Παρουσίαση βιβλίων του Γιώργου Μολέσκη στην Αθήνα

Τα βιβλία «Κάθε Ιούλιο επιστρέφω» και «Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι. Προεπαναστατικά ποιήματα» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βακχικόν

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 παρουσιάστηκαν στο Σπίτι της Κύπρου τα βιβλία του Γιώργου Μολέσκη «Κάθε Ιούλιο επιστρέφω» και «Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι. Προεπαναστατικά ποιήματα», που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βακχικόν.

Για το αφήγημα «Κάθε Ιούλιο επιστρέφω» μίλησαν η ποιήτρια και βιβλιοκριτικός Διώνη Δημητριάδου και η φιλόλογος Μιχαήλα Καραμπίνη-Ιατρού ενώ αποσπάσματα διάβασε ο σκηνοθέτης, μέλος Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τάκης Τζαμαργιάς.

Στις σελίδες του βιβλίου «Κάθε Ιούλιο επιστρέφω» παρουσιάζονται πτυχές των δραματικών γεγονότων στην Κύπρο κατά την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου 1974 και οι διαχρονικές τους συνέπειες. Τα γεγονότα αυτά παρουσιάζονται μέσα από μνήμες και ιστορίες από τη ζωή του συγγραφέα, διανθισμένα με στοιχεία φαντασίας και μυθοπλασίας.

Το βιβλίο «Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι. Προεπαναστατικά ποιήματα» παρουσίασε ο συγγραφέας Παναγιώτης Μανιάτης και αποσπάσματα διάβασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Θάνος Παπακωνσταντίνου.

Στο βιβλίο «Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι. Προεπαναστατικά ποιήματα» περιλαμβάνεται εκτεταμένη εισαγωγή για το έργο του Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι και δημοσιεύονται οι μεταφράσεις τριών από τα πιο σημαντικά συνθετικά του ποιήματα, γραμμένα πριν από την επανάσταση του 1917: «Σύννεφο με παντελόνια», «Φλάουτο-Σπονδυλική», «Ο πόλεμος και η οικουμένη».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αντιφώνηση του Γιώργου Μολέσκη ο οποίος ευχαρίστησε θερμά το Σπίτι της Κύπρου και όλους όσοι συνέβαλαν στη πραγματοποίηση της παρουσίασης των βιβλίων του.

ΑΡΧΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Διακρίνονται από αριστερά ο Τάκης Τζαμαργιάς, ο Παναγιώτης Μανιάτης, η Μιχαήλα Καραμπίνη-Ιατρού, ο Γιώργος Μολέσκης, η Διώνη Δημητριάδου και ο Θάνος Παπακωνσταντίνου.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Για τα κρατικά βραβεία λογοτεχνίας

Δήλωση τεσσάρων λογοτεχνών* Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζει, όποιος δημοσιεύει ή αποφασίζει ...

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Σαρδάμ: η λογοτεχνία αλλιώς

Το Φεστιβάλ Σαρδάμ επιστρέφει για έκτη χρονιά από τις 11 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2018 ...

Διεθνές Poetry Slam ξανά, στη Λευκωσία

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Poetry Slam στη Λευκωσία το 2017 και ...

Παρουσίαση του βιβλίου «Ancient Greek Love and Other Poetry»

Το Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Ancient Greek Love and ...

Στη Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων

Η Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου (Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων), η Σώτη Τριανταφύλλου, ο Γιώργος Κυριακόπουλος, η Ελισάβετ ...

Εκδοση για την «Πολιτιστική Κληρονομιά και Πολιτότητα» από την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO

Την έκδοση «Πολιτιστική Κληρονομιά και Πολιτότητα: το παρελθόν στον Ενεστώτα», στην οποία συνδυάζονται με ...

X