Μια περιδιάβαση στην Καρπασία αποτελεί το νέο βιβλίο της Άννας Μαραγκού με τίτλο «Περπατώντας στην άκρη της γης μας», με φωτογραφίες του Πέτρου Φιάκκα.

Το βιβλίο παρουσιάζεται την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου στην Αγία Παρασκευή και για αυτό θα μιλήσει ο Γιώργος Χριστοδούλου, Καρπασίτης εκπαιδευτικός. Στο πλαίσιο της παρουσίασης θα προβληθεί και μια σύντομη οπτική περιήγηση στην Καρπασία.

Το νέο βιβλίο της Άννας Μαραγκού είναι μια περιδιάβαση στην Καρπασία, «στην απείρου κάλλους ομορφιά της φύσης, στην ιστορία, στα τοπωνύμια, στα χωριά, στα μνημεία, στις εκκλησίες και τα ξωκλήσια, στα ακρογιάλια, στις παραδόσεις και τους μύθους, αλλά κυρίως στους ανθρώπους της, σε αυτούς που παρέμειναν ακλόνητοι στους τόπους τους, και σε εκείνους που αναγκάστηκαν να φύγουν, να ξενιτευτούν, να διασκορπιστούν στην «ελεύθερη» γη μας, αλλά και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για το «Περπατώντας στην άκρη της γης μας».

Σύμφωνα με την Άννα Μαραγκού, δεν πρόκειται για ένα επιστημονικό βιβλίο αλλά για μια καταγραφή «από βάθος ψυχής θαυμασμού και πόνου συνάμα, ένα βιβλίο ύμνος και ελπίδας για την «ήπειρο» Καρπασία. Ένα βιβλίο συνάμα Ωδή και Οδύνη.»

«Την περιδιάβαση που προτείνει τούτο το βιβλίο να την κάνετε παρέα με Καρπασίτη ή Καρπασίτισσα. Ούτε αρχαιολόγο ούτε ιστορικό ούτε πολιτικό, αλλά με κάποιον ή κάποια που απλά έχει έρωτα με τους ανθρώπους, τα μνημεία, τη φύση… Όλα αυτά είναι ένα στην Καρπασία!

Να προετοιμαστείτε ψυχικά, γιατί τούτο το ταξίδι δεν είναι όπως άλλα. Είναι επιλογή σωτηρίας, έξοδος από τα ψέματα, τα δήθεν και τις υποκρισίες, τους πύργους και τις αππωμάρες. Είναι μια εσωτερική διαδικασία κάθαρσης κι ένα φτάσιμο· να εύχεστε νά ‘ναι μακρὺς ὁ δρόμος και ατελείωτος.»

+ Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 19:00 στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου στην Αγία Παρασκευή.  Το βιβλίο θα διατίθεται στο Σολώνειο Κέντρο Βιβλίου και σε άλλα βιβλιοπωλεία στην τιμή των 35 ευρώ. Το βράδυ της παρουσίασης στις 10 Δεκεμβρίου το βιβλίο θα διατίθεται στην τιμή των 30 ευρώ.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Προβολή της ταινίας Pollock στο καφενείο της γκαλερί Τέχνης Δρώμενα

Ξεκίνησε την λειτουργία του το καφενείο της γκαλερί Τέχνης Δρώμενα, στον Στρόβολο, όπου προβάλλονται ...

LUX 2019: Οι προβολές των φιναλίστ ταινιών στη Λευκωσία

Τις τρεις φιναλίστ ταινίες που διεκδικούν το φετινό Βραβείο LUX, που απονέμει ετήσια το ...

Προσφεύγει κατά των αιγυπτιακών αρχών ο Αιγύπτιος συγγραφέας Αλάα Ελ Ασουάνι

Ο Αιγύπτιος συγγραφέας Αλάα Ελ Ασουάνι [Alaa El Aswany], που έχει γράψει το γνωστό ...

«Θησαυροί του ρομαντισμού» από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει δύο συναυλίες σε Λευκωσία και Πάφο υπό την καλλιτεχνική ...

Χρόνια πολλά, Λουβάνα!

Ξεκίνησε στις 16 Νοεμβρίου με μια επετειακή έκθεση στο καφενείο Πρόζακ στη Λευκωσία και ...

Το «σύνδρομο της λυγερής»

Τον Οκτώβριο του 1922 ο Ανδρέας Καρκαβίτσας, ένας από τους τρεις μεγάλους εκπροσώπους της ...

X