Υφυπουργείο «της στιγμής»

Να αποσύρει την εξαγγελία για Υφυπουργείο Αθλητισμού, Νεολαίας και Πολιτισμού και να προχωρήσει στη σύσταση του Υφυπουργείου Πολιτισμού καλεί την κυβέρνηση το ΑΚΕΛ, κάνοντας λόγο για προχειρότητες

Ανακοίνωση σχετικά με την εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη να δημιουργήσει «Υφυπουργείο Αθλητισμού, Νεολαίας και Πολιτισμού» εξέδωσε το ΑΚΕΛ, κάνοντας λόγο για κοροϊδία και προχειρότητα, καθώς εδώ και χρόνια αναβάλλεται η δημιουργία ενός ξεχωριστού Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «μετά από κοροϊδία επτά χρόνων και ενώ εξαγγελλόταν συνεχώς η έναρξη δημόσιου διαλόγου (σ.σ. για το Υφυπουργείο Πολιτισμού), η κυβέρνηση αποφάσισε να αθετήσει για μια ακόμη φορά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις (2013, 2018), σύμφωνα με τις οποίες ‘είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού, της αυτόνομης διοικητικής δομής που θα αφιερωθεί εξολοκλήρου στον πολιτισμό’».

Η εξαγγελία Υφυπουργείου Αθλητισμού παραγκωνίζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Φεβρουαρίου, σε ευρεία σύσκεψη με θέμα το ποδόσφαιρο και τη λήψη μέτρων εξυγίανσής του, ο ΠτΔ ανακοίνωσε τη δημιουργία Υφυπουργείου Αθλητισμού, Νεολαίας και Πολιτισμού.

Από λάθος

Κληθείς από τον «Π» να σχολιάσει την εξαγγελία του ΠτΔ, ο υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου διευκρίνισε ότι αυτή «ήταν λάθος της στιγμής» και ότι το Υφυπουργείο Πολιτισμού προχωρεί κανονικά, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο ενοποίησης με το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Σχετικά με το πού βρίσκεται η διαδικασία δημιουργίας του Υφυπουργείου Πολιτισμού, ο υπουργός ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή συμπληρώνεται η σχετική πρόταση στην οποία υπήρχαν κενά. «Αφού ολοκληρωθεί, θα ξεκινήσει ο πολιτικός διάλογος», δήλωσε ο κ. Προδρόμου.

«Η αναίτια υπαναχώρηση για Υφυπ. Πολιτισμού επιβεβαιώνει […] την απαξίωση των ανθρώπων του πολιτισμού», λέει το ΑΚΕΛ

Προχειρότητες

«Όλα τα πιο πάνω επιβεβαιώνουν τη ‘σοβαρότητα’ αλλά και την προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ αντιμετωπίζει τον πολιτισμό», σχολιάζεται στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ. «Η αναίτια υπαναχώρηση για Υφυπουργείο Πολιτισμού όχι μόνο έγινε στο πλαίσιο οποιουδήποτε σχεδιασμού και μελέτης, αλλά εντάχθηκε στη σκοπιμότητα της στιγμής που επέβαλαν οι επικοινωνιακοί χειρισμοί για την κατάντια στον χώρο του ποδοσφαίρου. Επιβεβαιώνουν, όμως, και την υποτίμηση της πολιτιστικής δημιουργίας και την απαξίωση των ανθρώπων του πολιτισμού οι οποίοι ανέμεναν για χρόνια το Υφυπουργείο Πολιτισμού.»

  • Μερόπη Μωυσέως

    Σπούδασε στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Καλύπτει το πολιτιστικό ρεπορτάζ στο Παράθυρο της εφημερίδας Πολίτης από το 2005. Ζει στη Λευκωσία | meropi.m@politis-news.com

You May Also Like

Τραγούδια και συγκίνηση στην κηδεία του Δ. Μητροπάνου

Πολλή συγκίνηση, λαϊκά τραγούδια-σταθμοί στην καριέρα του και η λέξη «αθάνατος» συνόδευσαν τον Δημήτρη ...

The Event of a Thread. Global Narratives in Textiles

To NeMe και ο ifa πραγματοποιούν τα εγκαίνια της έκθεσης The Event of a ...

Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2014

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για ...

Ο Λάνθιμος σάρωσε στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου

Γράφει ο Νίνος Φένεκ Μικελλίδης Με πέντε από τα πιο σημαντικά βραβεία «έφυγε» ο ...

Σχολή Καλών Τεχνών με πρώτους φοιτητές το 2015

Σε σημαντικές ανακοινώσεις αναφορικά με την λειτουργία της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών προχώρησε ...

Πάφος2017 | Το μεγάλο ταξίδι αρχίζει

Το ερχόμενο Σάββατο, 13 Ιουνίου, ξεκινά το μεγάλο ταξίδι της Πάφου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ...

X