«Εκείνος» της Λίλης Μιχαηλίδου

Η Ύπατη Αρμοστεία της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο παρουσιάζει το βιβλίο «Εκείνος» της Λίλης Μιχαηλίδου στο πλαίσιο λογοτεχνικής βραδιάς, την Τετάρτη 4 Μαρτίου. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Ύπατη Αρμοστεία στο Λονδίνο και το βιβλίο ‘Εκείνος’ θα παρουσιάσουν ο John Michael Mouskos, η Alev Adil και ο Ronis Varlaam. 

 

 

Η Λίλη Μιχαηλίδου ζει και εργάζεται στη Λευκωσία και έχει δημοσιεύσει πέντε συλλογές ποίησης: Αλχημεία του Χρόνου (2001), Ανάγλυφα Σχήματα και Δρόμοι… (2003), Ανάμνηση μιας Ανατολής (2004), Υπαινιγμοί (2007), Αρένα (2014), και τρείς συλλογές πεζογραφίας: Η πόλη δεν θέλει συστάσεις (2011), Σταγόνες από την χώρα των Μaασάι (2017, 2019), Εκείνος, ανδρών ιστορίες (2018).

Τα ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά στην Κύπρο και στο εξωτερικό και έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Τουρκικά, Ιταλικά, Σερβικά, Σουηδικά, Ισπανικά, Γερμανικά και Βουλγαρικά.

Το έκτο βιβλίο της, Αρένα, ήταν υποψήφιο για το βραβείο κρατικής ποίησης. Παρουσιάστηκε στη Λευκωσία (Μάρτιος 2015), στην Αθήνα (Μάιος 2015) και στη Θεσσαλονίκη (Δεκέμβριος 2015). Η τρίτη της συλλογή Ανάμνηση μιας Ανατολής παρουσιάστηκε στο Κέντρο Nehru στο Λονδίνο τον Μάιο του 2004. Από το 2013 μέχρι το 2019, η Μιχαηλίδου συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Κέντρου PEN, ως υπεύθυνη Δημόσιων και Διεθνών Σχέσεων. Από το 2006, είναι συνιδρύτρια και διευθύντρια της πλατφόρμας ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ, η οποία διοργανώνει λογοτεχνικά φεστιβάλ και δράσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.  

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή:  www.culturalchc.co.uk  @culturalchcuk (Facebook, Twitter, Instagram) 

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Βιβλίο: «Αφηγήσεις στη Θαλασσοφίλητη Γη» από την Ομάδα Antamosis

Ένα παιδί-πρόσφυγας μοιράζεται το βίωμα, τις πραγματικότητες, τις ανάγκες και τις προκλήσεις του, κατά ...

Στον Κυριάκο Χαραλαμπίδη το βραβείο λογοτεχνίας «Γ.Φ. Πιερίδης»

Ο λογοτέχνης Κυριάκος Χαραλαμπίδης είναι ο τιμημένος με το Βραβείο Γ.Φ. Πιερίδης 2019, που ...

Διονύσιος Σολωμός: 161 Χρόνια από το θάνατο του

Το όνομα του είναι συνδεδεμένο με τον εθνικό μας ύμνο, κι εύλογα του ανήκει ...

«Έπεα πτερόεντα: Ρίμες σε πεζό ρυθμό» από τη Στεφανία Σάββα

Η Στεφανία Σάββα παρουσιάζει την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Έπεα Πτερόεντα: Ρίμες ...

Συζήτηση για τη «λογοτεχνικότητα των συγκυριών»

Οι συγγραφείς Χρίστος Κυθρεώτης και Γιάννης Γορανίτης θα συναντηθούν και θα συνομιλήσουν με την ...

Τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή Θεοκλή Κουγιάλη

Με μια εκδήλωση στην οποία ποιητές θα απαγγείλουν ποιήματά του, η κοινότητα της Δευτεράς ...

X