/shop/AKountoureshisArt

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Προκόπης Αγαθοκλέους

Ο Προκόπης Αγαθοκλέους ξεκίνησε από μια κλινική και ακολουθεί επιλεκτικές διαδρομές Πώς ξεκίνησες; Τόπος: ...

Αντρέας Τραχωνίτης

7.11.2010 Ο Αντρέας Τραχωνίτης ηχογραφεί ήχους από βιολιά, κιθάρες, φωνές, κουτάλια, κατσαρόλες Τι κάνεις; ...

Στέλιος Μουσαρρής

Ο Στέλιος Μουσαρρής σχεδίασε μια πόλη-κύμα και της έδωσε τη χρήση τραπεζιού Τι σχεδιάζεις; ...

Ανδρέας Κουτσουμπάς

Ο Ανδρέας Κουτσουμπάς θέλει πολλά και τα ψάχνει μέσα από το θέατρο Τι κάνεις; ...

Κατερίνα Κυριάκου

Η Κατερίνα Κυριάκου είναι περφόρμερ με συναίσθημα στο έπακρον Τι κάνεις; Προσπάθειες, πειράματα και ...

Κένεθ Ννέμπε

Ο Κένεθ Ννέμπε είναι περφόρμερ στον ΘΟΚ – και άλλα πολλά Ποιος είσαι; Είμαι ...

X