Υφυπουργείο «της στιγμής»

Να αποσύρει την εξαγγελία για Υφυπουργείο Αθλητισμού, Νεολαίας και Πολιτισμού και να προχωρήσει στη σύσταση του Υφυπουργείου Πολιτισμού καλεί την κυβέρνηση το ΑΚΕΛ, κάνοντας λόγο για προχειρότητες

Ανακοίνωση σχετικά με την εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη να δημιουργήσει «Υφυπουργείο Αθλητισμού, Νεολαίας και Πολιτισμού» εξέδωσε το ΑΚΕΛ, κάνοντας λόγο για κοροϊδία και προχειρότητα, καθώς εδώ και χρόνια αναβάλλεται η δημιουργία ενός ξεχωριστού Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «μετά από κοροϊδία επτά χρόνων και ενώ εξαγγελλόταν συνεχώς η έναρξη δημόσιου διαλόγου (σ.σ. για το Υφυπουργείο Πολιτισμού), η κυβέρνηση αποφάσισε να αθετήσει για μια ακόμη φορά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις (2013, 2018), σύμφωνα με τις οποίες ‘είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού, της αυτόνομης διοικητικής δομής που θα αφιερωθεί εξολοκλήρου στον πολιτισμό’».

Η εξαγγελία Υφυπουργείου Αθλητισμού παραγκωνίζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Φεβρουαρίου, σε ευρεία σύσκεψη με θέμα το ποδόσφαιρο και τη λήψη μέτρων εξυγίανσής του, ο ΠτΔ ανακοίνωσε τη δημιουργία Υφυπουργείου Αθλητισμού, Νεολαίας και Πολιτισμού.

Από λάθος

Κληθείς από τον «Π» να σχολιάσει την εξαγγελία του ΠτΔ, ο υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου διευκρίνισε ότι αυτή «ήταν λάθος της στιγμής» και ότι το Υφυπουργείο Πολιτισμού προχωρεί κανονικά, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο ενοποίησης με το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Σχετικά με το πού βρίσκεται η διαδικασία δημιουργίας του Υφυπουργείου Πολιτισμού, ο υπουργός ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή συμπληρώνεται η σχετική πρόταση στην οποία υπήρχαν κενά. «Αφού ολοκληρωθεί, θα ξεκινήσει ο πολιτικός διάλογος», δήλωσε ο κ. Προδρόμου.

«Η αναίτια υπαναχώρηση για Υφυπ. Πολιτισμού επιβεβαιώνει […] την απαξίωση των ανθρώπων του πολιτισμού», λέει το ΑΚΕΛ

Προχειρότητες

«Όλα τα πιο πάνω επιβεβαιώνουν τη ‘σοβαρότητα’ αλλά και την προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ αντιμετωπίζει τον πολιτισμό», σχολιάζεται στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ. «Η αναίτια υπαναχώρηση για Υφυπουργείο Πολιτισμού όχι μόνο έγινε στο πλαίσιο οποιουδήποτε σχεδιασμού και μελέτης, αλλά εντάχθηκε στη σκοπιμότητα της στιγμής που επέβαλαν οι επικοινωνιακοί χειρισμοί για την κατάντια στον χώρο του ποδοσφαίρου. Επιβεβαιώνουν, όμως, και την υποτίμηση της πολιτιστικής δημιουργίας και την απαξίωση των ανθρώπων του πολιτισμού οι οποίοι ανέμεναν για χρόνια το Υφυπουργείο Πολιτισμού.»

  • Μερόπη Μωυσέως

    Σπούδασε στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Καλύπτει το πολιτιστικό ρεπορτάζ στο Παράθυρο της εφημερίδας Πολίτης από το 2005. Ζει στη Λευκωσία | meropi.m@politis-news.com

You May Also Like

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας Πολίτης Τρίτης Ηλικίας (Senior Citizen)

Ολοκληρώθηκαν χθες 27 Μαρτίου 2019 τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Μαρίνου Καρτίκκη με ...

Βιωματικό εργαστήρι στο Write CY με τη Δήμητρα Σωκράτους

Ενα βιωματικό εργαστήρι αφήγησης βασισμένο στο βιβλίο της με τίτλο «Η Μαίρη και το λευκό ...

Δήμος Λευκωσίας: εκτός χρονοδιαγραμμάτων

Τα έργα του Δήμου Λευκωσίας που έχουν ήδη αρχίσει δεν επηρεάζονται από την πρόσθετη ...

Συνέδριο στη Γενεύη με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου

«Η πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου σε κίνδυνο, 40 χρόνια μετά» ήταν ο τίτλος Συνεδρίου ...

Συνελήφθη 58χρονος για κατοχή αρχαίων αντικειμένων

Στην σύλληψη 58χρονου από την Πέγεια προχώρησε η Αστυνομία Πάφου, εναντίον του οποίου εξετάζεται ...

«Το Σπίτι» της Αλιγιέ Ουμανέλ στον ΘΟΚ

«Το Σπίτι» (ev είναι ο πρωτότυπος τίτλος), μια από τις πιο πρόσφατες παραγωγές του ...

X