«Φιλοξενία Συνεργαζόμενου Καλλιτέχνη» στο θέατρο Ριάλτο

Ένα καινούριο project του Θεάτρου Ριάλτο 
 • Το Θέατρο Ριάλτο θέλοντας να διευρύνει το πρόγραμμά του και να ενισχύσει τον αναπτυξιακό του ρόλο, καθιερώνει νέους τρόπους συνέργειας με καλλιτέχνες και αμεσότερης επικοινωνίας με το κοινό. 

  Το 2020 εισάγει το πρότζεκτ Φιλοξενίας Συνεργαζόμενου Καλλιτέχνη / Associate Artist Residence στοχεύοντας στην εδραίωση ενός καινούριου θεσμού, αντίστοιχου μεγάλων πολιτιστικών οργανισμών του εξωτερικού. Στο πλαίσιο αυτό θα υλοποιούνται καινοτόμες δράσεις από ένα συνεργαζόμενο καλλιτέχνη κάθε χρόνο, οι οποίες θα υποστηρίζονται και θα φιλοξενούνται στο Θέατρο Ριάλτο

  Σε αυτό το πνεύμα το Θέατρο θα αναθέτει και θα συνεργάζεται με ένα/μια Κύπριο/α καλλιτέχνη στην ανάπτυξη ενός προγράμματος, το οποίο αφενός θα συναντά τους ευρύτερους στόχους του Ριάλτο για εκπαίδευση και πολιτιστική ανάπτυξη και αφετέρου τη δημιουργία και παρουσίαση ανανεωμένων και σύγχρονων μορφών καλλιτεχνικής έκφρασης. Οι δράσεις που θα αναπτύσσονται θα επικεντρώνονται κυρίως στην προβολή και προώθηση των Κύπριων δημιουργών καθώς και στην εκπαίδευση και  διεύρυνση κοινού. 

  Το πρόγραμμα Associate Artist Residence Scheme κάνει αρχή με τον σκηνοθέτη Πάρι Ερωτοκρίτου και την ομάδα του Fresh Target Theatre Ensemble με το Εργαστήρι Ανάπτυξης Θεατρικού Έργου με τίτλο Develop. Develop Again. Develop Better (Developing in Cyprus). Το πρόγραμμα αυτό σχεδιάστηκε από τον Πάρι Ερωτοκρίτου και η υλοποίηση του πραγματοποιείται από το Θέατρο Ριάλτο και την θεατρική ομάδα Fresh Target Theatre Ensemble.

  Μέσα από μια καινοτόμα διαδικασία 10 εβδομαδιαίων συναντήσεων με τον οργανωτή/καθοδηγητή Πάρι Ερωτοκρίτου, ηθοποιούς, τη δραματολόγο Άννα Κάλβαρη και την σκηνοθέτιδα Μαρία Κυριάκου, τέσσερις Κύπριοι συγγραφείς θα δημιουργήσουν τέσσερα ολοκληρωμένα μικρά θεατρικά έργα διάρκειας 15 λεπτών, με θέμα την έννοια της ανάπτυξης στην Κύπρο. 

  Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2020 και τα έργα που θα προκύψουν, θα παρουσιαστούν σε μορφή αναλογίου στο Θέατρο Ριάλτο, σε σκηνοθετική επιμέλεια του Πάρι Ερωτοκρίτου. Σημαντικό γεγονός είναι και η έκδοση μιας συλλογής, στην οποία θα περιλαμβάνονται τα τέσσερα νέα θεατρικά έργα.

  Στη δράση συμμετέχουν οι συγγραφείς Μαρία Α. Ιωάννου, Αυγή Λίλλη, Στέφανος Σταυρίδης και Γιώργος Τριλλίδης, οι ηθοποιοί Έλενα Καλλινίκου, Γιώργος Κυριάκου, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Βασίλης Χαραλάμπους, η Δραματολόγος Άννα Κάλβαρη και ως Δημιουργική Σύμβουλος η Μαρία Κυριάκου.

  Επιπλέον, με στόχο την ένταξη του ενδιαφερόμενου κοινού στη δημιουργική διαδικασία, οι συναντήσεις θα είναι ανοικτές για όσους θα ήθελαν να παρακολουθήσουν την διαδικασία από κοντά.

  + Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 25343902.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

   Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

  You May Also Like

  Ψηφιοποιείται το Αρχείο του Θεάτρου Ριάλτο

  Με την καταχώρηση 879 αφισών ολοκληρώθηκε, από τη βιβλιοθήκη του ΤΕΠΑΚ, η Α’ φάση ...

  Transform Today: Τέσσερις καλλιτέχνες που μεταμορφώνονται συνεχώς

  Η νέα καμπάνια της Absolut, «Transform Today», αντλεί το υλικό της από την τέχνη ...

  O άρτος της γιορτής από το Πάφος 2017

  Προεόρτια του Πάσχα στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017, με μια εκδήλωση ...

  Θέατρο Ένα: Αναβάλλονται όλες οι παραστάσεις

  Τo Θέατρο Ένα ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αναβάλλονται όλες ...

  Απεβίωσε ο ποιητής και συγγραφέας Ανδρέας Παστελλάς

  Στην ηλικία των 80 ετών απεβίωσε την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου ο ποιητής και συγγραφέας ...

  Ο ΘΟΚ προκήρυξε διαγωνισμό για έργα τέχνης στο κτήριό του

  Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου προχώρησε στην προκήρυξη πανευρωπαϊκού διαγωνισμού για εμπλουτισμό του κτηρίου του ...

  X