Μια διαδραστική παράσταση – εικαστική εγκατάσταση πολυμέσων, σύγχρονου χορού, μουσικής και λόγου παρουσιάζει με τη νέα της πρόταση, ΜΑ(Τ)ΤΕΡ, η χορογράφος Μάχη Δημητριάδου Λίνταλ.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου στη Στέγη Χορού Λευκωσίας και είναι κατάλληλες για άτομα άνω των 12 ετών, καθώς περιέχουν γυμνό.

«Το ΜΑ(Τ)ΤΕΡ είναι ένα έργο για τη ζωή, την πρώτη ύλη, τον πρώτον άλλον. Ένας στοχασμός πάνω στην ταυτότητα, την θηλυκότητα, τον χρόνο, τη γέννηση και τον θάνατο», αναφέρεται σχετικά σε ανακοίνωση για το έργο.

Την εικαστική εγκατάσταση της παράστασης ανέλαβε η γνωστή εικαστικός Κλίτσα Αντωνίου. Τη μουσική υπογράφει η Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου και τον σχεδιασμό φωτισμού ο Γιώργος Λάζογλου.

Επί σκηνής περφόρμερ, οι οποίοι συνέβαλαν και στη δημιουργία του έργου, οι Λαμπρινή Γκόλια, Χριστιάνα Ευτυχίου, Λοΐζος Κωνσταντίνου, Περικλής Σκορδίλης, Φούλη Στυλιανίδου και Ήβη Χατζηβασιλείου.

Το σώμα ως matter/πρώτη ύλη αλλά και ως γενεσιουργός αρχή/mater/μητέρα, έρχεται σε διάλογο με τα υλικά, τα σύμβολα, τις λέξεις και τις έννοιες που απαρτίζουν ένα σύμπαν, μέσα στο οποίο η χορογράφος επανακαθορίζει την οντολογική και υπαρξιακή θέση της γυναίκας.

+ 13, 14 & 15 Δεκεμβρίου στη Στέγη Χορού Λευκωσίας [πρώην Αγορά Αγίου Ανδρέα] στις 20:00. Τιμή εισόδου 10 ευρώ και 5 ευρώ (για χορευτές, μαθητές, άνεργους, συνταξιούχους).
Πληροφορίες τηλ. 99360503.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Επιστρέφει με τα «Ντοκουμέντα» της η Ελένη Νικοδήμου

Μερικούς μήνες μετά την πρώτη παρουσίαση της δουλειάς «Ντοκουμέντο», όπου η Ελένη Νικοδήμου έκανε ...

«Καβάφης και Κύπρος»

Ο Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής διοργανώνει το Α΄ Επιστημονικό Συνέδριό του με θέμα «Καβάφης ...

Freak show στη γκαλερί Πάνθεον

Σαν κόμικ. Η Στέλλα Νικοδήμου παρουσιάζει την ατομική της έκθεση με τίτλο “INVERSO” στη ...

Οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες του Moving the New 2019

Μετά το ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής καλλιτεχνών στο πρόγραμμα Moving the New, η Στέγη Χορού ...

Πρώτη εμφάνιση για την νεοσύστατη «Μ[πάντα] Λάθος»

Μετά την… δολοφονική συνεργασία τουs στη παράσταση Killerτης Onion Art, οι Ειρένα Αβρααμίδου, Μάνος ...

Wild East, στον φακό της Έλενας Κωνσταντίνου

Ένα μακρινό ταξίδι από την Κύπρο στην Κίνα πραγματοποίησε η Έλενα Κωνσταντίνου και κατέγραψε ...

X