Δύο νέες συναυλίες με το έργο του Σεργκέι Προκόφιεφ «Ο Πέτρος και ο λύκος» παρουσιάζει η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020.

Ο Πέτρος είναι ένα θαρραλέο αγόρι που μια ωραία μέρα, κάνει αμέριμνα τον περίπατό του στο δάσος. Κάπου εκεί, όμως, παραμονεύει ένας λύκος. Χαρούμενα και αγέρωχα έγχορδα, ένα φλάουτο που τιτιβίζει, ένα κλαρινέτο που γλιστρά στο νερό παιχνιδίζοντας, ένα φαγκότο που βαδίζει αργά συνοφρυωμένο, απειλητικά κόρνα και τύμπανα που εκπυρσοκροτούν είναι οι πρωταγωνιστές της μουσικής αυτής ιστορίας.

Η Μαρίνα Κατσαρή αφηγείται το παραμύθι και ο μαέστρος Joseph Bousso διευθύνει την Συμφωνική Ορχήστρα που με τον δικό της μουσικό τρόπο παρουσιάζει το εν λόγω έργο για μικρούς και μεγάλους.

«Πιστεύω στη δύναμη που έχει η μουσική να επιφέρει θετικές αλλαγές στον κόσμο. Ο ρόλος μου είναι να καλλιεργώ μια ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης, πάνω στην οποία να μπορέσει να ξεδιπλωθεί η μαγεία μεταξύ των μουσικών και του κοινού. Η μαγεία εκείνη που οδηγεί στη δημιουργία δεσμών, κοινότητας και ελπίδας» σημειώνει ο μαέστρος Joseph Bousso.

+ Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 στις 16:00 και στις 17:30 στο Θέατρο Παλλάς [έναντι της Πύλης Πάφου] στη Λευκωσία. Εισιτήρια προς 5 ευρώ στο ταμείο του Παλλάς [Τετάρτη 16:00-19:00 και 2 ώρες πριν την έναρξη της συναυλίας, τηλ. 22410181] και από την ιστοσελίδα της Συμφωνικής Ορχήστρας. Πληροφορίες τηλ. 22463144

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Ο Μαγικός Αυλός» στο Σινεμά Πάνθεον

Η λαμπρή όπερα του Μότσαρτ «Ο μαγικός αυλός» ζωντανεύει μαγευτικά στην εξαιρετική παραγωγή του ...

Ανοιξιάτικη Συναυλία με τη Sinfonietta Αθηνών

Μια συναυλία τα καθαρά έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τη στήριξη άπορων οικογενειών ...

Κυπριανός Λούης: «Ζητούμενο η εξισορρόπηση» στο Ίδρυμα της Συμφωνικής Ορχήστρας

«Οσο είμαι πρόεδρος του δ.σ. δεν θα επιτρέψω κινήσεις επιβολής», δηλώνει στον «Π» ο ...

Μαρινέλλα και Κώστας Μακεδόνας μαζί επί σκηνής

Η Μαρινέλλα και ο Κώστας Μακεδόνας, μέχρι στιγμής «συναντήθηκαν» μόνο σε δισκογραφικό επίπεδο και ...

Προβολή της ταινίας Amour στη Λάρνακα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας – Αμμοχώστου προβάλλει την Πέμπτη, 07 Μαρτίου, στις 20:30, την ...

Εκδήλωση προς τιμήν του Μάριου Τόκα στη Λεμεσό

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την εκδήλωση μνήμης-10 χρόνια από τον θάνατο του- Μάριου Τόκα ...

X