Ο Βαρνάβας Κυριαζής νέος πρόεδρος του ΚΚΔΙΘ

Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου δ.σ του ΚΚΔΙΘ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο πλαίσιο της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βαρνάβας Κυριαζής είναι ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Κυπριακού Κέντρου Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ), ύστερα από εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου.

Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου δ.σ του ΚΚΔΙΘ πραγματοποιήθηκε στη Λεβέντειο Πινακοθήκη στη Λευκωσία, στο πλαίσιο της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Γενική Συνέλευση σημείωσε αξιόλογη προσέλευση από τα μέλη του και στο πλαίσιό της παρουσιάστηκαν ο απολογισμός δράσεων και ο οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου ενώ ακολούθησε συζήτηση με αναφορά στη συνολική δράση του ΚΚΔΙΘ εντός και εκτός Κύπρου.

Το νέο δ.σ.

Στη συνέχεια, διεξήχθησαν εκλογές για ανάδειξη του νέου εννεαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου, με τριετή θητεία (2020 – 2023) και τα μέλη του ΚΚΔΙΘ εξέλεξαν νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε με το πέρας της Γενικής Συνέλευσης και καταρτίστηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Βαρνάβας Κυριαζής, ηθοποιός, σκηνοθέτης

Αντιπρόεδρος: Ανδρέας Αραούζος, σκηνοθέτης, ηθοποιός

Γραμματέας: Αιμίλιος Χαραλαμπίδης, ακαδημαϊκός, σκηνοθέτης

Ταμίας: Σκεύος Πολυκάρπου, ηθοποιός

Μέλη: Νίκος Θεοφάνους, σκηνοθέτης τηλεόρασης

Μαρία Κυριάκου, σκηνοθέτις

Μάριος Κωνσταντίνου, ηθοποιός

Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά, σκηνοθέτις

Μιχάλης Παπαδόπουλος, θεατρικός συγγραφέας

Ο Βαρνάβας Κυριαζής λαμβάνει τη θέση που κατείχε μέχρι πρότινος ο σκηνοθέτης Μηνάς Τίγκιλης. Αξίζει να σημειωθεί η επανεκλογή των Μαρίας Κυριάκου, Σκεύου Πολυκάρπου και Μάριου Κωνσταντίνου που συμμετείχαν και στο απερχόμενο δ.σ.

Συνολικά τις θέσεις του εννιαμελούς δ.σ. του ΚΚΔΙΘ διεκδίκησαν 13 υποψήφιοι. 

Το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ), ως μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΔΙΘ) και ένα από τα 91 Εθνικά Κέντρα του ΔΙΘ, έχει ως στόχο να συμβάλλει στη διεθνή συνεργασία για την εξέλιξη της θεατρικής τέχνης και των παραστατικών τεχνών σε όλες τους τις εκφράσεις, να λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στην κυπριακή και παγκόσμια καλλιτεχνική κοινότητα και να προωθεί το κυπριακό θεατρικό έργο και κάθε κυπριακή θεατρική δραστηριότητα στο εξωτερικό.

Από την πλούσια δραστηριότητά του ξεχωρίζουν: το «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος», το οποίο αποτελεί ετήσια συνδιοργάνωση με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) και το Υφυπουργείο Τουρισμού, το «Διεθνές Συμπόσιο Αρχαίου Ελληνικού Δράματος», το οποίο συνδιοργανώνεται με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠΠΑΝ ανά διετία, η «Εβδομάδα Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα» σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα – Σπίτι της Κύπρου και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Πρόγραμμα «PLAY ΟΝ!», οι ετήσιοι εορτασμοί για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου και τη Διεθνή Ημέρα Χορού, η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα, η πραγματοποίηση ημερίδων και εργαστηρίων για το θέατρο και τις παραστατικές τέχνες, καθώς και οι εκδόσεις του, οι οποίες στοχεύουν στην καταγραφή της ιστορίας του κυπριακού θεάτρου και του κυπριακού θεατρικού γίγνεσθαι.

Μέσα από την πολυσχιδή δραστηριότητά του, το ΚΚΔΙΘ έχει αποκτήσει κύρος και τυγχάνει σήμερα διεθνούς αναγνώρισης, ως ένα από τα πιο ενεργά μέλη του ΔΙΘ.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Τέσσερις γυναίκες αφηγούνται»

Για τέσσερις μόνο παραστάσεις  ανεβαίνει το  θεατρικό αναλόγιο «Τέσσερις γυναίκες αφηγούνται», στις 24, 25, ...

Συζήτηση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου: «Πώς μιλάμε στο δημόσιο χώρο;»

Η Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου πραγματοποιεί δημόσια συζήτηση με θέμα «Πώς μιλάμε ...

Βιολιά σε ένταση | Αξιοσημείωτη η θέση βουλευτών υπέρ Καριόλου

Η Ελεγκτική υπηρεσία, αντί του Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων, βρέθηκε «κατηγορούμενη» κατά τη χθεσινή ...

Γιατί τα κυπριακά βιβλία δεν μπαίνουν στα βιβλιοπωλεία;

«Η κριτική των χειρόγραφων είναι ανύπαρκτη στην Κύπρο», επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιβλιοπωλών, ...

BELOVED DAYS στο Σινεμά Πάνθεον

Προβάλλεται στο Σινεμά Πάνθεον στη Λευκωσία το ντοκιμαντέρ του Κωνσταντίνου Πατσαλίδη με τίτλο “Beloved ...

Πλήρης ανακαίνιση του μουσείου της Πάφου

“Η Πάφος επιτέλους έχει αποκτήσει ένα Μουσείο που είναι αντάξιο των αρχαιοτήτων που υπάρχουν ...

X