Δύο νέες συναυλίες με το έργο του Σεργκέι Προκόφιεφ «Ο Πέτρος και ο λύκος» παρουσιάζει η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020.

Ο Πέτρος είναι ένα θαρραλέο αγόρι που μια ωραία μέρα, κάνει αμέριμνα τον περίπατό του στο δάσος. Κάπου εκεί, όμως, παραμονεύει ένας λύκος. Χαρούμενα και αγέρωχα έγχορδα, ένα φλάουτο που τιτιβίζει, ένα κλαρινέτο που γλιστρά στο νερό παιχνιδίζοντας, ένα φαγκότο που βαδίζει αργά συνοφρυωμένο, απειλητικά κόρνα και τύμπανα που εκπυρσοκροτούν είναι οι πρωταγωνιστές της μουσικής αυτής ιστορίας.

Η Μαρίνα Κατσαρή αφηγείται το παραμύθι και ο μαέστρος Joseph Bousso διευθύνει την Συμφωνική Ορχήστρα που με τον δικό της μουσικό τρόπο παρουσιάζει το εν λόγω έργο για μικρούς και μεγάλους.

«Πιστεύω στη δύναμη που έχει η μουσική να επιφέρει θετικές αλλαγές στον κόσμο. Ο ρόλος μου είναι να καλλιεργώ μια ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης, πάνω στην οποία να μπορέσει να ξεδιπλωθεί η μαγεία μεταξύ των μουσικών και του κοινού. Η μαγεία εκείνη που οδηγεί στη δημιουργία δεσμών, κοινότητας και ελπίδας» σημειώνει ο μαέστρος Joseph Bousso.

+ Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 στις 16:00 και στις 17:30 στο Θέατρο Παλλάς [έναντι της Πύλης Πάφου] στη Λευκωσία. Εισιτήρια προς 5 ευρώ στο ταμείο του Παλλάς [Τετάρτη 16:00-19:00 και 2 ώρες πριν την έναρξη της συναυλίας, τηλ. 22410181] και από την ιστοσελίδα της Συμφωνικής Ορχήστρας. Πληροφορίες τηλ. 22463144

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Η Γιαλλουρού» από το Σατιρικό Θέατρο

Την «Γιαλλουρού» του Μιχάλη Πασιαρδή θα παρουσιάσει στην φετινή του καλοκαιρινή παραγωγή το Σατιρικό ...

Σηκώνει αυλαία η 58η Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό

Εγκαινιάζεται σήμερα η 58η Γιορτή του Κρασιού, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στη μνήμη ...

Οι Arcadian Child παρουσιάζουν το νέο τους δίσκο

Έχοντας ήδη καταθέσει εντυπωσιακά δείγματα ζωντανών εμφανίσεων στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Μεγαλονήσου, οι Arcadian ...

Έκθεση του Μαρίνου Καρτίκκη στην Opus 39

Ο Μαρίνος Καρτίκκης παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Fish Dreams» από τη Δευτέρα ...

Arcadian Child: Επανακυκλοφορεί σε βινύλιο και cd το Afterglow

Οι Κύπριοι psych rockers Arcadian Child επανακυκλοφορούν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, Afterglow, με την ...

Το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε στο Θέατρο Ριάλτο

Το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε παρουσιάζει το νέο έργο της Ρούλας Κλεοβούλου «Αν δεν ξέρεις ...

X