Ξενάγηση και διάλεξη για τη «Χρυσή Συλλογή» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Την ειδική ξενάγηση και τη διάλεξη θα δώσουν οι επιμελήτριες της νέας μόνιμης έκθεσης της Πινακοθήκης, Λευκή Μιχαηλίδου και Ελένη Ζαπίτη

Η Λευκή Μιχαηλίδη και η Ελένη Ζαπίτη, επιμελήτριες της Χρυσής Συλλογής της Λεβέντειου Πινακοθήκης, θα δώσουν μια διάλεξη για τα αναμνηστικά νομίσματα και τα μετάλλια της νέας, μόνιμης έκθεσης «Χρυσή Συλλογή».

H διάλεξη θα δοθεί την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της μηνιαίας σειράς «Διάλεξη της Τετάρτης» που πραγματοποιεί η Λεβέντειος Πινακοθήκη.

Οι επιμελήτριες θα παρουσιάσουν την ιστορία σπάνιων αναμνηστικών νομισμάτων τα οποία θεωρούνται ορόσημα στην παγκόσμια νομισματική ιστορία.

Η νέα μόνιμη Συλλογή της Λεβεντείου Πινακοθήκης περιλαμβάνει συνολικά 605 χρυσά νομίσματα και αναμνηστικά χρυσά μετάλλια από την αρχαία εποχή 362 π.Χ. μέχρι και τα μέσα του 20ού αιώνα. Η Συλλογή δημιουργήθηκε από τον Αναστάσιο Γ. Λεβέντη από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 έως το 1976 ενώ ζούσε στο Παρίσι και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό στο σύνολό του.

Την ίδια μέρα, θα προηγηθεί ειδική ξενάγηση στην έκθεση.

+ 19 Φεβρουαρίου 2020: ειδική ξενάγηση στις 18:30 και διάλεξη στις 19:30. Οι πόρτες θα κλείσουν στις 19:40. Το κοινό παρακαλείται για την έγκαιρη προσέλευσή του. Η διάλεξη θα δοθεί στην ελληνική.

Για κρατήσεις τόσο για την διάλεξη όσο και για την ειδική ξενάγηση, μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου 2020 στο τηλ. 22668838 / rsvp@leventisgallery.org. Δωρεάν είσοδος. 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Πεντέμισι ώρες «ξενάγησης» στο Μουσείο Ερμιτάζ

Μια ματιά σε 45 αίθουσες, 588 έργα τέχνης -έργα Ρέμπραντ, Ρούμπενς και Καραβάτζο, ανάμεσα ...

Η θεατρική ομάδα Ιστός ζητά νέα μέλη

Μετά από δέκα σχεδόν χρόνια πετυχημένων θεατρικών παραστάσεων, η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα ΙΣΤΟΣ ανοίγει ...

Το ΕΚΑΤΕ εγκαινιάζει έκθεση και νέο οίκημα

«…Οι Κύπριοι Καλλιτέχνες ζουν έντονα τα πνευματικά και καλλιτεχνικά προβλήματα και συμμετέχουν ενεργά στην ...

Έκθεση για τον Μιχάλη Μιχαηλίδη στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Αντιπροσωπευτικά έργα ενός διεθνώς αναγνωρισμένου καλλιτέχνη «της κυπριακής διασποράς», όπως έχει χαρακτηριστεί ο Μιχάλης ...

IntuNition | η νέα παράσταση της Λίας Χαράκη

Μετά την σόλο εμφάνισή της στην παράσταση Tune In, η Λία Χαράκη καλεί τέσσερις ...

Θεατρική Παράσταση “RAM” της Μαρίας Βαρνακκίδου

Μια γυναίκα, απογοητευμένη από την πραγματικότητα γύρω της, καταφεύγει σε αναμνήσεις. Νομίζει ότι αν ...

X