«Ενήλικοι στην αίθουσα» στο σινεμά Πάνθεον

Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη που κυκλοφορεί στα αγγλικά με τον τίτλο Adults in the room και στα ελληνικά με τίτλο «Ανίκητοι Ηττημένοι»

Ο κινηματογράφος Πάνθεον προβάλλει από τις 12 Δεκεμβρίου τη νέα, πολυσυζητημένη ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στην αίθουσα» [Adults in the room].

Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη που κυκλοφορεί στα αγγλικά με τον τίτλο Adults in the room και στα ελληνικά με τίτλο «Ανίκητοι Ηττημένοι» [εκδόσεις Πατάκη].

Ο Χρήστος Λούλης ερμηνεύει τον Γιάνη Βαρουφάκη σε αυτή την ταινία, που αφηγείται τις μέρες της διαπραγμάτευσης του Έλληνα υπουργού Οικονομικών με το Eurogroup για το χρέος της Ελλάδας, έτσι όπως τις κατέγραψε ο ίδιος στο βιβλίο του.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας: «Πίσω από κλειστές πόρτες, διαδραματίζεται μια παγκόσμια ιστορία: Εκείνη ενός λαού παγιδευμένου σε ένα κολοσσιαίο χρέος. Μια επιβεβλημένη λιτότητα ενάντια στην ανθρωπότητα και την επιβίωση. Μια ιστορία όπου ο καθένας παίζει το δικό του ρόλο, όπου οι χαρακτήρες δεν είναι ούτε καλοί ούτε κακοί, αλλά καθοδηγούμενοι από τις συνέπειες της δικής τους αντίληψης για το τι είναι σωστό να κάνουν. Μια ασφυκτική παγίδα όπου οι ήρωες οδηγούνται στη διχόνοια. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή.»

Στον ρόλο του τέως Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Η ταινία μιλά πολλές γλώσσες με ηθοποιούς από διάφορες χώρες να κρατούν τους ρόλους των αντίστοιχων προσωπικοτήτων που ερμηνεύουν.

+ Από τις 12 μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου με καθημερινές προβολές στις 20:30 και διπλή προβολή στις 18:00 και 20:30 τα σαββατοκύριακα, στο Πάνθεον (Διαγόρου 29, Λευκωσία). 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Το Θαύμα της Βέρνης» στον κήπο του Γκαίτε

Με την ταινία «Το Θαύμα της Βέρνης» συνεχίζονται στον κήπο του Ινστιτούτου Γκαίτε, δίπλα ...

«Playing Doctor» από το Θέατρο Σκάλα

Μια σύγχρονη αμερικανική κωμωδία παρουσιάζει η κύρια σκηνή του Θεάτρου Σκάλα κάθε Σάββατο και ...

54ο Φεστιβάλ Κάρλοβι Βάρι | Η Ευρώπη μπροστά στη ξενοφοβία και την απουσία του πατέρα

Γράφει ο Νίνο Φένεκ Μικελλίδης για το ΚΥΠΕ Σημαντική είναι φέτος η ελληνική παρουσία ...

22ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου|2-22 Ιουνίου 2019

Για μια ακόμη χρονιά ο Ιούνιος προσφέρει στους φίλους του σύγχρονου χορού την ευκαιρία ...

Euro-Mediterranean Youth Music Expo στη Λεμεσό

Στο επίκεντρο της νεανικής μουσικής της Μεσογείου θα βρεθεί η Λεμεσός από τις 28 ...

8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου

Το Θέατρο Ριάλτο φιλοξενεί το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, από τις 13 ...

X