Συνάντηση Πρόδρομου Προδρόμου – Λίνας Μενδώνη στην Αθήνα

Στη βάση της σύσφιγξης των πολιτιστικών δεσμών Ελλάδας - Κύπρου, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν για τα οφέλη διαμόρφωσης συνεκτικής πολιτικής για τον Πολιτισμό

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Πρόδρομος Προδρόμου, πραγματοποίησε την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, Λίνα Μενδώνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και επιβεβαιώθηκε η κοινή επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Συγκεκριμένα, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν την προοπτική συνεργασίας των δύο χωρών στην προσπάθεια της κυπριακής κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Επίσης, στη βάση της σύσφιγξης των πολιτιστικών δεσμών των δύο χωρών, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν για τα οφέλη διαμόρφωσης συνεκτικής πολιτικής για τον Πολιτισμό, καθώς και για τον συντονισμό των δράσεων των δύο Υπουργείων σε σειρά ζητημάτων, όπως η συνεργασία και ανταλλαγή πολιτιστικών εκδηλώσεων, η πολιτιστική διπλωματία και ο πολιτιστικός τουρισμός.

Παράλληλα, εξετάστηκε το ενδεχόμενο διοργάνωσης κοινών εκδηλώσεων για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, καθώς και η συνεργασία για τον εορτασμό των 60 χρόνων από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τέλος, εκφράστηκε η ανάγκη παροχής αμοιβαίων διευκολύνσεων σε καλλιτεχνικά σχήματα για συμμετοχή τους στα Διεθνή Φεστιβάλ των δύο χωρών, καθώς και ευρύτερα σε πολιτιστικές ανταλλαγές.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Στις 22 Ιουλίου στις αίθουσες το Springsteen and I

Ταυτόχρονα θα μεταδοθεί σε διάφορες κινηματογραφικές αίθουσες ανά τον κόσμο η ταινία «Springsteen & ...

Έφυγε ο “τεμπέλης της εύφορης κοιλάδας”

Έφυγε από τη ζωή λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου, στα 74 ...

Άνθρωποι του θεάτρου αποχαιρετούν τον Δημήτρη Χριστόφια

Στα κεντρικά γραφεία της ΠΕΟ στη Λευκωσία όπου βρίσκεται η σορός του Δημήτρη Χριστόφια ...

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΓΤΠ και ΘΟΚ

Στη συνεργασία για την υλοποίηση πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και άλλων δράσεων κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο ...

UNESCO: 60 ιστορικά κτίρια της Βηρυτού κινδυνεύουν να καταρρεύσουν

Εξακόσια σαράντα ιστορικά κτίρια επλήγησαν από τη μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε στη Βηρυτό στις ...

Αρχή με… σινεμά για το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής

Με μια συναυλία στη διάρκεια της οποίας θα επενδυθεί μουσική σε ταινίες του βωβού ...

X