Στέλιος Γεωργίου

Ποιος είσαι;
Αρχικά ξεκινάμε με μια περίπλοκη ερώτηση, ωστόσο θα προσπαθήσω να την αποτυπώσω όσο πιο καθαρά γίνεται χωρίς πολλές φιλοσοφίες.
Ονομάζομαι Στέλιος Γεωργίου και κατάγομαι από τη Λευκωσία. Είμαι 27 χρονών και ασχολούμαι με την τέχνη. Από μικρός τριγυρνούσα σε γειτονιές κάνοντας skate σε πλατείες, σχολεία, εκκλησίες. Ουσιαστικά το σπίτι μου ήταν ο δρόμος. Αυτό, καλώς ή κακώς, με οδήγησε εδώ που έχω φτάσει σήμερα, στην τέχνη. Άλλωστε, το skate ήταν και θα είναι το πρώτο επαναστατικό και δημιουργικό αντικείμενο που ακούμπησα… στα πόδια μου.

Τι κάνεις;
Το κύριο στοιχείο απασχόλησής μου είναι η ζωγραφική, αλλά παράλληλα δραστηριοποιούμαι και σε άλλους τομείς όπως photography, printmaking, animation, installations, filming, editing και μουσική. Η πορεία μου ξεκίνησε φοιτώντας για λίγα χρόνια στη Σχολή Καλών Τεχνών Αιγαία στη Λευκωσία και συνεχίστηκε στην Αγγλία, στο Sunderland University, όπου ολοκλήρωσα με επιτυχία το πτυχίο Καλών Τεχνών. Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι μεταπτυχιακές μου σπουδές στη σύγχρονη τέχνη στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να εκθέσω έργα μου σε διάφορες γνωστές γκαλερί. Τον τελευταίο έναν χρόνο, που πλέον βρίσκομαι στο νησί, έχουμε δημιουργήσει με ακόμα δύο άτομα μία ομάδα, ένα πρότζεκτ που στοχεύει σε μια εναλλακτική μορφή παρουσίασης έκθεσης. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί τρεις εκθέσεις / πάρτι με τίτλο “A one night stand”. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ συνδυάζει διάφορες μορφές τέχνης και συνήθως τις φιλοξενεί σε παλιές αποθήκες. Τέλος, εργάζομαι στην εταιρεία MindGeek στη Λευκωσία ως caption editor.

Τι θέλεις;
Πρωταρχικός μου στόχος είναι η απασχόληση μόνο με την τέχνη και τη δημιουργία, μειώνοντας τον αποσυντονισμό και την κούραση από άλλες δουλειές. Όσο το σκέφτεσαι και πονάς, τόσο εξελίσσεσαι και εσύ σαν άνθρωπος. Επίσης, θέλω η ιδέα του “A one night stand” να συνεχίσει να εξελίσσεται διαρκώς, και σταδιακά να αλλάξει τις σταθερές και τυπικές προσεγγίσεις μιας έκθεσης στην Κύπρο, δίνοντας μια διαφορετική πινελιά στη σκηνή της τέχνης της.

+ Instagram: Soilet.s

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Χάρης Αγιώτης

Πού είσαι; Είμαι στη Λάρνακα με γεωγραφικό πλάτος 34.9003° και γεωγραφικό μήκος 33.6232°. Τι ...

AndreChris

Ποιος είσαι; Είμαι ο AndreChris. Ζωγραφίζω συναισθήματα πάνω σε χάρτινες σκέψεις, ζωγραφίζω μουσική, γίνομαι ...

Jazz Do It

Ο Γιάννης Μιχαήλ και ο Ηλίας Ιωάννου Jazz Do It! Ποιοι είστε; Eίμαστε οι ...

Αναστασία Πασχάλη

Η Αναστασία Πασχάλη χορεύει στη Φλάνδρα Πού είσαι; Στο ξεκίνημα μιας νέας δουλειάς. Μετά ...

Αυτοί οι τύποι περπατούν στην αντισυμβατική πλευρά της Λευκωσίας

Πού είστε; Εντός, εκτός και επί τα αυτά, πάντα όμως σε σχέση με τη ...

Χριστίνα Χριστοφή

Η Χριστίνα Χριστοφή βλέπει, κυρίως, χρώματα Τι ζωγραφίζεις; Ζωγραφίζω τον εαυτό μου και τις ...

X