Μια διαδραστική παράσταση – εικαστική εγκατάσταση πολυμέσων, σύγχρονου χορού, μουσικής και λόγου παρουσιάζει με τη νέα της πρόταση, ΜΑ(Τ)ΤΕΡ, η χορογράφος Μάχη Δημητριάδου Λίνταλ.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου στη Στέγη Χορού Λευκωσίας και είναι κατάλληλες για άτομα άνω των 12 ετών, καθώς περιέχουν γυμνό.

«Το ΜΑ(Τ)ΤΕΡ είναι ένα έργο για τη ζωή, την πρώτη ύλη, τον πρώτον άλλον. Ένας στοχασμός πάνω στην ταυτότητα, την θηλυκότητα, τον χρόνο, τη γέννηση και τον θάνατο», αναφέρεται σχετικά σε ανακοίνωση για το έργο.

Την εικαστική εγκατάσταση της παράστασης ανέλαβε η γνωστή εικαστικός Κλίτσα Αντωνίου. Τη μουσική υπογράφει η Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου και τον σχεδιασμό φωτισμού ο Γιώργος Λάζογλου.

Επί σκηνής περφόρμερ, οι οποίοι συνέβαλαν και στη δημιουργία του έργου, οι Λαμπρινή Γκόλια, Χριστιάνα Ευτυχίου, Λοΐζος Κωνσταντίνου, Περικλής Σκορδίλης, Φούλη Στυλιανίδου και Ήβη Χατζηβασιλείου.

Το σώμα ως matter/πρώτη ύλη αλλά και ως γενεσιουργός αρχή/mater/μητέρα, έρχεται σε διάλογο με τα υλικά, τα σύμβολα, τις λέξεις και τις έννοιες που απαρτίζουν ένα σύμπαν, μέσα στο οποίο η χορογράφος επανακαθορίζει την οντολογική και υπαρξιακή θέση της γυναίκας.

+ 13, 14 & 15 Δεκεμβρίου στη Στέγη Χορού Λευκωσίας [πρώην Αγορά Αγίου Ανδρέα] στις 20:00. Τιμή εισόδου 10 ευρώ και 5 ευρώ (για χορευτές, μαθητές, άνεργους, συνταξιούχους).
Πληροφορίες τηλ. 99360503.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Η Ατζέντα του Σ/Κ

  ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Εργαστήρι Φωτογραφίας στο Μουσείο Ζαμπέλα: Οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν τις ...

O Στέλιος Καλλινίκου στην γκαλερί Penindaplinena

Με τίτλο «Within Narratives», ο φωτογράφος Στέλιος Καλλινίκου παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση ...

«Εν Κινήσει», νέο έργο από την θεατρική ομάδα Μαύρο Κουτί

Το θεατρικό έργο «Εν κινήσει», του Γιώργου Κλεάνθους, παρουσιάζει η θεατρική ομάδα «Μαύρο Κουτί», ...

The Labyrinth: Μουσική περφόρμανς στο Παλιό Ξυδάδικο

The Labyrinth είναι ο τίτλος του έργου που παρουσιάζουν στο Παλιό Ξυδάδικο η μουσικός ...

Mαρία Αριστοτέλους | Collective Drones

Την πρώτη στην Κύπρο έκθεση της Μαρίας Αριστοτέλους εγκαινιάζει στις 2 Νοεμβρίου η γκαλερί ...

Μουσική στον κήπο της Παλιάς Ηλεκτρικής

Δυο φίλοι μουσικοί, η ερμηνεύτρια Παυλίνα Κωνσταντοπούλου και ο πιανίστας Αντρέας Παπαπέτρου, θα συναντηθούν ...

X