«Γεννημένες γυναίκες»: Μουσικό αφιέρωμα σε σπουδαίες ρεμπέτισσες

Η μουσική παράσταση - αφιέρωμα «Γεννημένες γυναίκες» είναι η συμβολή της ρεμπέτικης κομπανίας «ΦαΤριάς» στο πρότζεκτ ΣΕΖΟΝ Γυναίκες 2019-2021, που δίνει φωνή στη γυναικεία αφήγηση

Μια μουσική παράσταση – αφιέρωμα στις σπουδαίες ερμηνεύτριες και μεγάλες ντίβες του ρεμπέτικου παρουσιάζει η Ρεμπέτικη «ΦαΤριάς», το κυπριακό μουσικό σχήμα που τιμά το ρεμπέτικο στη χώρα μας.
Η παράσταση θα δοθεί στις 29 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Καστελιώτισσα, στο πλαίσιο του πρότζεκτ «ΣΕΖΟΝ Γυναίκες 2019-2021».

Εμβληματικές φωνές

Πιστή στη μουσική της πορεία αλλά και στην προσπάθειά της να υπηρετεί την ακρόαση και τον στοχασμό, η ρεμπέτικη κομπανία θα επιχειρήσει να μεταφέρει το κοινό στο κλίμα της προκατοχικής Ελλάδας, «σε μια εποχή που οι γυναίκες τελούσαν υπό καθεστώς περιορισμού ειδικά ως προς την έκφραση της σεξουαλικότητάς τους, εγκλωβισμένες μέσα στη συμβατική ηθική και την ηθικολογία που δεν είχε καμία σχέση με το ήθος και τον εσωτερικό ηθικό ανθρώπινο νόμο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. «Στην εποχή του ρεμπέτικου και στις ρεμπέτισσες του ΄30 οι οποίες δεν είχαν ανάγκη από νόμους και διατάξεις γιατί η ελευθερία πήγαζε από τον χαρακτήρα τους.»

Το ρεπερτόριο είναι βγαλμένο μέσα από τις φωνές και τα τραγούδια των εμβληματικών γυναικών του ρεμπέτικου «που παραμένουν διαχρονικά και αποτελούν πρότυπο θάρρους και αγωνιστικότητας».
Το σχήμα ρεμπέτικη «ΦαΤριάς» αποτελούν η Άννα Μοσφίλη στη φωνή και τα κρουστά, ο Μάριος Γεωργίου στο μπουζούκι, το μπάντζο και τα φωνητικά, ο Στέλιος Κωνσταντίνου στην κιθάρα και τη φωνή, ο Παύλος Μιχαηλίδης στο βιολί και η Μικαέλλα Κάσινου στην ανάγνωση κειμένων.

+ Το Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020 στις 20:30 στην αίθουσα Καστελιώτισσα (Αγίου Μάρωνα, Λευκωσία, έναντι της Πύλης Πάφου). Η είσοδος είναι ελεύθερη. Πληροφορίες τηλ. 97791169 και 99602428.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ταινίες από 15 ευρωπαϊκά φεστιβάλ στο ARTος

Το περιβάλλον των ταινιών μικρού μήκους της Ευρώπης χαρτογραφούν οι προβολές της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας ...

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου συναντά την Άλκηστη Πρωτοψάλτη

Μετά από απουσία πέντε χρόνων από τον χώρο των συμφωνικών ακουσμάτων, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ...

Κουαρτέτο τζαζ Ofer Ganor

Μετά την εμφάνισή του στο φεστιβάλ τζαζ στo Paradise Place, ο Ofer Ganor δίνει ...

«Μια ζωή την έχουμε» στον ΘΟΚ από 11 Ιανουαρίου

Η γνωστή κινηματογραφική ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα από τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, ...

5 Εργαστήρια για παιδιά τον Ιανουάριο

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε ενδιαφέροντα εργαστήρια για τα παιδιά σας, που συνδυάζουν την ...

Uriel Herman

Ο πιανίστας Γιώργος Μορφίτης μιλά με τον πιανίστα Uriel Herman που θα εμφανιστεί στο ...

X