Υφυπουργείο «της στιγμής»

Να αποσύρει την εξαγγελία για Υφυπουργείο Αθλητισμού, Νεολαίας και Πολιτισμού και να προχωρήσει στη σύσταση του Υφυπουργείου Πολιτισμού καλεί την κυβέρνηση το ΑΚΕΛ, κάνοντας λόγο για προχειρότητες

Ανακοίνωση σχετικά με την εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη να δημιουργήσει «Υφυπουργείο Αθλητισμού, Νεολαίας και Πολιτισμού» εξέδωσε το ΑΚΕΛ, κάνοντας λόγο για κοροϊδία και προχειρότητα, καθώς εδώ και χρόνια αναβάλλεται η δημιουργία ενός ξεχωριστού Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «μετά από κοροϊδία επτά χρόνων και ενώ εξαγγελλόταν συνεχώς η έναρξη δημόσιου διαλόγου (σ.σ. για το Υφυπουργείο Πολιτισμού), η κυβέρνηση αποφάσισε να αθετήσει για μια ακόμη φορά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις (2013, 2018), σύμφωνα με τις οποίες ‘είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού, της αυτόνομης διοικητικής δομής που θα αφιερωθεί εξολοκλήρου στον πολιτισμό’».

Η εξαγγελία Υφυπουργείου Αθλητισμού παραγκωνίζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Φεβρουαρίου, σε ευρεία σύσκεψη με θέμα το ποδόσφαιρο και τη λήψη μέτρων εξυγίανσής του, ο ΠτΔ ανακοίνωσε τη δημιουργία Υφυπουργείου Αθλητισμού, Νεολαίας και Πολιτισμού.

Από λάθος

Κληθείς από τον «Π» να σχολιάσει την εξαγγελία του ΠτΔ, ο υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου διευκρίνισε ότι αυτή «ήταν λάθος της στιγμής» και ότι το Υφυπουργείο Πολιτισμού προχωρεί κανονικά, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο ενοποίησης με το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Σχετικά με το πού βρίσκεται η διαδικασία δημιουργίας του Υφυπουργείου Πολιτισμού, ο υπουργός ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή συμπληρώνεται η σχετική πρόταση στην οποία υπήρχαν κενά. «Αφού ολοκληρωθεί, θα ξεκινήσει ο πολιτικός διάλογος», δήλωσε ο κ. Προδρόμου.

«Η αναίτια υπαναχώρηση για Υφυπ. Πολιτισμού επιβεβαιώνει […] την απαξίωση των ανθρώπων του πολιτισμού», λέει το ΑΚΕΛ

Προχειρότητες

«Όλα τα πιο πάνω επιβεβαιώνουν τη ‘σοβαρότητα’ αλλά και την προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ αντιμετωπίζει τον πολιτισμό», σχολιάζεται στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ. «Η αναίτια υπαναχώρηση για Υφυπουργείο Πολιτισμού όχι μόνο έγινε στο πλαίσιο οποιουδήποτε σχεδιασμού και μελέτης, αλλά εντάχθηκε στη σκοπιμότητα της στιγμής που επέβαλαν οι επικοινωνιακοί χειρισμοί για την κατάντια στον χώρο του ποδοσφαίρου. Επιβεβαιώνουν, όμως, και την υποτίμηση της πολιτιστικής δημιουργίας και την απαξίωση των ανθρώπων του πολιτισμού οι οποίοι ανέμεναν για χρόνια το Υφυπουργείο Πολιτισμού.»

  • Μερόπη Μωυσέως

    Σπούδασε στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Καλύπτει το πολιτιστικό ρεπορτάζ στο Παράθυρο της εφημερίδας Πολίτης από το 2005. Ζει στη Λευκωσία | meropi.m@politis-news.com

You May Also Like

Νέο άλμπουμ από τους Delirium Elephants

Το βραβευμένο με MAD Award, κυπριακό συγκρότημα Delirium Elephants, έρχεται με τον ομώνυμο δίσκο ...

Δωρεάν μαθήματα και εκδήλωση για την ειρήνη από τη Σχολή Χαρακτικής Χαμπή

Την πραγματοποίηση των δωρεάν μαθημάτων χαρακτικής, τα οποία παραδίδει κάθε χρόνο, μεταξύ 8 και ...

First Folio του Σαίξπηρ πωλήθηκε σε τιμή ρεκόρ

Στην τιμή ρεκόρ των 9,97 εκατομμυρίων δολαρίων πωλήθηκε σήμερα ένα σπάνιο βιβλίο του 1623, ...

Ανακοινώθηκαν οι «17» για τον Χρυσό Λέοντα – ελληνικό «παρών» με τον Γιώργο Ζώη

Δεκαεπτά ταινίες διεθνούς παραγωγής διεκδικούν τον Χρυσό Λέοντα του Φεστιβάλ Βενετίας, κυρίαρχο θέμα του ...

Έκθεση με περιπέτειες, από Βερολίνο ως Ντόχα

Στην Ελλάδα βρίσκονται από τις 19 Απριλίου τα δύο γυμνά μαρμάρινα αγάλματα που προκάλεσαν ...

«Χώροι #2» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τις μέρες καραντίνας

Πολυβραβευμένοι σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο συμμετέχουν με μικρού μήκους ταινίες στο πρότζεκτ «Χώροι ...

X