«Άναρχες ιστορίες» στην Καστελιώτισσα

Οι «Άναρχες Ιστορίες» είναι μια παράσταση βασισμένη στη συλλογή διηγημάτων του Σάββα Βαρναβίδη «Η εμπειρία της αλήθειας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμίδα

Μια ιδιότυπη παρουσίαση βιβλίου μέσα από μια παράσταση πραγματοποιείται την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Καστελιώτισσα.

Η παράσταση έχει τίτλο «Άναρχες ιστορίες» και είναι βασισμένη στην πιο πρόσφατη συλλογή διηγημάτων του Σάββα Βαρναβίδη, «Η εμπειρία της αλήθειας» [εκδόσεις Αρμίδα]. Πρόκειται για ένα βιβλίο με οκτώ ιστορίες βγαλμένες από τη σύγχρονη κοινωνική, και όχι μόνο, πραγματικότητα.

Μεταξύ άλλων, στο βιβλίο γίνεται λόγος για ένα καπέλο που ζει μέσα στο πέρασμα των χρόνων, τον θάνατο ενός καθηγητή, για ένα ψωμί-ανακάλυψη στο μέσον της ερήμου, τον σκύλο-ιδρυτή μιας γκαλερί και τον λαβύρινθο που παίρνει ζωή μέσα από τα όνειρα.

«Ο αναγνώστης έρχεται αντιμέτωπος με Άναρχες Ιστορίες, οι οποίες φωτίζουν πολιτισμικά, αλλά και πολιτικά, τα εποχικά μας δρώμενα. Μια εποχή στην οποία οι αλλαγές είναι ραγδαίες σε όλα τα επίπεδα, με το ανθρώπινο ήθος να πλήττεται περισσότερο. Έντονοι προβληματισμοί ξεπηδούν μέσα από το βιβλίο, μέσα από έναν φαινομενικά οικονομικό λόγο και πλούσιες φωτογραφικές εικόνες» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Σάββας Bαρναβίδης γεννήθηκε το 1962 στη Λευκωσία. Σπούδασε μηχανολογία και λογοτεχνία στα πανεπιστήμια S.U.N.Y. Stonybrook και N.Y.I.T. στη Νέα Υόρκη. Στη συνέχεια παρακολούθησε φιλοσοφία με τους καθηγητές Reiner Schürmann και Agnes Heller στο The Graduate Faculty New School for Social Research στη Νέα Υόρκη. Σήμερα διευθύνει το ξενοδοχείο Library Hotel & Wellness Retreat στο χωριό Καλαβασός. Ασχολείται με την ποίηση, τη φιλοσοφία και τη λογοτεχνία. Είναι ενεργό μέλος των Φίλων της Κυπριακής Βιβλιοθήκης και του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής.

+ Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, 19:30 στην Αίθουσα Καστελιώτισσας (Αγίου Μάρωνα Πύλη Πάφου, Λευκωσία). Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δρ Λεωνίδας Γαλάζης (Πρόεδρος του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής) καθώς και ο συγγραφέας του έργου Σάββας Βαρναβίδης.

Την εκδήλωση/παράσταση πλαισιώνουν με την καλλιτεχνική τους παρουσία οι Αντρέας Τσέλεπος στην αφήγηση κειμένων, η Κωνσταντίνα Χρίστου στην άρπα και η Αγνή Σακκά στο πιάνο. Συντονίζει ο Μίκης Κασάπης. Στο τραγούδι η Καίτη Οικονομίδου, ενώ τη μουσική έχει γράψει ο Νίκος Ξυδάκης.

Μετά την υπογραφή βιβλίων από τον συγγραφέα, θα ακολουθήσει δεξίωση στον προαύλιο χώρο της αίθουσας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες στη σελίδα του event στο facebook. 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Η Αλέξια τραγουδά για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Μετά την επιτυχημένη ζωντανή συναυλία τον περασμένο Ιούνιο, η Αλέξια θα πραγματοποιήσει φέτος διαδικτυακή ...

5ο Φεστιβάλ Νέων από τον Οργανισμό Νεολαίας

Με το σύνθημα «Up to You(th)», ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργανώνει για 5η συνεχή ...

Προβολή μουσικών ντοκιμαντέρ στο Έθνικ Φεστιβάλ

Δύο μουσικά ντοκιμαντέρ της σειράς «Μεσόγειος», της ΕΡΤ, προβάλλει στις Πλάτρες και στην Πλατεία ...

Έκθεση γελοιογραφίας και σκίτσου στη Δημοσιογραφική Εστία

Πάνω από εκατό γελοιογραφίες και σκίτσα θα παρουσιάσει η ομάδα του εργαστηρίου Πιν 2012 ...

Witsplit : Θεατρική σχιζοφρένεια

30.9.2011 Γράφει η Μερόπη Μωυσέως Τη νέα της παραγωγή παρουσιάζει απόψε η ομάδα Persona ...

Διάλεξη από τον Γερμανό αρχιτέκτονα Mark Frohn

Στο πλαίσιο της πολύμορφης εκδήλωσης «Η Γερμανική Αρχιτεκτονική και οι Αντανακλάσεις της στη Διεθνή ...

X