Piano Quartet: Επιστρέφει το Musical Bridges

Η τρίτη σειρά συναυλιών του μουσικού project θα δοθεί σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο

Τέσσερις πιανίστριες, οκτώ χέρια και ένα πιάνο ενώθηκαν για να δημιουργήσουν το Piano Quartet, ακολουθώντας την ανάγκη τους να αφήσουν για λίγο πίσω τους τη μοναξιά της σόλο εμφάνισης πάνω στη σκηνή.

«Μια μοναξιά με την οποία μεγαλώνουμε ως σολίστες αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είμαστε μοναχικοί χαρακτήρες» δηλώνει η δημιουργός του project Musical Bridges, Dr Galina Dimova-Georgieva.

Κάπως έτσι το Piano Quartet, που αποτελείται από την ίδια, τη Natalia Lezedova, τη Nina Ιωαννίδου και την Ivelina Ruseva, ξεκίνησε τις εμφανίσεις του το 2017 και έφτασε σήμερα στην τρίτη σειρά για το μουσικό project Musical Bridges.

Προγραμματίζονται τρεις συναυλίες του Piano Quartet: Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό, στη συνέχεια το μουσικό σύνολο θα ταξιδέψει στο Μαρκίδειο Θέατρο στην Πάφο στις 10 Νοεμβρίου και τέλος στο Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία στις 15 Νοεμβρίου.

Ο διάσημος συνθέτης της Βουλγαρίας, Pancho Vladigerov αντιπροσωπεύεται με δύο κομμάτια, με το Bulgarian Rhapsody Vardar και το lyrical Song στο ρεπερτόριο της βραδιάς. Η συναυλία περιλαμβάνει επίσης κομμάτια όπως το γνωστό Sabre Dance του Aram Khachaturian και το αινιγματικό Elegy από τον Arno Babajanian καθώς επίσης και αφιέρωμα στον Κύπριο συνθέτη Νικόλα Οικονόμου μέσα από τα Three Pieces for Chick (Corea). Το κουαρτέτο έχει αναθέσει στον Έλληνα συνθέτη Δημήτρη Τσούκα την μεταγραφή τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι, για οκτώ χέρια, έργα που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά.

+ Λεμεσός: Θέατρο Ριάλτο στις 8 Νοεμβρίου, τηλ. 77777745, www.rialto.interticket.com

Πάφος: Μαρκίδειο Θέατρο στις 10 Νοεμβρίου, εισιτήρια από το Time Out Kiosk, Ακαμάντιδος 2, τηλ. 26949522,www.paphosmusiclovers.com

Λευκωσία: Θέατρο Παλλάς στις 15 Νοεμβρίου, εισιτήρια από το D & Me Kiosk, Γρηγορίου Ξενόπουλου 13, Τηλ. 96404084, www.soldoutticketbox.com

Εισιτήρια διατίθενται στην τιμή των €12 [κανονικό] και €7 [μαθητικό].

Όλες οι συναυλίες ξεκινούν στις 20:30.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» επιστρέφει στο Θέατρο Δέντρο

Το φουαγιέ του Θεάτρου Δέντρο μετατρέπεται σε ένα στενό γιορτινό δρομάκι μιας μεγαλούπολης, για ...

Fête de la musique στις 21 Ιουνίου

Μια καλοκαιρινή γιορτή αφιερωμένη στη μουσική που μας ενώνει πραγματοποιεί για έβδομη χρονιά η ...

Οι φοιτητές για τους φοιτητές | The Design Society Against Crisis

Έκθεση αφίσας, φωτογραφίας και animation των φοιτητών της Design Society του Πανεπιστημίου Λευκωσίας παρουσιάζεται ...

Έκθεση στο Λεβέντειο: «Μηχανισμός των Αντικυθήρων»

Ομοιώματα όπως επίσης πληροφοριακό υλικό παρουσιάζουν τον περίφημο Μηχανισμό των Αντικυθήρων στο Λεβέντειο Δημοτικό ...

Paolo Baiocco | H Λεμεσός μέσα από τα μάτια ενός Ιταλού

Εμπνευσμένος από τη θάλασσα της Λεμεσού, τις γειτονιές της πόλης αλλά και τους ανθρώπους ...

Buffer Fringe 2019: Η τέχνη, η κοινότητα και η μεταξύ τους σχέση

Μια συζήτηση για τη σχέση της τέχνης με την κοινότητα στην οποία παράγεται και ...

X