Dot.on.the.map Industry Days

Για πρώτη φορά στην Κύπρο μία πλατφόρμα συμπαραγωγής, επιμόρφωσης και δικτύωσης για επαγγελματίες κινηματογραφικούς παραγωγούς
 • Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες ΚΥΠΡΟΣ 2020» και σε συνεργασία με την Αγορά του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

   

   

  Ένα νέο τμήμα του εγκαινιάζει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – ΚΥΠΡΟΣ 2020, με στόχο να ενθαρρύνει διεθνείς συμπαραγωγές και συνεργασίες στον χώρο της κινηματογραφικής μυθοπλασίας. Πρόκειται για μια πλατφόρμα συμπαραγωγής, επιμόρφωσης και δικτύωσης, με τίτλο Dot.on.the.map Industry Days, στη διάρκεια της οποίας παραγωγοί, σκηνοθέτες και σεναριογράφοι από τις χώρες της Μεσογείου θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να συνάψουν συνεργασίες με επαγγελματίες του διεθνούς κινηματογραφικού χώρου. 

  Το Dot.on.the.map Industry Days, διοργανώνουν στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2020, το  Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου και το Θέατρο Ριάλτο. Το όραμα των διοργανωτών είναι αφενός η δημιουργία μιας πλατφόρμας για τη σύναψη καλλιτεχνικών και οικονομικών συνεργασιών, και, αφετέρου, η ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης στην Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή. Η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει κόμβο παραγωγής ταινιών για τις Μεσογειακές χώρες που ανήκουν στις τρεις ηπείρους που πλαισιώνουν το νησί μας: Ευρώπη, Ασία, Αφρική.

  Η 1η έκδοση του Dot.on.the.map Industry Days θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 9-11 Απριλίου 2020, στο πλαίσιο του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος (3-11 Απριλίου 2020).

  Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων αρχίζει στις 16 Ιανουαρίου 2020, ενώ όλες οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου 2020. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν τους όρους συμμετοχής και να υποβάλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://dot.cyprusfilmdays.com/

  Το φόρουμ πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Αγορά του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

  Η διοργάνωση θα προσφέρει την ευκαιρία σε δημιουργούς ταινιών μυθοπλασίας που προέρχονται από τις χώρες της Μεσογείου να παρουσιάσουν προτάσεις για παραγωγή ταινιών μεγάλου μήκους. Μέσα από ομαδική δουλειά και κατ’ ιδίαν συναντήσεις, οι κινηματογραφιστές προλειαίνουν επίσης το έδαφος για μελλοντικές συνεργασίες με άλλους κινηματογραφιστές, παραγωγούς, χρηματοδότες, sales agents, εκπρόσωπους τηλεοπτικών καναλιών, κινηματογραφικών και τηλεοπτικών πλατφόρμων, διανομείς, εκπρόσωπους φεστιβάλ και χρηματοδοτικούς φορείς για τον κινηματογράφο.

  Το Dot.on.the.map Industry Days εγκαινιάζει την πρώτη του χρονιά με δύο δράσεις: το Dot.on.the.map Meeting point και το Dot.on.the.map Cinema Talks.

  1.Dot.on.the.map Meeting point

  Το Dot.on.the.map Meeting point είναι ένα διεθνές φόρουμ συμπαραγωγής, που προσφέρει στους δημιουργούς μια πλατφόρμα παρουσίασης των έργων τους στη διεθνή κινηματογραφική βιομηχανία, με στόχο τη δημιουργία των κατάλληλων επαφών για τη χρηματοδότηση των προτάσεών τους.  

  Κατά τη διάρκεια της τριήμερης αυτής συνάντησης στην Κύπρο, το Dot.on.the.map Meeting point αποβλέπει σε μια δυναμική επιλογή προτάσεων από χώρες της Μεσογείου, δίνοντας σε παραγωγούς και σκηνοθέτες την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε δυνητικούς εταίρους, με στόχο τη συνεργασία σε επίπεδο χρηματοδότησης, ανάπτυξης και διανομής.

  Το Dot.on.the.map Meeting point θα επιλέξει μέχρι έξι (6) προτάσεις μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, που βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης και χρηματοδότησης, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε επαγγελματίες από τον διεθνή κινηματογραφικό χώρο, στο πλαίσιο προκαθορισμένων κατ’ ιδίαν συναντήσεων. Τα έργα θα προέρχονται από χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα, από τις τρεις ηπείρους που πλαισιώνουν την Κύπρο: Ευρώπη, Αφρική και Ασία. Οι επαγγελματίες που θα παρίστανται προέρχονται κυρίως από τον χώρο της παραγωγής, διανομής και φεστιβάλ. Επίσης θα κληθούν ειδικοί στην ανάπτυξη ταινιών, εκπρόσωποι τηλεοπτικών καναλιών και κινηματογραφικών και τηλεοπτικών πλατφόρμων, κυρίως από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Oι παραγωγοί και σκηνοθέτες των προτάσεων που θα επιλεγούν για το Dot.on.the.map Meeting point θα παρουσιάσουν τα έργα τους σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις. Το Φόρουμ θα ολοκληρωθεί με την απονομή Βραβείων από Διεθνή Κριτική Επιτροπή. Τα βραβεία θα ανακοινωθούν κατά την τελετή λήξης του φεστιβάλ, το Σάββατο 11 Απριλίου 2020.

  2.Dot.on.the.map Cinema Talks

  Το τμήμα Dot.on.the.map Cinema Talks προσφέρει μια σειρά από masterclasses, συζητήσεις, σεμινάρια και εργαστήρια με διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου. Οι δράσεις του Dot.on.the.map Cinema Talks είναι ανοικτές για όλους. Προτεραιότητα θα δίνεται σε επαγγελματίες του χώρου και διαπιστευμένους καλεσμένους του φεστιβάλ. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μερικές βδομάδες πριν την έναρξη του φεστιβάλ. 

  + Το κάλεσμα για πρότζεκτ άνοιξε στις 16 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου 2020. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα κριτήρια και ό,τι άλλο χρειάζεται, εδώ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  Κάννες: Κρίστεν Στιούαρτ, Λεά Σεϊντού, Ντενί Βιλνέβ στην κριτική επιτροπή

  Οι ηθοποιοί Κρίστεν Στιούαρτ από τις ΗΠΑ και Λεά Σεϊντού από τη Γαλλία, οι ...

  Cyprus: Final Tastynation

  Στις 2 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του δίγλωσσου βιβλίου με τίτλο «Cyprus: Final ...

  Μαραθώνιος «Χάρι Πότερ» στο Πάνθεον

  Το Πάνθεον παρουσιάζει ένα διήμερο μαραθώνιο ταινιών Χάρι Πότερ και καλεί το κοινό να βυθιστεί ...

  Μπιενάλε | Διάκριση χωρίς συγχαρητήρια

  Άργησε, αλλά έφτασε χθες η ανακοίνωση των Πολιτιστικών υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ...

  BAFTAs 2020: Οι μεγάλοι νικητές

  Από το Royal Albert Hall του Λονδίνου, αυτοί είναι οι νικητές των πρώτων post-Brexit ...

  «Δεν πάμε ακόμα σε δίκη» για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

  «Είναι ώρα να επιστρέψουν τα γλυπτά στην Ελλάδα. Αυτό ζητάει η παγκόσμια κοινότητα, το ...

  X