Αντρέας Κουντουρέσιης

Επιμέλεια: Θεοδώρα Χρυσοστόμου

Ποιος είσαι;

Ονομάζομαι Αντρέας Κουντουρέσιης, είμαι 27 χρονών, ζωγράφος από τη Λευκωσία. Με σπουδές στο Gray’s School of Art της Σκωτίας και σε έναν «κλασικής» προσέγγισης κλάδο στη ζωγραφική, το 2017 επέστρεψα στην Κύπρο. Από τον Νοέμβρη του ’17 λοιπόν, διατηρώ εργαστήρι στο Πολυεργαστηριακό Κέντρο Χρυσαλινιώτισσας.

Τι κάνεις;

Μέσω του χώρου που διατηρώ στην παλιά Λευκωσία, προσπαθώ να μετατρέψω το κύριο χόμπι μου σε επάγγελμα. Τα τελευταία δύο χρόνια, ακολουθώ ακάθεκτος τον δρόμο του εικαστικού. Ένας αρκετά δύσκολος δρόμος για τον κάθε καλλιτέχνη, με πολλά εμπόδια και προκλήσεις μαζί. Το σχεδόν αδύνατο όμως δεν σημαίνει ακατόρθωτο. Έχοντας ήδη συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις, ατομικές και ομαδικές, τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκομαι σε εξερεύνηση και εξέλιξη ερεθισμάτων που πιθανότατα να οδηγήσουν σε μια νέα θεματική πρόταση που ευελπιστώ να παρουσιαστεί στο κοινό το 2020.

Η θεματική των έργων μου περιστρέφεται γύρω από το μεταφυσικό, ρητορικό και φιλοσοφικό κομμάτι της ζωής, όπου οι ακτίνες του ήλιου συναντούν την άβυσσο της σκέψης. Η κάθε σκηνή επιδιώκει να δημιουργήσει διαφόρων ειδών ερωτήματα στον θεατή. Στα μεθόρια πλέον του ρεαλισμού και της μυθοπλασίας, η ζυγαριά στοιχείων αφήνεται στον καθένα να την ισορροπήσει.

Τι θέλεις;

Θα ήθελα να δω την τέχνη να αποκτά την υπόσταση που της αρμόζει, διότι μέχρι στιγμής οι πλείστες μορφές τέχνης δεν προωθούνται αρκετά, κυρίως μέσα από την παιδεία, που είναι η αρχή του παντός. Η σπίθα για δημιουργία είναι ένα χάρισμα που δεν πρέπει να στερείται από κανέναν για κανέναν. Συνεπώς, εύχομαι αυτή η σπίθα να κρατηθεί ζωντανή στις δυσκολίες των καιρών, έτσι ώστε και η δική μου πινελιά να προστεθεί στον χάρτη της τέχνης.

+ @andreas.kountoureshis.art | fb: AndreasKountoureshisArt | etsy.com/shop/AKountoureshisArt

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Κατερίνα Σταύρου

Η Κατερίνα Σταύρου ρουφά το παρόν και ψάχνει την ευτυχία Πού είσαι; Είμαι απορροφημένη ...

Έλενα Αντώρκα

Ποια είσαι; Είμαι η Έλενα Αντώρκα, γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στη Λεμεσό. Έχω σπουδάσει ...

Χριστίνα Γεωργίου

Η Χριστίνα Γεωργίου δημιουργεί πεδία συλλογικής και ατομικής αλλαγής Τι κάνεις; Πραγματοποιώ art performances ...

Σοφία Μαρία Κικιλίντζια

Ποια είσαι; Μια νέα, φέρελπις ηθοποιός. Ενίοτε αιωρούμαι ανάμεσα σε πολλές προσωπικότητες και αμφιβάλλω ...

Chiaki Kamikawa

Η Chiaki Kamikawa γεννήθηκε στην Ιαπωνία, έζησε στην Ευρώπη και κατέληξε στην Κύπρο Τι ...

Βασίλης Συρίμης

12.6.2010 Τι κάνεις; Κάνω κυρίως αυτό που μου αρέσει… ανακαλύπτω και ανακαλύπτομαι, δημιουργώ, σχεδιάζω, ...

X