Μια περιδιάβαση στην Καρπασία αποτελεί το νέο βιβλίο της Άννας Μαραγκού με τίτλο «Περπατώντας στην άκρη της γης μας», με φωτογραφίες του Πέτρου Φιάκκα.

Το βιβλίο παρουσιάζεται την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου στην Αγία Παρασκευή και για αυτό θα μιλήσει ο Γιώργος Χριστοδούλου, Καρπασίτης εκπαιδευτικός. Στο πλαίσιο της παρουσίασης θα προβληθεί και μια σύντομη οπτική περιήγηση στην Καρπασία.

Το νέο βιβλίο της Άννας Μαραγκού είναι μια περιδιάβαση στην Καρπασία, «στην απείρου κάλλους ομορφιά της φύσης, στην ιστορία, στα τοπωνύμια, στα χωριά, στα μνημεία, στις εκκλησίες και τα ξωκλήσια, στα ακρογιάλια, στις παραδόσεις και τους μύθους, αλλά κυρίως στους ανθρώπους της, σε αυτούς που παρέμειναν ακλόνητοι στους τόπους τους, και σε εκείνους που αναγκάστηκαν να φύγουν, να ξενιτευτούν, να διασκορπιστούν στην «ελεύθερη» γη μας, αλλά και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για το «Περπατώντας στην άκρη της γης μας».

Σύμφωνα με την Άννα Μαραγκού, δεν πρόκειται για ένα επιστημονικό βιβλίο αλλά για μια καταγραφή «από βάθος ψυχής θαυμασμού και πόνου συνάμα, ένα βιβλίο ύμνος και ελπίδας για την «ήπειρο» Καρπασία. Ένα βιβλίο συνάμα Ωδή και Οδύνη.»

«Την περιδιάβαση που προτείνει τούτο το βιβλίο να την κάνετε παρέα με Καρπασίτη ή Καρπασίτισσα. Ούτε αρχαιολόγο ούτε ιστορικό ούτε πολιτικό, αλλά με κάποιον ή κάποια που απλά έχει έρωτα με τους ανθρώπους, τα μνημεία, τη φύση… Όλα αυτά είναι ένα στην Καρπασία!

Να προετοιμαστείτε ψυχικά, γιατί τούτο το ταξίδι δεν είναι όπως άλλα. Είναι επιλογή σωτηρίας, έξοδος από τα ψέματα, τα δήθεν και τις υποκρισίες, τους πύργους και τις αππωμάρες. Είναι μια εσωτερική διαδικασία κάθαρσης κι ένα φτάσιμο· να εύχεστε νά ‘ναι μακρὺς ὁ δρόμος και ατελείωτος.»

+ Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 19:00 στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου στην Αγία Παρασκευή.  Το βιβλίο θα διατίθεται στο Σολώνειο Κέντρο Βιβλίου και σε άλλα βιβλιοπωλεία στην τιμή των 35 ευρώ. Το βράδυ της παρουσίασης στις 10 Δεκεμβρίου το βιβλίο θα διατίθεται στην τιμή των 30 ευρώ.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ποίηση και μουσική την ημέρα του Βαλεντίνου

Μια τρίγλωσση ποιητική βραδιά με πέντε Κύπριους ποιητές διοργανώνει το Ινστιτούτο Γκαίτε, στη Λευκωσία.  ...

To Bραβείο Λογοτεχνίας του Ισραήλ απονέμεται σε υπέρμαχο ίδρυσης Παλαιστινιακού κράτους

Στον Νταβίτ Γκρόσμαν, 64 χρόνων, απονεμήθηκε το βραβείο Λογοτεχνίας του Ισραήλ, ένα από τα ...

Trio Tekke Live

Σειρά συναυλιών για την παρουσίαση του νέου τους δίσκου παρουσιάζουν οι Τρίο Τεκκέ. Δύο ...

Σκυλίσια ψυχή

Σκυλίσια ψυχή Αύγουστος Κορτώ – Εκδόσεις Πατάκη Κάθε καινούργιο του βιβλίο είναι πραγματικά μια ...

Τι παίζει σήμερα – Τρίτη, 30 Ιουλίου

Η ατζέντα της Τρίτης συμπεριλαμβάνει τέσσερις ταινίες από τις οποίες οι τρείς θα προβάλλονται ...

Οι φοιτητές για τους φοιτητές | The Design Society Against Crisis

Έκθεση αφίσας, φωτογραφίας και animation των φοιτητών της Design Society του Πανεπιστημίου Λευκωσίας παρουσιάζεται ...

X