Φάνη Αγησιλάου

Ποια είσαι;

Ονομάζομαι Φάνη Αγησιλάου και είμαι εικαστικός. Έχω σπουδάσει Καλές Τέχνες στο όμορφο Canterbury της Αγγλίας και πρόσφατα έχω ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό μου στην Ιστορία και Θεωρία Τέχνης στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Μένω και εργάζομαι στη Λεμεσό όπου απέκτησα κυρίως εμπειρία στη διδασκαλία του αντικειμένου μου και μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού μου ξεκίνησα να ασχολούμαι με την προσωπική μου δουλειά μέσω της ζωγραφικής.

 Τι κάνεις;

Τον Σεπτέμβρη του 2019, είχα την πρώτη μου ατομική έκθεση όπου εκτέθηκαν έργα των τελευταίων τριών χρόνων μέσα από τα οποία διηγήθηκα ορισμένες προσωπικές μου ιστορίες.

Ήταν μια πολύ προσωπική διαδικασία η οποία μου έδωσε το έναυσμα να συνεχίσω να ζωγραφίζω αλλά και να μάθω όσα περισσότερα γίνεται για το αντικείμενό μου και τον χώρο της τέχνης γενικότερα. Η θεματική των έργων μου έχει να κάνει με τη γυναικεία φιγούρα και προσωπικότητα, το πώς συνυπάρχει με το κοντινό και ευρύ κοινωνικό πλαίσιο του σήμερα. Προς το παρόν βρίσκομαι στη διαδικασία ενός καινούργιου πρότζεκτ με θεματική τις γυναίκες (και κάθε γυναίκα), τις οποίες γνωρίζω προσωπικά, με στόχο τη διερεύνηση και απεικόνιση της δικής τους ιδιοσυγκρασίας. Όμορφες, ανεξάρτητες και την ίδια στιγμή ευάλωτες φιγούρες.

 Τι θέλεις;

Μεγάλη ερώτηση… Προς το παρόν θέλω να γνωρίσω και να συνεργαστώ με περισσότερα άτομα στον καλλιτεχνικό χώρο της Κύπρου. Θέλω να δημιουργήσω ουσιαστικές σχέσεις, να εξελιχθώ ως άνθρωπος και κατά συνέπεια ως καλλιτέχνης.

Επιμέλεια: Θεοδώρα Χρυσοστόμου

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Πρίτς Πράτς

Οι Πρίτς Πράτς Τσίρκο την είδαν Τσακ Νόρις Ποιοι είστε; Είμαστε δεκαπέντε [για την ...

Μαριάννα Τσερκέζου – C e r a m i k η

Ποια είσαι; Είμαι η Μαριάννα Τσερκέζου και, προσπαθώντας να ανακαλύψω τη δημιουργική μου πλευρά, ...

Μαρία Ευθυμίου

Επιμέλεια Θεοδώρα Χρυσοστόμου | Φωτογραφία Ελένη Παπαδοπούλου Τι κάνεις; Ειδικεύομαι στην αρχιτεκτονική φωτογραφία και ...

ομάδα ΔιαΤεχνών

Ποιοι είστε; Είμαστε μια ομάδα με αγάπη και σεβασμό προς την τέχνη και την ...

Jazz Do It

Ο Γιάννης Μιχαήλ και ο Ηλίας Ιωάννου Jazz Do It! Ποιοι είστε; Eίμαστε οι ...

Εύα Καλομοίρη

Η Εύα Καλομοίρη κάνει βόλτες στον χορό, στο θέατρο και στις -θετικές- σκέψεις της ...

X