«Ενήλικοι στην αίθουσα» στο σινεμά Πάνθεον

Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη που κυκλοφορεί στα αγγλικά με τον τίτλο Adults in the room και στα ελληνικά με τίτλο «Ανίκητοι Ηττημένοι»

Ο κινηματογράφος Πάνθεον προβάλλει από τις 12 Δεκεμβρίου τη νέα, πολυσυζητημένη ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στην αίθουσα» [Adults in the room].

Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη που κυκλοφορεί στα αγγλικά με τον τίτλο Adults in the room και στα ελληνικά με τίτλο «Ανίκητοι Ηττημένοι» [εκδόσεις Πατάκη].

Ο Χρήστος Λούλης ερμηνεύει τον Γιάνη Βαρουφάκη σε αυτή την ταινία, που αφηγείται τις μέρες της διαπραγμάτευσης του Έλληνα υπουργού Οικονομικών με το Eurogroup για το χρέος της Ελλάδας, έτσι όπως τις κατέγραψε ο ίδιος στο βιβλίο του.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας: «Πίσω από κλειστές πόρτες, διαδραματίζεται μια παγκόσμια ιστορία: Εκείνη ενός λαού παγιδευμένου σε ένα κολοσσιαίο χρέος. Μια επιβεβλημένη λιτότητα ενάντια στην ανθρωπότητα και την επιβίωση. Μια ιστορία όπου ο καθένας παίζει το δικό του ρόλο, όπου οι χαρακτήρες δεν είναι ούτε καλοί ούτε κακοί, αλλά καθοδηγούμενοι από τις συνέπειες της δικής τους αντίληψης για το τι είναι σωστό να κάνουν. Μια ασφυκτική παγίδα όπου οι ήρωες οδηγούνται στη διχόνοια. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή.»

Στον ρόλο του τέως Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Η ταινία μιλά πολλές γλώσσες με ηθοποιούς από διάφορες χώρες να κρατούν τους ρόλους των αντίστοιχων προσωπικοτήτων που ερμηνεύουν.

+ Από τις 12 μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου με καθημερινές προβολές στις 20:30 και διπλή προβολή στις 18:00 και 20:30 τα σαββατοκύριακα, στο Πάνθεον (Διαγόρου 29, Λευκωσία). 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ο ΘΟΚ φιλοξενεί το έργο “Στέλλα κοιμήσου”

Η παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας, Στέλλα Κοιμήσου που απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια και προκάλεσε έντονες ...

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου τον Οκτώβριο

Η ένατη έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου (ISFFC) σηκώνει αυλαία στις ...

Masterclass με τον Renaud Bertrand: «Όταν το σινεμά ερωτεύτηκε την tv»

Η Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου φιλοξενεί τον Renaud Bertrand και διοργανώνει ένα Masterclass με τίτλο ...

Ο Δημήτρης Ταρτίος εκθέτει στην LK Gallery

Ο Δημήτρης Ταρτίος παρουσιάζει την τρίτη του ατομική έκθεση με υλικό το ξύλο και ...

ARS Electronica Animation Festival On Tour

Το Κέντρο Αριστείας στην Έρευνα και την Καινοτομία RISE – Research Centre on Interactive ...

Διάλεξη από τον Γερμανό αρχιτέκτονα Mark Frohn

Στο πλαίσιο της πολύμορφης εκδήλωσης «Η Γερμανική Αρχιτεκτονική και οι Αντανακλάσεις της στη Διεθνή ...

X