Ημερίδα με θέμα το θέατρο στη πόλη της Λεμεσού

Η Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (Ε.Θ.Α.Λ.) μέσα στο πλαίσιο των παράλληλων με το θέατρο δραστηριοτήτων της, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Το Θέατρο στην πόλη της Λεμεσού» την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 (10:30π.μ. – 13:30μ.μ.) στον Τεχνοχώρο της Ε.Θ.Α.Λ.

«…Ο πολιτισμός που αναπτύσσει μια τοπική κοινωνία», αναφέρει ο Fernard Braudel στην Γραμματική των Πολιτισμών, «αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους κοινωνικούς συνεκτικούς δεσμούς που σε μεγάλο βαθμό καθορίζει την παραπέρα πορεία της κοινότητας». 

Το θέατρο, όπως και κάθε άλλη τέχνη, συμβάλει ουσιαστικά και με ποικίλους τρόπους, στην πολιτισμική ανάπτυξη μιας κοινότητας. Η πορεία της θεατρικής ανάπτυξης αποτελεί, ως εκ τούτου, αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας μιας πόλης. 

Απώτερος στόχος της συγκεκριμένης ημερίδας, να δώσει την ευκαιρία στους παλαιότερους να θυμηθούν και στους νεότερους να γνωρίσουν την προσφορά του θεάτρου στην πολιτισμική ανάπτυξη της Λεμεσού, αλλά και να δώσει το έναυσμα για μια συζήτηση για την περαιτέρω πορεία του.         

Στην Ημερίδα έχουν προσκληθεί διακεκριμένοι ομιλητές που θα εστιάσουν και θα αναδείξουν συγκεκριμένες πτυχές της ιστορίας του θεάτρου στη Λεμεσό. Ομιλητές στην Ημερίδα θα είναι ο κ. Μπάμπης Αναγιωτός, συγγραφέας, ο κ.Μίμης Σοφοκλέους, επιστημονικός διευθυντής του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου – Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών Λεμεσού, ο κ. Κώστας Μακρίδης, μελετητής του κυπριακού θεάτρου, η κ.Μαρία Αθανασίου Τάκη, φιλόλογος, η κ.Νικολέτα Τζιαούρη συνεργάτης-θεατρολόγος Θεατρικού Μουσείου Κύπρου και η κ. Νάταλη Αλκιβιάδου, Λέκτορας Ευρωπαϊκού Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.

Θα ακολουθήσει χαιρετισμός και παρέμβαση στην εκδήλωση από εκπροσώπους σχημάτων με θεατρική δράση στη Λεμεσό: κ. Μαρίνος Ανωγυριάτης για το Θέατρο Versus, κ. Έλενα Αγαθοκλέους για το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ και κ. Μάριος Θεοχάρους για το 

Θέατρο Τσέπης.

Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι ανοικτή για το κοινό.

Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» στη Λευκωσία

Η καλοκαιρινή παραγωγή της ΕΘΑΛ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Μποστ, σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου ...

Cyprus Rialto World Music Festival στην Πλατεία Ηρώων

Με μια συναυλία από τους Rumba Attack ξεκινά το 14ο Cyprus Rialto World Music ...

Κυπριακές συμμετοχές στη διεθνή έκθεση «Τέχνη: Απάντηση στη Σύγκρουση»

Μια μεγάλη διεθνής έκθεση με έργα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο εγκαινιάζεται στις 17 ...

Cost of Living από τη θεατρική ομάδα «παράσιτα»

Η θεατρική ομάδα «παράσιτα» ανεβάζει για τη σεζόν 2019-20 το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο ...

Το Τίμημα

Συγγραφέας: Άρθουρ Μίλλερ Σκηνοθεσία: Άδωνης Φλωρίδης Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλεξάντερ Γιότοβιτς Σκηνικά / Κοστούμια: Λάκης ...

«Ανάβει» στις 23 Ιανουαρίου ο θεατρικός «Διακόπτης»

Στηρίζοντας σταθερά τη νέα κυπριακή γραφή, το «θέατρο ένα» παρουσιάζει το πρώτο θεατρικό έργο ...

X