Εικαστικοί καλλιτέχνες: Πλατφόρμα επικοινωνίας εν μέσω αγωνίας

Το νέο δ.σ. προτρέπει τα μέλη του Συνδέσμου ΕΙ.ΚΑ να συνεχίσουν να εργάζονται ώστε να συντηρηθεί η δημιουργικότητα και «οι προσπάθειες όλων μας απέναντι στον πολιτισμό»
Την πρόθεσή του να εργαστεί προς την κατεύθυνση της καταγραφής προβλημάτων και εξεύρεσης μέτρων στήριξης των καλλιτεχνών μέσω μιας πλατφόρμας επικοινωνίας εξέφρασε αμέσως μόλις εκλέχθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Εικαστικών Καλλιτεχνών [ΕΙ.ΚΑ].
Με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το συμβούλιο -που απαρτίζεται αποκλειστικά από γυναίκες ενώ δεν έχει ακόμη καταρτιστεί σε σώμα- αναφέρει ότι «συμβάλλει ενεργά στην αγωνία που επικρατεί, λόγω της παρούσας κατάστασης, και προτείνει μια πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ των μελών του. Μέσω αυτής της επικοινωνίας θα καταγραφούν τα προβλήματα που προκύπτουν για την κοινότητα μας, πρωτίστως ως ελεύθεροι επαγγελματίες, προκειμένου να σχολιαστούν και να εξευρεθούν μέτρα στήριξης.»

 

Αυτό που ζούμε είναι πρωτόγνωρο –είναι μεταξύ άλλων και μια αποκοπή του πολιτισμού. Οι ανθρώποι του, όπως όλοι, θα πρέπει να επιβιώσουν συντηρώντας όλες τις ποιότητες που διαθέτουν και σ᾽ αυτό επιδιώκουμε

Να συντηρηθεί η δημιουργικότητα
Στην ανάρτηση, η ομάδα του Φυτωρίου -έδρα του Συνδέσμου ΕΙ.ΚΑ- προτρέπει τους καλλιτέχνες που ενδιαφέρθηκαν για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό του ΘΟΚ για εμπλουτισμό του κτηρίου του με έργα τέχνης «να συνεχίσουν να εργάζονται για την πρότασή τους» ώστε να συντηρηθεί η δημιουργικότητα «και οι προσπάθειες όλων μας απέναντι στον πολιτισμό».
«Προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρεται ακόμη, «προτείνουμε μέσω αυτής της σελίδας να αναπτυχθεί μια αναμεταξύ μας επικοινωνία προκειμένου να απαντηθούν απορίες ή δυσκολίες που έχουν προκύψει. Μπορούμε να σημειώσουμε τις απορίες μας και τα όποια πρακτικά θέματα αντιμετωπίζει ο καθένας από μας στο πλαίσιο του διαγωνισμού αυτού και στη συνέχεια να βρούμε τρόπο να τα απαντήσουμε και να τα αντιμετωπίσουμε.»
Όπως ήδη προκύπτει, οι καλλιτέχνες που θέλουν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα επιδιώξουν την παράταση υποβολής προτάσεων εξαιτίας της παρούσας κατάστασης η οποία πιθανώς να μην επιτρέπει σε αρκετούς ενδιαφερόμενους να ανταποκριθούν στο χρονοδιάγραμμα της 22ας Απριλίου 2020.
«Αυτό που ζούμε είναι πρωτόγνωρο – είναι μεταξύ άλλων και μια αποκοπή του πολιτισμού», καταλήγει η ομάδα στην ανακοίνωσή της. «Οι ανθρώποι του, όπως όλοι, θα πρέπει να επιβιώσουν συντηρώντας όλες τις ποιότητες που διαθέτουν και σ’ αυτό επιδιώκουμε.»
Το νέο συμβούλιο του Φυτωρίου, που ωστόσο δεν έχει καταρτιστεί ακόμη σε σώμα, αποτελούν -με αλφαβητική σειρά- οι Μαρία Λιανού, Μαρία Λοϊζίδου, Μελίνα Σουκιούρογλου, Μαρία Τριλλίδου και Μαρίνα Χριστοδουλίδου.
  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ανοικτή πρόσκληση: ερευνητικό πρόγραμμα «Platform : A Climate Challenge»

Ο Σύνδεσμος Εικαστικών Καλλιτεχνών απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή πρότασης συμμετοχής στο ερευνητικό πρόγραμμα ...

Νέο δ.σ. για την ΕΓΕΚ

Η γραφίστρια Χριστίνα Ολυμπίου είναι η νέα πρόεδρος της ΕΓΕΚ, της Ένωσης Γραφιστών και ...

Γλάυκος Κουμίδης και Φάνος Κυριάκου στο The Office Gallery

Στην εντός των τειχών Λευκωσία και ειδικότερα σε ένα από τα µυστηριώδη ενδότερά της, ...

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Μίχλης

Σε ηλικία 65 ετών απεβίωσε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 ο ζωγράφος Δημήτρης Μίχλης. ...

«Παρεμβάσεις»: έκθεση των Νίκου Κουρούσιη και Λίας Λαπήθη

Πραγματοποιούνται τη Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018, στις 07:00 μ.μ., στα Μουσεία του Παγκυπρίου Γυμνασίου, ...

«Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς» 2019: υποψηφιότητες

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς» (ΕΜΥΑ) 2019. Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται ...

X