Φάνη Αγησιλάου

Ποια είσαι;

Ονομάζομαι Φάνη Αγησιλάου και είμαι εικαστικός. Έχω σπουδάσει Καλές Τέχνες στο όμορφο Canterbury της Αγγλίας και πρόσφατα έχω ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό μου στην Ιστορία και Θεωρία Τέχνης στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Μένω και εργάζομαι στη Λεμεσό όπου απέκτησα κυρίως εμπειρία στη διδασκαλία του αντικειμένου μου και μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού μου ξεκίνησα να ασχολούμαι με την προσωπική μου δουλειά μέσω της ζωγραφικής.

 Τι κάνεις;

Τον Σεπτέμβρη του 2019, είχα την πρώτη μου ατομική έκθεση όπου εκτέθηκαν έργα των τελευταίων τριών χρόνων μέσα από τα οποία διηγήθηκα ορισμένες προσωπικές μου ιστορίες.

Ήταν μια πολύ προσωπική διαδικασία η οποία μου έδωσε το έναυσμα να συνεχίσω να ζωγραφίζω αλλά και να μάθω όσα περισσότερα γίνεται για το αντικείμενό μου και τον χώρο της τέχνης γενικότερα. Η θεματική των έργων μου έχει να κάνει με τη γυναικεία φιγούρα και προσωπικότητα, το πώς συνυπάρχει με το κοντινό και ευρύ κοινωνικό πλαίσιο του σήμερα. Προς το παρόν βρίσκομαι στη διαδικασία ενός καινούργιου πρότζεκτ με θεματική τις γυναίκες (και κάθε γυναίκα), τις οποίες γνωρίζω προσωπικά, με στόχο τη διερεύνηση και απεικόνιση της δικής τους ιδιοσυγκρασίας. Όμορφες, ανεξάρτητες και την ίδια στιγμή ευάλωτες φιγούρες.

 Τι θέλεις;

Μεγάλη ερώτηση… Προς το παρόν θέλω να γνωρίσω και να συνεργαστώ με περισσότερα άτομα στον καλλιτεχνικό χώρο της Κύπρου. Θέλω να δημιουργήσω ουσιαστικές σχέσεις, να εξελιχθώ ως άνθρωπος και κατά συνέπεια ως καλλιτέχνης.

Επιμέλεια: Θεοδώρα Χρυσοστόμου

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Σωσάννα Τομάζου

Ποια είσαι; Είμαι μια νέα σκηνογράφος/ενδυματολόγος θεάτρου. Η αγάπη μου για τις τέχνες και ...

Ελευθερία Ανδρέου

Η Ελευθερία Ανδρέου ακροβατεί ανάμεσα στο 1941 και στο 2016 Τι κάνεις; Συμμετέχω στη ...

Πέτρος Κονναρής

9.10.2011 O Πέτρος Κονναρής τα ζύγισε και επέλεξε να εκφράζεται παρά να μετρά Τι ...

Θοδωρής Κωστιδάκης

O Θοδωρής Κωστιδάκης καραγκιοζοπαίζει Πού κρύβεσαι; Κρύβομαι πίσω από τον μπερντέ, πίσω από τον ...

Γιάννης Μίνως

Ο Γιάννης Μίνως άφησε την Αθήνα και προσγειώθηκε στο κυπριακό σανίδι Ποιος είσαι; Είμαι ...

Λουκής Μενελάου

Ποιος είσαι; Είμαι ο Λουκής Μενελάου, 20 ετών, από τη Λευκωσία. Αυτή τη στιγμή ...

X