Παρασκευή Λοΐζου

Επιμέλεια: Θεοδώρα Χρυσοστόμου

Ποια είσαι;

Ονομάζομαι Παρασκευή Λοΐζου, είμαι 29 ετών. Μεγάλωσα στις Βρυξέλλες και τον τελευταίο χρόνο επέστρεψα και ζω στην Κύπρο. Έχω σπουδάσει Συντήρηση Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης στην Αθήνα και στη συνέχεια εξειδικεύτηκα στη συντήρηση έργων τέχνης σε χαρτί στις Βρυξέλλες.

Τι κάνεις;

Είμαι συντηρήτρια έργων τέχνης σε χαρτί, δηλαδή παλαιών βιβλίων, εγγράφων, φωτογραφιών και οποιουδήποτε έργου – αντικειμένου έχει ως κύριο υλικό το χαρτί.

Τον τελευταίο χρόνο που βρίσκομαι στην Κύπρο, προσπαθώ να φέρω λίγο τον κόσμο σε επαφή με τη συντήρηση, ώστε να ενημερωθεί για την αξία της και να μάθει να σέβεται την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Αυτό που κάνω είναι να διατηρώ τα έργα στον χρόνο με τα κατάλληλα υλικά και τεχνικές στο προσωπικό μου εργαστήρι, το Atelier de Papier όπου αναλαμβάνω συντηρήσεις βιβλίων και άλλων έργων σε χαρτί.

Τι θέλεις;

Στόχος μου είναι να συνεχίσω να εργάζομαι στον τομέα της συντήρησης και να υπάρξει εξέλιξη στην Κύπρο στον τομέα αυτό και σεβασμός από τον κόσμο.

Fb / atelier de papier – Paraskevi Loizou

Instagram / @atelier_depapier

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Στελάνα Κληρή

Η Στελάνα Κληρή είναι η δημουργός του Κύπριου "Βιολιστή"

Κωνσταντίνος Κουφέττας

Τι κάνεις; Ενσωματώνω στην άσπρη επιφάνεια του καμβά παστέλ χρώματα σε γεωμετρικές και ελεύθερες ...

Ανδρέας Σιαμαρής

Ποιος είσαι; Ονομάζομαι Ανδρέας Σιαμαρής, είμαι ηθοποιός και είμαι 27 χρονών. Έχω πάθος με ...

Κώστας Σιλβέστρος

Ο Κώστας Σιλβέστρος σκηνοθέτησε τον “Πλούτο”, καταχειροκροτήθηκε και τώρα τρέχει Τι κάνεις; Τρέχω!!! Πού ...

Aντρέας Χριστοδούλου

25.7.2010 Τι κάνεις; Είμαι μουσικός-μουσικοπαιδαγωγός. Διδάσκω παραδοσιακή μουσική στα μουσικά λύκεια Κύπρου και στο ...

Κυριάκος Θεοχάρους

Ο Κυριάκος Θεοχάρους χαράσσει την πορεία του στον χώρο της τέχνης Ποιος είσαι; Είμαι ο ...

X