Το Κέντρο Αριστείας στην Έρευνα και την Καινοτομία RISE – Research Centre on Interactive Media, Smart Systems and Emerging Technologies, η Αυστριακή Πρεσβεία και ο Δήμος Λευκωσίας ανακοινώνουν ότι στις 29 Φεβρουαρίου 2020 στις 5μμ, θα συνδιοργανώσουν προβολή του Ars Electronica Animation Festival 2019 στο κινηματοθέατρο Παλλάς στη Λευκωσία.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα προβληθεί μια συλλογή των πιο ξεχωριστών από 835 έργα που υποβλήθηκαν το 2019 στο Prix Ars Electronica. Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Ars Electronica Animation Festival αναδεικνύει για ακόμα μια φορά την αριστεία στην παγκόσμια σκηνή στο χώρο της σύγχρονης ψηφιακής κινηματογραφικής παραγωγής. Η συγκεκριμένη συλλογή επεξεργάζεται καινοτόμα πεδία  στη ψηφιακή μυθοπλασία, στην διευρυμένη αφήγηση και στην σύγχρονη φωτογραφία, στο σημείο που τέμνεται η τέχνη και η επιστήμη. Ταυτόχρονα, συνδέει έργα με σύγχρονες τοποθετήσεις, δημιουργημένα με τεχνικές διαδικαστικών υπολογιστικών δομών μέχρι και έργα που εισαγάγουν νέες ιδέες στη δημιουργία καρέ-καρέ κινουμένων σχεδίων.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία από την Δρ Μανουέλα Ναβώ, επικεφαλής του Ars Electronica Export, και προβολή επιλεγμένων συμμετοχών από το Φεστιβάλ, ομαδοποιημένων σε τρία μέρη. Θα πραγματοποιηθεί επίσης δεξίωση πού θα προσφέρει η Αυστριακή Πρεσβεία στον προθάλαμο του κινηματοθεάτρου.

Λεπτομερές για το πρόγραμμα των προβολών στο: https://arselectronicatourcy.eventbrite.co.uk

Η διοργάνωση πραγματοποιείται ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του Αυστριακού Υπουργείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Ars Electronica Animation Festival.

Το Κέντρο Αριστείας στην Έρευνα και την Καινοτομία RISE, με συντονιστή το Δήμο Λευκωσίας, αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ των τριών δημόσιων πανεπιστημίων της Κύπρου (Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου) και δύο καταξιωμένων διεθνών εταίρων, του Max Planck Institut Informatik (MPI) της Γερμανίας και του University College London (UCL) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Φεστιβάλ επιμελήθηκε ο κ. Γιούργκεν Χάγκλερ. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

18ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation Κύπρου στην Ύπαιθρο, «Όψεις του Κόσμου»

Με καινούριες ταινίες, με διακεκριμένους διεθνείς καλεσμένους και για πρώτη χρονιά με ένα πρόγραμμα ...

Θερινός Κινηματογράφος Faneromeni 18

Σε θερινό κινηματογράφο μετατρέπεται η αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο του ...

Πυροβολώντας τη Μαφία

Η 84χρονη σήμερα φωτογράφος που χαρακτηρίστηκε από τη New York Times ως μια από ...

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας 23/01 – 29/01

H νέα ταινία του Κλιντ Ίστγουντ με τίτλο Richard Jewell, η οσκαρική Jojo Rabbit, ...

Η γάτα στη μεγάλη οθόνη

Στις 8 Αυγούστου κάθε χρόνου γιορτάζουν οι γάτες. Τέλος πάντων, αυτές ούτως ή άλλως ...

Η Aπόφαση (Krigen, A War | Δανία, 2015)

Διάρκεια: 115 λεπτά Είδος ταινίας: Πολεμικό, δικαστικό δράμα Γλώσσες: Δανικά, αγγλικά, με ελληνικούς υπότιτλους ...

X