Piano Quartet: Επιστρέφει το Musical Bridges

Η τρίτη σειρά συναυλιών του μουσικού project θα δοθεί σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο

Τέσσερις πιανίστριες, οκτώ χέρια και ένα πιάνο ενώθηκαν για να δημιουργήσουν το Piano Quartet, ακολουθώντας την ανάγκη τους να αφήσουν για λίγο πίσω τους τη μοναξιά της σόλο εμφάνισης πάνω στη σκηνή.

«Μια μοναξιά με την οποία μεγαλώνουμε ως σολίστες αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είμαστε μοναχικοί χαρακτήρες» δηλώνει η δημιουργός του project Musical Bridges, Dr Galina Dimova-Georgieva.

Κάπως έτσι το Piano Quartet, που αποτελείται από την ίδια, τη Natalia Lezedova, τη Nina Ιωαννίδου και την Ivelina Ruseva, ξεκίνησε τις εμφανίσεις του το 2017 και έφτασε σήμερα στην τρίτη σειρά για το μουσικό project Musical Bridges.

Προγραμματίζονται τρεις συναυλίες του Piano Quartet: Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό, στη συνέχεια το μουσικό σύνολο θα ταξιδέψει στο Μαρκίδειο Θέατρο στην Πάφο στις 10 Νοεμβρίου και τέλος στο Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία στις 15 Νοεμβρίου.

Ο διάσημος συνθέτης της Βουλγαρίας, Pancho Vladigerov αντιπροσωπεύεται με δύο κομμάτια, με το Bulgarian Rhapsody Vardar και το lyrical Song στο ρεπερτόριο της βραδιάς. Η συναυλία περιλαμβάνει επίσης κομμάτια όπως το γνωστό Sabre Dance του Aram Khachaturian και το αινιγματικό Elegy από τον Arno Babajanian καθώς επίσης και αφιέρωμα στον Κύπριο συνθέτη Νικόλα Οικονόμου μέσα από τα Three Pieces for Chick (Corea). Το κουαρτέτο έχει αναθέσει στον Έλληνα συνθέτη Δημήτρη Τσούκα την μεταγραφή τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι, για οκτώ χέρια, έργα που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά.

+ Λεμεσός: Θέατρο Ριάλτο στις 8 Νοεμβρίου, τηλ. 77777745, www.rialto.interticket.com

Πάφος: Μαρκίδειο Θέατρο στις 10 Νοεμβρίου, εισιτήρια από το Time Out Kiosk, Ακαμάντιδος 2, τηλ. 26949522,www.paphosmusiclovers.com

Λευκωσία: Θέατρο Παλλάς στις 15 Νοεμβρίου, εισιτήρια από το D & Me Kiosk, Γρηγορίου Ξενόπουλου 13, Τηλ. 96404084, www.soldoutticketbox.com

Εισιτήρια διατίθενται στην τιμή των €12 [κανονικό] και €7 [μαθητικό].

Όλες οι συναυλίες ξεκινούν στις 20:30.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Νικολέττα Παπαμιχαήλ: I’ve Been There

Με την ατομική έκθεση της Νικολέττας Παπαμιχαήλ με τίτλο «Ι’ve been there» εγκαινιάζει τη ...

Εκδήλωση με θέμα Λογοτεχνία και Μετάφραση

Ο Σύλλογος Διγλωσσίας Κύπρου και το Σπίτι της Συνεργασίας, με την υποστήριξη του Προγράμματος ...

Φεστιβάλ Λευκωσίας 2018: αναβολή συναυλίας

Ο Δήμος Λευκωσίας ανακοινώνει ότι η σημερινή συναυλία στην Πλατεία Παλουριώτισσας, στο πλαίσιο του ...

«Ο,τι και να πεις Μενδώνη, το τραγούδι δεν τελειώνει»

Με συνθήματα βρέθηκαν κάτω από τα μπαλκόνι της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, ...

Ένα ακυκλοφόρητο demo του “Let’s Dance” για τα γενέθλια του David Bowie

Πριν δύο χρόνια και δύο μόλις μέρες μετά τα 69α γενέθλιά του, ο David Bowie έφυγε ...

Ένα τραγούδι για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας

Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας η σημερινή (21η Φεβρουαρίου), κι ένας Έλληνας μουσικός, ο Σταύρος Παπασταύρου, ...

X