«Γεννημένες γυναίκες»: Μουσικό αφιέρωμα σε σπουδαίες ρεμπέτισσες

Η μουσική παράσταση - αφιέρωμα «Γεννημένες γυναίκες» είναι η συμβολή της ρεμπέτικης κομπανίας «ΦαΤριάς» στο πρότζεκτ ΣΕΖΟΝ Γυναίκες 2019-2021, που δίνει φωνή στη γυναικεία αφήγηση

Μια μουσική παράσταση – αφιέρωμα στις σπουδαίες ερμηνεύτριες και μεγάλες ντίβες του ρεμπέτικου παρουσιάζει η Ρεμπέτικη «ΦαΤριάς», το κυπριακό μουσικό σχήμα που τιμά το ρεμπέτικο στη χώρα μας.
Η παράσταση θα δοθεί στις 29 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Καστελιώτισσα, στο πλαίσιο του πρότζεκτ «ΣΕΖΟΝ Γυναίκες 2019-2021».

Εμβληματικές φωνές

Πιστή στη μουσική της πορεία αλλά και στην προσπάθειά της να υπηρετεί την ακρόαση και τον στοχασμό, η ρεμπέτικη κομπανία θα επιχειρήσει να μεταφέρει το κοινό στο κλίμα της προκατοχικής Ελλάδας, «σε μια εποχή που οι γυναίκες τελούσαν υπό καθεστώς περιορισμού ειδικά ως προς την έκφραση της σεξουαλικότητάς τους, εγκλωβισμένες μέσα στη συμβατική ηθική και την ηθικολογία που δεν είχε καμία σχέση με το ήθος και τον εσωτερικό ηθικό ανθρώπινο νόμο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. «Στην εποχή του ρεμπέτικου και στις ρεμπέτισσες του ΄30 οι οποίες δεν είχαν ανάγκη από νόμους και διατάξεις γιατί η ελευθερία πήγαζε από τον χαρακτήρα τους.»

Το ρεπερτόριο είναι βγαλμένο μέσα από τις φωνές και τα τραγούδια των εμβληματικών γυναικών του ρεμπέτικου «που παραμένουν διαχρονικά και αποτελούν πρότυπο θάρρους και αγωνιστικότητας».
Το σχήμα ρεμπέτικη «ΦαΤριάς» αποτελούν η Άννα Μοσφίλη στη φωνή και τα κρουστά, ο Μάριος Γεωργίου στο μπουζούκι, το μπάντζο και τα φωνητικά, ο Στέλιος Κωνσταντίνου στην κιθάρα και τη φωνή, ο Παύλος Μιχαηλίδης στο βιολί και η Μικαέλλα Κάσινου στην ανάγνωση κειμένων.

+ Το Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020 στις 20:30 στην αίθουσα Καστελιώτισσα (Αγίου Μάρωνα, Λευκωσία, έναντι της Πύλης Πάφου). Η είσοδος είναι ελεύθερη. Πληροφορίες τηλ. 97791169 και 99602428.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ο Στέλιος Καραμανώλης εκθέτει στην eins gallery

Με ένα ποίημα συστήνει στο κοινό την πρώτη του ατομική έκθεση στην Κύπρο ο ...

Mammuth στον Μαραθώνιο Θερινών Προβολών

Ο Σερζ Πιλαρντός πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί. Εργάζεται από τα δεκάξι του σε διάφορες δουλειές ...

Ηχογραφήσεις με την Eleni Era για τη σειρά eleven63 sessions

Η Λουβάνα Δίσκοι παρουσιάζει τη νέα της σειρά από ζωντανά ηχογραφημένα βίντεο με τίτλο ...

«Κάρμεν» στην οθόνη του Ριάλτο

To αριστουργηματικό έργο του Μπιζέ «Κάρμεν» είναι η επόμενη παραγωγή της Μetropolitan Opera που ...

Δύο συναυλίες από τη μπάντα Stelafi

Η μπάντα Stelafi με lead singer τη Στέλα Φυρογένη, θα δώσει δύο συναυλίες στις ...

Το Avopolis έγραψε για τη συναυλία του Trio Tekke στην Αθήνα

Με μια κριτική για την οποία θα πρέπει να νιώθουν πολύ ευχαριστημένοι επιστρέφουν οι ...

X