Χαβρούμενα Χριστούγεννα

 • Χριστουγεννιάτικη γιορτή με Open Mic και παρουσίαση 25ου κεφαλαίου Delivering Views στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Φανερωμένης 70

  Πότε; 22 Δεκεμβρίου, 2019, 5-10 μ.μ

  Που; Φανερωμένης 70, Στοά Παπαδοπούλου, Πλατεία Φανερωμένης, Λευκωσία

  Το ίδρυμα Φανερωμένης 70 παρουσιάζει το 25ο κεφάλαιο του συνεχούς προγράμματός του Delivering Views, με τίτλο «Τι είναι ποίηση;». Πέρσι, για την εβδομάδα ποίησης, η Φανερωμένης 70 άνοιξε τις πόρτες τις στο κοινό και τους περαστικούς της Λευκωσίας και τους κάλεσε να απαντήσουν στο ερώτημα «Τι είναι ποίηση;». Δεκάδες περίεργες, σοβαρές, από καρδίας και ειλικρινείς απαντήσεις γράφτηκαν κάτω από το κοινό και συγκεντρώθηκαν και επιμεληθήκαν από τον Μιχάλη Μαυροθέρη σε ένα βιβλίο. Μαζί μας θα είναι και όλη η ομάδα του περιοδικού Χάβρα, για μια μοναδική Open Mic βραδιά. Ελάτε μαζί μας και εξερευνήστε τον κόσμο της ποίησης με το να συζητήσετε, να δείτε, να νιώσετε, και να γιορτάσετε το τέλος του 2019.

  Σας περιμένουμε όλους στη Φανερωμένης 70!

  Μιχάλης Μαυροθέρης

  Ο Μιχάλης Μαυροθέρης είναι Κύπριος συγγραφέας και ποιητής. Έχει εκδώσει

  ποιητικές συλλογές και τρία μυθιστορήματα εκ των οποίων τα Στάσεις & Υποστάσεις και Κέικ Γεωγραφίας. Ποιήματά του εμφανίστηκαν σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά. Από το 2015 είναι συνδημιουργός και συνεκδότης του περιοδικού Χάβρα. Η Χάβρα είναι ένα περιοδικό τέχνης, ελεύθερου λόγου και εικόνας, ελεύθερης δημιουργίας και έκφρασης. Εκδίδεται κάθε 2 ή 3 μήνες, και παρουσιάζει έργα και ασκήσεις διάφορων δημιουργών και καλλιτεχνών, Κύπριων και μη.

  Delivering Views

  Η τρέχουσα δράση «Delivering Views-Delivering Texts» του Ιδρύματος Phaneromenis 70 βασίζεται στην ανταλλαγή εικόνων και κειμένων με επίκεντρο τη Λευκωσία και την Κύπρο. Τα τελευταία χρόνια συλλέγουμε φωτογραφίες και κείμενα τουριστών που επισκέφθηκαν την Κύπρο, προσπαθώντας μέσα από την ξένη ματιά να επιτύχουμε μια νέα προσέγγιση και ερμηνεία στοιχείων του τόπου μας. Το υλικό που συγκεντρώνεται παραδίδεται ανά διαστήματα σε επιμελητές/ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών για να σχολιάσουν κατ’ επιλογήν τους ό,τι τους συν-κινεί. Φιλοδοξία μας είναι μέσω της διακίνησης εικόνων και ιδεών να διεγείρουμε τις αισθήσεις, το συναίσθημα και τη σκέψη, ώστε να ξεκινήσει ένας νέος διάλογος πάνω σε όσα εν κινήσει μάς διαφεύγουν.

  https://www.facebook.com/events/2471571993107879/

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  «Τα μη αρσενικά» της Πωλίνας Λιασή Μιχαήλ

  Οι Εκδόσεις Αρμίδα πληροφορούν το κοινό για την παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως Πωλίνας ...

  The Wizard of Oz

  This London West End Theatre stage adaptation will be directed by acclaimed international director ...

  «Τα σκυλιά δεν γαβγίζουν στη Γαλλιά-Γλυπτική» της Άρτεμης Χρυσοστομίδου

  Συνέντευξη στον Δημήτρη Γεωργίου Χαρούμενα ποιήματα και σύντομα κείμενα θεωρίας της τέχνης, συνθέτουν το ...

  «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ από την Alpha Square

  Ο Χάρολντ Πίντερ βραβεύτηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας και το όνομά του κατάφερε να ...

  Ο σκοτεινός, μαύρος Ιούλης στην ποίηση (ΙΙ)

  Από τον Ιούλιο του 1974 μέχρι σήμερα, οι Κύπριοι βιώνουν τις συνέπειες της τουρκικής ...

  Οικογενειακές συναυλίες από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

  Δύο νέες συναυλίες με το έργο του Σεργκέι Προκόφιεφ «Ο Πέτρος και ο λύκος» ...

  X